به گزارش ایرنا، مهران فاطمی روز چهارشنبه در جمع اعضای شورای شهر یزد افزود: با توجه به اینکه شهر میراث جهانی یزد وضعیتی ویژه تر نسبت به دیگر مناطق استان دارد لذا فرماندار شهرستان و شهردار یزد به عضویت جلسات شورای معاونان استاندار منصوب شدند تا معضلات این شهر به صورت ویژه پیگیری و رفع شود.
وی ادامه داد: خوشبختانه تعامل بسیار خوبی که توسط اعضای شورا و شهردار با بدنه اجرایی استان وجود دارد برای پیشبرد اهداف و کمک به یکدیگر باید نسبت به تقویت این نقاط اقدام شود.
استاندار یزد اظهار داشت: نقاط قوت و مزیت های شهر یزد مخصوصا گردشگری با رعایت پیوست های فرهنگی و همچنین رویکرد علمی و کارشناسی در تصمیم گیری ها و بیان مطالبات مردم در تریبون شورا بدون هیچ گونه ملاحظه ای از دیگر فعالیت های این شورا باید قرار گیرد.
فاطمی ضمن تشکر از دوره های مختلف شورای اسلامی شهر یزد که همه برای آن زحمت کشیدند گفت: شورای انقلابی ششمین دوره شهر باید به گونه ای عمل کند که در تراز یزد دارالعباده باشد و لذا انتظار بیشتری از این شورا وجود دارد.
استاندار یزد گفت: در مورد دغدغه ها و درخواست هایی که در این جلسه مطرح شد نیز ان شاءالله با تشکیل جلساتی در محل همین شورا و با حضور مدیران مرتبط و با طرح موضوعات مشخص و مورد به مورد نسبت به بررسی و رفع این مشکلات با حضور شخص استاندار اقدام خواهد شد.
همچنین غلامحسین دشتی، رییس شورای اسلامی شهر یزد در این نشست گفت: صیانت از فرهنگ دینی و انقلابی شهر یزد باید در اولویت فعالیت های ما باشد، دغدغه آب و محیط زیست و فضای سبز از مسائل مهم دیگر است و تغییر رویکردها در توسعه صنعتی و توجه به صنعت پاک و همچنین تعیین محدوده شهر برای جلوگیری از رشد بی رویه برخی از اقدامات در دستور کار این شورا خواهد بود و امیدواریم برنامه جامع استان در افق ۲۰ ساله تدوین شده تا وظایف همه دستگاه ها مشخص شود.
مرتضی شایق، عضو شورای اسلامی شهر هم در این نشست گفت: پروژه هایی مثل میدان میوه و تره بار و همچنین کشتارگاه صنعتی از گذشته با پول مردم ساخته شده که متاسفانه در سال های گذشته نسبت به احداث کشتارگاه صنعتی در مهریز و میدان میوه و تره بار در شاهدیه اقدام شد که اکنون هر دو این اماکن با ضرر دهی شهرداری مواجه است لذا درخواست داریم نسبت به تعیین تکلیف آنها اقدام و از هدر رفتن سرمایه مردم در شهرداری یزد جلوگیری شود.
همچنین محمدمهدی نیکونژاد، عضو شورای اسلامی شهر یزد در این نشست اظهار داشت: باید نسبت به درآمدهای پایدار شهری و مشارکت بخش خصوصی در فعالیت های عمرانی برنامه ریزی بیشتری صورت گیرد که از استاندار محترم درخواست داریم در این زمینه با تفویض اختیار لازم و همچنین دستور به ارگان ها جهت همکاری بیشتر با شهرداری اقدامات لازم را مبذول نمایند.
عزیزالله سیفی، نایب رییس شورای اسلامی شهر یزد نیز در این نشست گفت: شهر موجود زنده است و اگر نسبت به اصلاح معابر شهری و همچنین تکمیل شریان های حیاتی شهر اقدامی صورت نگیرد قطعا در آینده با مشکلات زیادی مواجه خواهیم بود و چندین پروژه به دلیل عدم همکاری ارگان ها بلاتکلیف مانده و برای آسفالت معابر در سطح شهر نیز نیاز به حمایت استانداری داریم تا در مورد اختصاص قیر وآسفالت در این زمینه مساعدت صورت گیرد.
همچنین فاطمه زارع بیدکی، دیگر عضو شورای اسلامی شهر یزد در این نشست گفت: مدیریت فرهنگی باید با راهنمایی و اقدام قانونی همراه باشد و متاسفانه وضعیت فرهنگی بسیار نگران کننده است؛ همچنین نسبت به کاهش خطرات زیست محیطی و کاهش آلایندگی ها اقدام بیشتری باید صورت گیرد.
مجید تجملیان، دیگر عضو شورای اسلامی شهر یزد در این نشست اظهار داشت: حمل و نقل درون شهری و معضل پساب از عمده مشکلات شهرداری یزد است و اکنون به ازای هر نفر در حمل و نقل شهری بیش از ۱۰هزار تومان توسط شهرداری هزینه می شود همچنین متاسفانه پساب شهر یزد همراه با پساب صنعتی خطرناک در تالاب رها می شود که ضررهای زیادی را خواهد داشت و همین پساب نیز به خارج از یزد منتقل می شود و در خواست داریم سهمیه ای بابت آبیاری فضای سبز شهری و بازگشت پساب به سفره های زیرزمینی شهر اقدام شود.
