آیتالله سید محمد سعیدی روز چهارشنبه در نشست صمیمی با اصحاب رسانه استان قم، با تاکید بر لزوم تداوم نشست با خبرنگاران، افزود: امروز دومین جلسه با اصحاب رسانه تشکیل شد و پس از این نیز بسته به نیاز و زمان این جلسات تداوم خواهد داشت.
وی با اشاره به ضرورت افزایش حضور بین اقشار مردم و شنیدن مشکلات آنها، گفت: این حضور به روشهای مختلف میتواند تحقق پیدا کند، همواره بین مردم حضور پیدا کردهایم، ولی رسانهای نشده است و در عین حال این حضور افزایش خواهد یافت.
وی با تاکید بر حضور مسوولان در مساجد برای حل مشکلات مردم، اضافه کرد: حضور در مساجد و دیدار چهره به چهره از موضوع های مهمی است که توسط مسوولان دستگاههای اجرایی محقق خواهد شد.
سعیدی با اشاره به پیشنهاد حمایت از ایجاد جاذبههای غیرمذهبی در قم برای اشتغال و جذب گردشگر، نیز گفت: این مساله به شهرداری و میراث فرهنگی مرتبط است که به این دستگاهها ابلاغ خواهد شد.
وی ادامه داد: افزایش تعداد مشاور رسانهای در کنار تولیت و ایجاد زمینه خدمت افتخاری خبرنگاران داوطلب و تسهیل در روند آن پیشنهادهای بسیار خوبی است که اجرایی خواهد شد.
وی افزود: پیشنهادها و انتقادهای خبرنگاران به شهرداری، استانداری و سازمان تبلیغات که در جلسه گذشته مطرح شد، دسته بندی شده و به این دستگاهها منتقل میشود.
امام جمعه موقت قم ادامه داد: اصلاح وضعیت ظاهری و لباس خادمان و همچنین اجرای دورههای آموزشی برای ارتقاء نحوه برخورد خادمان با زائران نیز که از پیشنهادهای خبرنگاران است، اجرایی میشود.
سعیدی همچنین با اشاره به اینکه تولیت مسجد اعظم مستقل است، گفت: در مدیریت مسجد اعظم، آستان حضرت معصومه(س) دخالتی ندارد؛ کارهای خدماتی و نظافتی مسجد اعظم توسط خادمان حرم مطهر انجام میشود، ولی در کارهای مدیریتی مستقل تصمیم میگیرند.
آستان حضرت معصومه میتواند نقش فوقالعادهای در ترویج مکتب اهلبیت داشته باشد
معاون فرهنگی آستان حضرت معصومه(س) نیز در این جلسه گفت: آستان بهعنوان مجموعه مردمی، بینالمللی، فراملی و فرامذهبی میتواند نقش فوقالعادهای در ترویج مکتب اهلبیت(ع) داشته باشد.
حجتالاسلاموالمسلمین مهدی احمدی با بیان اینکه برای دستیابی به جایگاه شایسته شهر قم فاصله داریم، افزود: با امکانات موجود تلاش کردهایم تا هر چه میتوانیم به هدف دست یابیم و کمک اصحاب رسانه میتواند در دستیابی سریع به اهداف موثر باشد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای اداره امور زائران غیرایرانی آستان به دلیل شیوع کرونا، مجازی نیز صورت میگیرد، اضافه کرد: وبسایت بخش بینالملل حرم حضرت معصومه(س) به ۹ زبان از جمله ترکی، اردو، چینی، اندونزیایی و غیره فعالیت میکند.
وی با اشاره به اینکه در ۱۸ ماه گذشته بیش از ۳۰۰ تولید رسانهای صورت گرفته است، ادامه داد: برگزاری وبینارهای مختلف به زبان انگلیسی توسط بخش بینالملل انجام میشود و در روزهای یکشنبه نیز زیارت حضرت فاطمه(س) و حضرت معصومه(س) به زبانهای مختلف به نیابت از زائران اهلبیت(س) در حرم ترتیب می یابد.
احمدی با بیان اینکه در دوره قبل از کرونا کلاسهای آموزشی بهصورت حضوری برای خدام برگزار میشد، گفت: از زمان شیوع کرونا دورههای آموزشی در فضای مجازی و همچنین حضوری برگزار میشود.
به گفته وی، امسال بیش از ۶ هزار خادم آستان مقدس از دورههای آموزشی آستان بهرهمند شدهاند، رفتار کریمانه از جمله موضوع هایی است که در این جلسهها آموزش داده میشود.
وی با تاکید بر افزایش فعالیتهای آستان حضرت معصومه(س) در مناطق محروم، بیان کرد: جشن تکلیف دختران، سفیران کریمه، طرح چلچراغ و برگزاری دورههای آموزشی قرآن در مساجد از جمله برنامههایی است که برای ساکنان مناطق محروم اجرا میشود.
مشاور تولیت آستان حضرت معصومه(س) در امور خدمترسانی به محرومان و مستضعفان نیز در این جلسه گفت: اصحاب رسانه برای آرمانشهر زیارتی شدن قم که زائر در این شهر احساس آسایش، آرامش، امنیت و معنویت نماید، به آستان مقدس مشورت دهند و کمک نمایند.
حجتالاسلاموالمسلمین صفر فلاحی افزود: مسائل متنوع و مختلفی در آستان وجود دارد و در عین حال از بودجه عمومی کشور برخوردار نیست و بودجه این مجموعه به ایمان، عشق و محبت مردم بستگی دارد و از طریق مدیریت موقوفهها و کمکهای مردمی اداره میشود.
وی ادامه داد: حرم حضرت معصومه بهصورت ۲۴ ساعته فعال است و باید کمک کرد خدمات حرم به بهترین نحو به زائران و مجاوران ادامه یابد.
امکان خادم افتخاری شدن برای اصحاب رسانه در تمام بخشها فراهم است
معاون پشتیبانی و منابع انسانی آستان حضرت معصومه(س) نیز گفت: همزمان با توسعه فیزیکی حرم، توسعه خدماتی نیز صورت گرفته و بهعنوانمثال امروز زائران سالمند برای رسیدن به حرم از خدمات حرم بهره میگیرند.
محمد واحدی افزود: امکان خادم افتخاری شدن برای اصحاب رسانه در تمام بخشها فراهم است و استقبال میشود.
ارائه ۳۹ خدمت به زائران و مجاوران حرم حضرت معصومه(س)
مدیر حرم حضرت معصومه(س) نیز گفت: در حرم ۳۶ نوع خدمت از سوی ۶ هزار خادم در قالب چهار اداره به زائران و مجاوران حرم بانوی کرامت ارائه میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین علی اشرف عبدی با اشاره به توسعه کمی و کیفی خدمات حرم حضرت معصومه(س)، افزود: واحد توسعه خدمات زائران که فعالیت خود را سال ۹۳ آغاز کرد، در حال حاضر با ۱۵ دستگاه خودرو در سه محور به زائران خدماترسانی میکند.
وی بیان کرد: در چند سال اخیر دورههای آموزشی رفتار و اخلاق برای خادمان برگزار شده و در هفته دست کم چهار جلسه در این راستا برگزار میشود.