تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از آغاز به کار ۴ پروژه خودکفایی کشور در کودهای فسفاته و پتاسه به ظرفیت ۲۰۰ هزار تن در سال خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، « حمید رسولی » درباره اقدامات شاخص این شرکت از آغاز دولت سیزدهم، افزود: تاکنون ۹۰ درصد برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی در تامین نهاده‌های کشاورزی و ذخیره‌سازی ۴۵۱ هزار تن انواع کودهای شیمیایی انجام شده است.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تصریح کرد: وابستگی کشور به واردات کودهای ابلاغی به کمتر از ۱۵ درصد رسیده است.

وی از ورود کودهای آلی و زیستی همچون کود آلی فسفاته به سبد توزیع کودهای یارانه‌ای کشور خبر داد و گفت: بومی کردن تولید بخشی از کودهای فسفاته در کشور در دستور کار قرار دارد.

رسولی خاطرنشان کرد: در این مدت، سامانه پایش مواد کودی و صدور حواله الکترونیک نیز راه اندازی شده است.

به گزارش ایرنا، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به تازگی اعلام کرد: میزان مصرف کودهای یارانه‌ای ازته، فسفاته و پتاسه طی سال‌های اخیر به استناد آمار و اطلاعات موثق، هیچ‌گاه دچار پٌرمصرفی نبوده و مقادیر مصرف شده همواره کمتر از میزان توصیه شده توسط مؤسسه تحقیقات خاک ‌و آب بوده است.

 همه ساله در ابتدای سال، مؤسسه تحقیقات خاک ‌و آب نیاز کشور به انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه را به وزارت متبوع اعلام و وزارتخانه نیز کودهای مورد نیاز و مقادیر آنها را در همین چارچوب به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ابلاغ می‌کند.

میزان نیاز کشور به کودهای ازته، فسفاته و پتاسه را طبق ابلاغ مؤسسه تحقیقات خاک‌ و آب کشور به طور متوسط ۴.۵ میلیون تن در سال است که طی یک دهه اخیر، مصرف سالیانه کودهای مذکور هیچ گاه به سه میلیون تن نرسیده است.

از این میزان کود مصرفی بخش کشاورزی سالیانه حدود ۶۰۰ هزار تن انواع کودهای فسفاته و پتاسه تامین و توزیع می‌شود.