به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا شامگاه چهارشنبه در اولین جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر استان ویژه نوروز ۱۴۰۱ اظهار داشت: معرفی ظرفیتهای گردشگری کردستان از جمله مسایلی است که باید به آن بیشتر پرداخته شود تا مسافران و گردشگران با فرهنگ غنی این استان بهتر آشنا شوند.
وی با بیان اینکه هنوز در سطح کشور و حتی در خود استان شناخت چندانی از توانمندیهای گردشگری وجود ندارد، افزود: باید در نوروز امسال و با همکاری تمام نهادهای مربوطه، صدا و سیما، هنرمندان و رسانهها، بخش خصوصی و تشکلهای غیردولتی، ظرفیتها و پتانسیلهای بومی استان به بهترین نحو در سطح کشور معرفی شود.
استاندار کردستان ادامه داد: ارایه خلاقیت و ایدههای نو از جانب دانشگاهیان و اصحاب فن میتواند در معرفی ظرفیتهای مغفول گردشگری استان موثر باشد.
وی با تاکید بر اینکه شهرداران شهرهای مهمانپذیر استان باید فضای شهری را برای مسافران و گردشگران فراهم کنند، گفت: مهماننوازی و تکریم مسافران نوروزی از مهمترین ویژگی بارز مردم کردستان بهشمار میرود و مردم این استان همواره از لحاظ میزبانی شهره خاص و عام بودهاند.
زارعی کوشا ابراز امیدواری کرد با آمادگی تمامی دستگاههای مرتبط و فراهم کردن زیرساختها، شرایطی مهیا شود تا در ایام نوروز ۱۴۰۱، ماندگاری مسافران در این استان بیشتر شود.
ظرفیتهای مناسبی برای توسعه در کردستان وجود دارد
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: ظرفیت های بالقوه و مناسبی برای توسعه همه جانبه در استان وجود دارد اما شیوع ویروس کرونا و همهگیر شدن آن به بخش گردشگری کردستان آسیبهای زیادی متحمل کرد.
شهرام ملکی افزود: پیشبینی میشود در تعطیلات نوروز سال۱۴۰۱، با کنترل و بهبود شرایط کرونایی شاهد افزایش بسیار زیاد سفرها به کردستان باشیم.
وی گفت: انتظار میرود در جلسات ستاد ساماندهی سفرهای نوروزی، موانع و مشکلات شهرهای استان شناسایی و ساماندهی شود و با برنامههای پیشبینی شده و فراهم کردن زیر ساختهای لازم، سفری خوب را برای مسافران نوروزی تدارک ببینم.
کردستان آماده پذیرایی از مسافران نوروزی است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان هم گفت: استان کردستان با تمامی امکانات برای پذیرایی شایسته از میهمانان و گردشگران نوروزی با رعایت پروتکلهای بهداشتی آماده است.
یعقوب گویلیان اظهار داشت: شاهد آن هستیم که کرونا به لحاظ سرایت به حالت حداقلی رسیده است و امسال با تدابیر لازم میتوانیم میزبان گردشگران داخلی و خارجی در استان باشیم.
وی ادامه داد: در استان اقدامهای مهمی از جمله ثبت جهانی منظر فرهنگی تاریخی هورامان، ثبت مریوان به عنوان شهر جهانی کلاش و همچنین سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی در یونسکو انجام شده که به جذابیت استان افزوده و کردستان را بیش از پیش به علاقهمندان در داخل و خارج کشور معرفی کرده است.
گویلیان افزود: واگذاری پنج بنای تاریخی به بخش خصوصی در استان، راهاندازی ۲ موزه جدید در سنندج، تملک چهار بنای تاریخی، بهرهبرداری از کاخ موزه خسروآباد سنندج و ثبت ملی سه روستا در حوزه صنایعدستی از دیگر اقدامات این ادارهکل در سال جاری بوده است.
او ادامه داد: همچنین توانستیم پس از تبادل تفاهمنامه توسعه همکاریها مابین استان کردستان و اقلیم کردستان عراق در ۲ ماه گذشته شاهد ورود گردشگرانی از کشور عراق در قالب چهار تور به استان باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان یادآور شد: در حال حاضر ۵۸ مرکز اقامتی شامل هتل، هتل آپارتمان و مهمانپذیر و ۲۶ اقامتگاه بومگردی در استان کردستان با ظرفیت اسکان بیش از پنج هزار نفر در یک شب فعال هستند.
وی افزود: ۱۳۰ رستوران و مجتمع بینراهی، ۵۶ دفتر خدمات مسافرتی و سه شرکت ساماندهی خانه مسافر نیز آماده خدمترسانی به مهمانان نوروزی هستند.
گویلیان گفت: گواهینامه استاندارد تمامی واحدهای گردشگری استان تمدید شده و در راستای جذب گردشگران بیشتر به استان هیچگونه افزایش نرخ اقامت در نوروز ۱۴۰۱ نخواهیم داشت.
پارک آبیدر و موزه خانه کُرد سنندج، دریاچه زریبار مریوان، منطقه هورامان، غار کرفتو دیواندره، روستای پالنگان کامیاران، بازار شهرهای سنندج، بانه و مریوان و قرآن تاریخی نگل هرساله بیشترین آمار بازدید گردشگران را در کردستان به خود اختصاص دادهاند.
در مجموع ۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول و غیرمنقول، قنات و مکانهای طبیعی در استان کردستان شناسایی شده که از این تعداد ۹۳۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.