فخرالسادات خامسی، عضو شورای اسلامی شهر یزد در این نشست گفت: متاسفانه مدیریت واحد شهری وجود ندارد، در حالی که در همه مشکلات نگاه مردم به شهرداری است و همین باعث عدم رضایت شهروندان می شود.
همچنین بی بی فاطمه حقیرالسادات، عضو دیگر شورای اسلامی شهر یزد در این نشست گفت: عنوان های زیادی که همچون شهر میراث جهانی برای یزد کسب شده به دلیل زندگی مردم و همچنین زنده بودن بافت تاریخی است در حالی که متاسفانه الان صدور مجوزهای بوم گردی و هتل به صورت بی رویه باعث تخلیه مناطق مسکونی شده و بسیاری از آنها مخروبه و مورد سکونت اتباع خارجی قرار می گیرد .
دیگر عضو شورای اسلامی شهر یزد در این نشست گفت: یزد همواره به عنوان الگویی برای دیگر استان ها مطرح بوده و چرا باید در طرحی مثل مسکن ملی و ایجاد قوطی کبریت ۶۰ و ۷۰ متری هیچ گونه حرفی برای زدن نداشته باشیم .
محمدباقر پارساییان افزود: ریل راه آهن که در داخل شهر قرار دارد و قرار بود جابجا شود هیچ اقدامی نشد و در مورد شرکت نفت نیز مقرر بود این محل منتقل شود اما درخواست ایجاد لوله جدید را دارند و اگر نجابت یزدی ها باعث سکوت در برابر این موارد شود درآینده ای نزدیک وضعیت آلایندگی الان اردکان و میبد را در یزد خواهیم داشت.
وی ادامه داد: رودخانه مرکزی یزد با توجه به اینکه سیل خیز بوده و دارای مسیری از داخل شهر بوده، متاسفانه بخشی از آن فروخته شده و اگر خدای نکرده با سیل مواجه شویم با وضعیت خطرناکی مواجه خواهیم بود چون سیل مسیر خود را طی خواهد کرد و لذا درخواسنت داریم مسیل رودخانه یزد که بخشی از آن آزادسازی و اقدام شده در دستور کار قرار گرفته و ادامه یابد.
همچنین رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر یزد در این نشست اظهار داشت: بخش زیادی از بدهی ارگان ها و نهادهای دولتی به شهرداری یزد پرداخت نشده است به عنوان مثال بیش از ۸۰ میلیاردتومان سهم شهرداری از جرائم رانندگی داده نشده که با محاسبه تورم و به نرخ اکنون بیش از ۴۰۰ میلیاردتومان خواهد بود.
حجت الاسلام سید ناصر حیدری ادامه داد: برخی ادارات دولتی فکر می کنند بدهی شهردای از این جیب به آن جیب است و پول دولتی است در حالی که این پول مردم است متاسفانه اکنون شهرداری حتی از آسفالت معابر که ساده ترین کارها است، عاجز شده و تقاضای دستور استاندار برای استیفای حق قانونی مردمی است.
وی ادامه داد: در مورد پاسگاه، اتباع خارجی، معضلات مواد مخدر، روشنایی معابر، فاضلاب شهری، و دیگر موارد بارها با ارگان ها جلسه داشتیم ولی هیچ اتفاقی نیفتاد و مخصوصا در حاشیه شهر اگر ارگان های محلی به کمک شواری شهر و شهرداری نیایند وضعیت بدتر خواهد شد همچنین حال و روز فرهنگ خوب نیست و تقاضا داریم در زمینه بودجه های فرهنگی مساعدت بیشتری صورت گیرد.
همچنین سید محمد رستگاری، فرماندار یزد در این نشست گفت: به جهت رفع مشکلات و همچنین معضلاتی که در شهر یزد وجود دارد، نشست های متعددی همراه با بازدیدهای زیادی با حضور دستگاه های مرتبط و مجموعه شهرداری و شورای شهر یزد انجام شده و مواردی همچون ساماندهی مجموعه امیرچقماق، بدنه سازی محور تاریخی ، محور بازار سنتی، ساماندهی مسیل شهر یزد، ساماندهی اتباع بیگانه، طرح جامع ترافیک، طرح مجموعه فرهنگی مذهبی مسجد ملااسماعیل و محیط پیرامون، از مهمترین اقداماتی است که در حال پیگیری است .
ابوالقاسم محی الدینی، شهردار یزد در این نشست اظهار داشت: امیدواریم با تصویب طرح جامع شهری و هماهنگی که بین دستگاه های اجریی به وجود خواهد آمد شاهد حذف موازی کاری ها و همچنین عدم هماهنگی ها در امور شهری باشیم و در نهایت همه ثمرات این هماهنگی و یک دست شدن مدیریت شهری به مردم خواهد رسید و متاسفانه برخی ناهنماهنگی ها در محیط شهری باعث نارضایتی مردم است .