کاشان - ایرنا - فرماندار ویژه کاشان گفت: ساختمان کنونی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان به خوبی نگهداری نمی‌شود، از این رو بخش اداری این نهاد دولتی باید از خانه تاریخی بروجردی‌ها خارج شود.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری ویژه کاشان، علی اکبر مرتضایی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید سرزده از اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان افزود: مدیریت میراث فرهنگی باید نسبت به تعیین تکلیف وضعیت ساختمان و تملک مکانی خارج از اماکن تاریخی اقدام کند، چرا که حضور بخش اداری در خانه تاریخی موجب آسیب به بنای تاریخی و استهلاک اموال دولتی می‌شود.

وی تصریح کرد: خانه تاریخی بروجردی‌ها از سالیان گذشته تاکنون به عنوان نمادی از کاشان مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار دارد و گردشگر در قبال پرداخت وجه، حق بازدید از تمامی فضاهای تاریخی این مجموعه را دارد که متاسفانه بخشی از خانه از گذشته تا به امروز در اختیار بخش اداری قرار گرفته است.

فرماندار ویژه کاشان اظهار داشت: میراث فرهنگی به عنوان میراث‌بان اماکن تاریخی باید با جدیت با هرگونه تخریب بناها و منظر بصری مجموعه‌های تاریخی برخورد کند و تمامی دستگاه ها به ویژه شهرداری‌ها باید همکاری مطلوب با این اداره داشته باشند و تمامی فعالیت‌ها در حوزه تاریخی با هماهنگی میراث فرهنگی صورت گیرد.

مرتضایی یادآور شد: بازرسی سرزده از ادارات و مکان‌های دولتی و عمومی هر هفته و با جدیت دنبال می‌شود که در این بازدیدها مواردی از جمله وضعیت واکسیناسیون کارکنان، استفاده از ماسک، میزان رسیدگی به درخواست‌های ارباب رجوع، ایمنی ساختمان‌های اداری، وضعیت حضور کارکنان و مدیران در محل کار خود و کیفیت برپایی اقامه نماز جماعت در ادارات بالای ۱۵ نفر جمعیت و در زمان مشخص مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

خانه تاریخی بروجردی‌های کاشان در نیمهٔ دوم قرن ۱۳ هجری و در زمان قاجار ساخته و سال ۱۳۵۴ به شماره ۱۰۸۳ در فهرست آثار ملی ثبت شد؛ نزدیک به ۳۳۰ اثر از یکهزار و ۶۰۰ اثر تاریخی کاشان به ثبت ملی رسیده است. 

کاشان به عنوان نخستین تمدن یکجانشینی و شهرنشینی به قدمت محوطه باستانی سیلک با پیشینه‌ بیش از هفت هزار سال با مساحت چهار هزار و ۳۹۲ کیلومتر مترمربع و جمعیت ۳۶۴ هزار و ۴۸۲ نفر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، پرجمعیت‌ترین شهرستان اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب می‌شود.