کیانوش عارفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به طور معمول در هرمزگان و خلیج فارس با ۲ سامانه آب و هوایی کم فشار و پر فشار سر و کار داریم.
وی ادامه داد: سامانه کم فشار موجب بارش باران و سامانه پر فشار موجب وزش باد میشود که در چند روز گذشته سامانه کم فشاری که در سودان شکل گرفته بود موجب بارشهای خوبی در این استان شد.
وی اضافه کرد: علت آمدن این سامانه بر روی هرمزگان هدایت آن توسط سامانه پر فشار بود و اکنون خود سامانه پر فشار در حال جایگزین شدن با سامانه قبلی بوده و به محض خروج آن سامانه بایستی انتظار وزش باد را داشته باشیم.
معاون فنی و شبکه ایستگاههای هواشناسی هرمزگان اشاره کرد: این سامانه رطوبت ندارد و رطوبت را از خشکی به سمت دریا هدایت میکند و با خروج ابرها وزش باد هم در هرمزگان از نیمههای امشب یا صبح پنجشنبه از خشکی به سمت دریا آغاز میشود.
عارفی تاکید کرد: سرعت وزش باد براساس محاسبههای انجام شده به ۷۰ کیلومتر بر ساعت میرسد و میتواند موجهای ۲ تا سه متری در سواحل و چهار متری و بیشتر در وسط دریا بهوجود آورد و اوج فعالیت آن برای روز جمعه پیش بینی شده است.
وی افزود: پاره کردن تورهای صیادی، اخلال یا توقف فعالیتهای دریایی، آسیب به شناورها کوچک از جمله آثار این سامانه پر فشار در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریایی عمان بوده و در خشکی هم میتواند منجر به شکستن درختان جنگلی کم توان در سطح شهرها، آسیب به محصولهای کشاورزی درحال برداشت از جمله پیاهدهای احتمالی آن است.
به گفته عارفی، هرمزگانی ها شاهد پنجشنبه جمعه پربادی خواهند شد و انتظار کاهش دما بین چهار تا ۱۰ درجه سانتیگراد را هم باید داشته باشند.