دکتر یونس پناهی روز چهارشنبه در حاشیه مراسم جشنواره تجلیل از فناوران و پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: درصدی از این تحقیقات در حوزه تشخیص و درصدی نیز در حوزه مطالعات اپیدمیولوژیک است ولی بیش از ۷۰ درصد تحقیقات در زمینه روشهای درمانی برای کاهش عوارض کرونا میباشد.
وی ادامه داد: به دنبال این هستیم که با مجموعه مطالعات بتوانیم از ابتلا به این نوع بیماریها و ویروسها پیشگیری کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزو دانشگاههایی است که در حوزههای تولید دانش و مرجعیت علمی، جایگاه ویژهای دارد و درصد قابلتوجهی از مقالات و مطالعات انجام شده در حوزه پیشگیری و درمان از دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودهاست.
کادرسازی و جوانگرایی در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی راهی برای جلوگیری از خروج نخبگان
وی افزود: مهمترین برنامه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت این است که در جذب هیات علمی در مراکز تحقیقاتی، پژوهشکدهها و پژوهشگاهها از نخبگان استفاده شود چرا که یکی از وظایف ما کادرسازی و جوانگرایی در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی است.
پناهی ادامه داد: به دنبال این هستیم که توزیع منابع را عدالت محور کنیم و سیاست ها و حمایت های مراکز تحقیقاتی را به سوی جوانگرایی ببریم.
وی گفت: در تلاش هستیم دانشجویان نخبه را جذب طرحهای تحقیقاتی نیاز محور کنیم و آنها را تشویق کنیم که به سوی شرکتهای دانشبنیان بروند و با ایجاد پارکهای فناور، تحقیقات خود را به سوی تحقیقات دانشآفرین و ثروت آفرین ببرند تا بتوانند این تحقیقات را صنعتی کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: با این برنامهها طی ۲ تا سه سال آینده درصد قابل توجهی از این نخبگان در پارکهای علم و فناوری، پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی مشغول خواهند شد.
برنامههای حمایتی وزارت بهداشت از طرحهای پژوهشی
وی ادامه داد: موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد) که ارتباط مستقیم با پژوهشگران و نخبگان دارد از طرحهای تحقیقاتی که در راستای تولید دانش و مرجعیت علمی است و از اثرهای کاربردی فناورانه و محصول محور حمایت میکند.
پناهی گفت: همچنین معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از مراکز تحقیقاتی دانشگاههای کشور که بیش از ۷۰۰ مرکز هستند حمایت میکند و درصدی از بودجه سالیانه خود را که از محل تولید ناخالص است برای حمایت از طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی در اختیار این مراکز قرار میدهد.
وی افزود: تاکید ما بر این است که طرحهای تحقیقاتی پاسخگو، محصول محور، فناورانه و نیاز محور بوده و در راستای حل مشکلات مراکز دانشگاهی همان استان باشند.
راهکارهای کاربردی شدن طرحهای پژوهشی
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: تاکید بر این است که تحقیقات و پژوهشها به سوی نیاز محوری، کاربردی و پاسخگو بودن برود.
وی با اشاره به نشست سالانه معاونتهای تحقیقاتی کشور که آذر ماه سال جاری در مشهد برگزار شد گفت: در آن نشست برنامهای تحت عنوان "برنامه تحولی تحقیقات" را مطرح کردیم که نتایج آن را امروز در نشست روسای دانشگاهها که با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود، اعلام میکنیم.
پناهی افزود: این نتایج با عنوان هشت برنامه به برکت امام هشتم (ع) تنظیم شده مبنی بر اینکه تحقیقات باید راهنمای حوزه سلامت، پاسخگو، نیاز محور باشد و منجر به حل مشکل و تولید محصول فناورانه شود.
وی ادامه داد: برای این منظور کل نیازهای کشور را از نظر دارو و تجهیزات و پروتکلها احصا و دسته بندی کرده و به عنوان نیاز در سایت موسسه نیماد بارگذاری نمودهایم تا پژوهشگران با مراجعه به آن بتوانند نیازها را ببینند و تحقیقات خود را در این زمینهها انجام دهند.