به گزارش ایرنا از دادگستری استان تهران، رئیس کل محاکم استان تهران، در مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه حضور پیدا کرد و با مراجعهکنندگان دیدار و گفت و گو نمود.
در این دیدار یحیی جعفری با ۱۴ نفر از مراجعان به مرکز ارتباطات مردمی دیدار و در جریان روند پرونده آنها قرار گرفت و دستورات لازم درباره مشکلات این افراد را صادر کرد.
رسیدگی به پروندههای کثیرالشاکی، شکایت از روند پیگیری پروندهها در محاکم و درخواست تسریع اجرا و صدور احکام از جمله درخواستهای مراجعه کنندگان به مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه بود.
در جریان این ملاقات تعدادی از مالباختگان رامک خودرو نیز حضور داشتند و درباره جریان رسیدگی به این پرونده مطالبی را مطرح کردند.
رئیس کل محاکم تهران خطاب به این مراجعهکنندگان تاکید کرد، دادسرای اجرای احکام هر لحظه پیگیر روند این پرونده است.
شکات و مالباختگان پرونده شهرخودرو و موسسه غیرمجاز خوارزمی از دیگر مراجعهکنندگان مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه بودند که مشکلات خود را مطرح کردند که در این مورد نیز رئیس کل محاکم تهران دستور رسیدگی سریع صادر کرد.
در حاشیه این بازدید رئیس کل محاکم استان تهران با اشاره به بازدید امروز خود از مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه اظهار کرد: عمده درخواستهایی که امروز مطرح شد در رابطه با اجرای احکام مدنی بود.
وی ادامه داد: مشکلی که متاسفانه با آن درگیر هستیم و امروز هم پررنگ بود بحث پروندههای کثیر الشاکی خودرویی است.
جعفری با اشاره به عملکرد ۲ سال اخیر محاکم تهران گفت: کارنامه عملکرد ۲ سال اخیر محاکم تهران تهیه و به رئیس دستگاه قضا تحویل داده شده است. در مجموع عملکرد ما در این ۲ سال به نسبت ۲ سال مشابه قبل از آن با وجود تمامی مشکلات مانند شیوع بیماری کرونا، ایام تعطیل و بحث معیشت همکاران با رشد ۴۶ درصدی در شعب قضایی و اجرای احکام همراه بوده است.
وی با اشاره به برنامههای محاکم تهران برای کاهش اطاله دادرسی گفت: اطاله دادرسی همواره یکی از مشکلات و دغدغههای دستگاه قضایی و مردم بوده و کارشناسی و آسیب شناسیهای متعددی نیز برای آن صورت گرفته است، اما آنچه که ما با آن مواجه هستیم کمبود شعب، نیروی قضایی و اداری است.
جعفری با بیان اینکه حدود ۲۵ درصد پروندههای وارده کل کشور مربوط به دادگستری استان تهران است، تصریح کرد: در حالی که پروندههای زیادی وارد محاکم تهران میشود، اما امکانات لازم وجود ندارد.
رئیس کل محاکم تهران با اشاره به برنامههای تدوین شده برای رفع اطاله دادرسی تصریح کرد: برای حل این مشکلات علاوه بر اسناد بالادستی مانند سند تحول قضایی، برنامه عملیاتی ۳ ماهه آخر سال هم تدوین شده است. این برنامه به تمامی مجتمعهای قضایی ابلاغ شده و کمیتههای رفع اطاله دادرسی فعال هستند.
رئیس کل محاکم استان تهران در خصوص پرونده کثیرالشاکی نگین و مروارید غرب بیان کرد: این پرونده در دادگاه انقلاب مطرح بود و اکنون تعداد شکات آن از ۱۵ هزار نفر به ۴۰۰ نفر رسیده است. مابقی شکات این پرونده تعیین تکلیف شدهاند و تسویه صورت پذیرفته است.
وی با بیان اینکه برای این پرونده قاضی ویژه تعیین شده است افزود: پرونده در حال رسیدگی است وکارشناسان درحال انجام امور تسویه هستند.