به گزارش ایرنا، یک روز مانده به سالگرد حادثه ریزش ساختمان پلاسکو که طی آن ١۶ آتش نشان زیر آوار پلاسکو جان باختند و شهید شدند، برخی همکاران آنها با حضور در مقابل ساختمان شهردای تهران در خیابان بهشت خواستار رسیدگی به مشکلات و مطالباتشان شدند.
آتش نشانان در این برنامه اهم مشکلات خود را از جمله پیگیری در خصوص مشاغل سخت و زیان آور از مجلس شورای اسلامی، تامین مسکن مناسب برای آتش نشانان تهران، افزایش و ترمیم حقوق و بررسی ارتقا پست پرسنلی عنوان کردند.
آتش نشان های تهران همچنین بنرهایی را به همراه داشتند که در خصوص آنچه تبعیض، سوء مدیریت و نگاه استثماری عنوان می شد، شعارهای همچون «سختی ما، حق ما، حق مسلم ما»، «معیشت مناسب، حق مسلم ماست»، «خسته ایم از وعده و دروغ نه از آتش و دود»، نقش بسته بود.
امانی: مشکلات را به زاکانی اعلام کردیم
در همین ارتباط رئیس کمیته منابع انسانی شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد: در مهرماه تمامی مشکلات آتش نشانان را طی نامهای به شهردار تهران اعلام کردیم.
ناصر امانی در واکنش به تجمع روز گذشته (چهارشنبه) آتش نشانان در مقابل ساختمان شورا و شهرداری در خیابان بهشت گفت: مردادماه به شورای شهر آمدیم و ۲ ماه بعد به مناسبت هفت مهرماه از مرکز کنترل آتش نشانی و ۲ ایستگاه آتش نشانی بازدید کرده و ساعت ها پای صحبت پرسنل آتش نشانی نشستم و بعد از آن طی نامه مفصلی به شهردار تهران اعلام کردیم که مشکلات آتش نشانان جدی است و باید به آن رسیدگی شود.
وی با اشاره به ۱۱ خواسته آتش نشانان در تجمع اخیر گفت: من تمام خواسته های امروز آتش نشانان را در آن نامه مفصل به شهردار تهران اعلام کردم اما اتفاقی تاکنون رخ نداده است.
رئیس کمیته منابع انسانی شورای شهر تهران با بیان اینکه در پاسخ به نامه مفصل من، نامه مدیرعامل آتش نشانی را برای من ارسال کردند که صحبت از مشکلات کرده بود، گفت: من ۱۱ سال معاون شهردار تهران بودم و مسئله کمبود اعتبار را به خوبی متوجه می شوم اما باید برای آن چاره اندیشی کرد.
امانی با بیان اینکه در آن نامه برای شهردار پایتخت نوشتم که فشار سنگینی بر روی دوش آتش نشانان و پرسنل سازمان قرار دارد، گفت: سازمان آتش نشانی یک سازمان شبه نظامی است که باید در همه ساعات آماده باش باشند و به همین دلیل نباید دغدغه خاطری داشته باشند.
وی با بیان اینکه اما همه آتش نشانان دغدغه مندند و مشکل اصلی آن ها مسکن است، افزود: بیشتر آتش نشانان از شهرهای اطراف به تهران می آیند و ساعت ها درگیر ترافیک هستند و همچنین آتش نشانان در مورد بازنشستگی شان نگرانی هایی دارند.
امانی اضافه کرد: جالب است بدانید در کل کشور مصوبه مجلس در مورد ۲۰ ساله بودن مشاغل سخت و زیان آور اجرا می شود، اما در شهرداری این عدد ۲۵ سال است چرا که سازمان بازنشستگی شهرداری اعلام کرده که باید پنج سال مابه التفاوت بازنشستگی آتش نشانان توسط شهرداری پرداخت شده و تأمین اعتبار شوند.
وی با بیان اینکه همه خواسته های آتش نشانان راه حل دارد، گفت: به عنوان مسئول کمیته منابع انسانی شورای شهر تهران پیگیر خواسته های آتش نشانان هستیم و ما در شورا و شهرداری موظف هستیم که این مسئله را پیگیری کنیم اما برخی از خواسته های این افراد باید از مراجع بالاتر پیگیری شود اما این اطمینان را می دهیم که پیگیر خواسته هایشان هستیم.
امانی با بیان اینکه من به طور کامل در جریان محدودیت های شهرداری هستم، گفت: بیشترین آسیب را شورای شهر پنجم به آتش نشانان زد چرا که ما در دوران گذشته پیگیر حل مشکلات مسکن آتش نشانان بودیم و حتی اقداماتی را شروع کردیم اما در چهار سال گذشته به تعاونی های مسکن کمک نشد و در عمل نیاز اصلی آتش نشانان بی پاسخ گذاشته شد.
امانی با بیان اینکه آتش نشانان نشانه ای از پیگیری مشکلاتشان ندیدند که تجمع کردند، گفت: ما باید بر روی چند مشکل اصلی متمرکز شویم تا آتش نشانان نیز تلاش ما را ببینند.
در همین ارتباط سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران به خبرنگار ایرنا گفت: شهردار تهران و اعضای شورای شهر بر رفع مشکلات آتش نشانان تاکید دارند.
سید جلال ملکی افزود: در بودجه سال آینده به این امر توجه شده و مدیریت شهری تلاش می کند این مشکلات را مرتفع کند.
همگان آتش نشانی را شغلی سخت و زیان آور و پرخطر و ناایمن می دانند و ضروری است که دغدغه و مشکلات این افراد که شبانه روزی در خط مقدم ایمنی شهروندان قرار دارند رسیدگی شود.