مشهد- ایرنا- رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان صنعت برق مشهد گفت: روند صعودی قیمت مس در بازار و گرانی بیش از حد این فلز، زمینه تولید سیم و کابل را کاهش داده و بازار آن را نیز به شدت کساد کرده است.

رامین رضامند روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: قیمت مس در ۲ ماه گذشته روند صعودی داشته و هم اکنون در بورس به کیلویی ۲ هزار و ۴۵۰ هزار ریال رسیده است که با احتساب ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده، مس با قیمت بیشتری به دست تولیدکننده می رسد.

وی بیان کرد: ۲ عامل در افزایش قیمت مس موثر است که یک عامل مربوط به افزایش قیمت جهانی آن است که نرخ نهایی آن با احتساب نرخ دلار نیمایی به میزان هر دلار ۲۴۰ هزار ریال در بورس عرضه می شود.

وی اظهار داشت: تولیدکننده نیز مس را یا به صورت مستقیم از بورس خریداری کرده و یا از شرکتهای پخش دریافت می کند که در هر دو حالت فروش با پرداخت مدت دار تغییر کرده است به نحوی که قبلا پنج ماهه با بهره ۱.۲۵ درصد مس را به تولیدکننده می فروختند اما اکنون به صورت سه ماهه با بهره ۱.۵ درصدی، به تولیدکننده اختصاص پیدا می کند.

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان صنعت برق مشهد گفت: از سوی دیگر بانکها نیز پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان را متوقف کرده اند و این موضوع مشکلات مالی آنان را به شدت افزایش داده است.

رضامند افزود: از آنجا که مذاکرات ایران با کشورهای ۴+۱ در حال انجام است، آوازه این موضوع باعث تعلل تولیدکنندگان در خرید مس شده است و از خرید آن به دلیل گرانی یا افت قیمت بیش از حد نگران هستند.

وی بیان کرد: در این شرایط، سیم و کابل با قیمت بالا در بازار فروش چندانی ندارد، لذا تولیدکنندگان تنها با درصد اندکی از ظرفیت اسمی خود تولید می کنند و اغلب کارگران نوبت دوم و اضافه کاری ها را حذف کرده اند و در نهایت هم تولید و هم فروش سیم و کابل بسیار کاهش یافته است.

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان صنعت برق مشهد گفت: به دلیل گرانی مس و کسادی بازار تولید و عرضه سیم و کابل، زمینه فعالیت کارگاه های غیراستاندارد نیز بیشتر شده و این معضل کهنه دوباره در حال شکل گیری است.

۶ کارخانه سیم و کابل در مشهد فعال هستند.