نیویورک – ایرنا – آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا با همتایان اروپایی خود درباره مذاکرات وین و برجام گفت و گو کرد.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و رئیس هیات مذاکره کننده آمریکایی در وین روز پنج‌شنبه به وقت محلی این مطلب را اعلام کرد.
نماینده آمریکا افزود آنتونی بلینکن با ژان ایو لودریان و آنالنا بائربوک و جیمز کلورلی درباره ضرورت بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام توافق کرد.زمان کمی برای به رسیدن به توافق و اجرای آن باقی مانده است پیش ازآنکه پیشرفت ها در برنامه هسته ای ایران جلوی این امکان را بگیرد.
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرد وزیر خارجه و همتایانش همچنین بر ضرورت دستیابی به توافق برای بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام پیش از آنکه پیشرفت های هسته ای ایران، جلوی این امکان را بگیرد، تاکید کردند.
ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه روز پنجشنبه در برلین آلمان در تداوم بکارگیری تاکتیک بکارگیری ضرب الاجل برای فشار بر ایران در میز مذاکره اعلام کرد که مذاکرات وین باید تسریع شود.
وزیران امور خارجه آلمان و آمریکا نیز در نشست خبری مشترکی ادعاهای خود را درباره مذاکرات وین تکرار کردند و آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت بایدن برغم ادعاها اظهار داشت ارزیابی شخصی من پس از گفت و گو با همه همکارانم این است که بازگشت به پایبندی مشترک به برجام همچنان ممکن است. 
وزیر امور خارجه آمریکا که به آلمان سفر کرده است، روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست خبری مشترک با آنالنا بائربوک وزیر امور خارجه آلمان گفت که همراه انگلیس، فرانسه، آلمان و جوسپ بورل نماینده اتحادیه اروپا درباره مذاکرات جاری با ایران و بازگشت مشترک به اجرای کامل برجام گفت‌ وگو کردیم. 
این مقام ارشد دولت بایدن با بکارگیری تاکتیک ضرب الاجل برای فشار بر تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین ادعا کرد: ما در زمان حساس و تعیین کننده‌ای هستیم، می‌توانیم این مذاکرات را به یک نتیجه موفق برسانیم و به نگرانی‌های اصلی همه طرف‌ها رسیدگی کنیم اما زمان رو به اتمام است. 
دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها از ششم دی ۱۴۰۰ آغاز شده و مذاکره‌کنندگان سرگرم تبدیل ایده‌ها به کلمات و جملات هستند. راستی آزمایی لغو تحریم‌ها و ارائه تضمین‌هایی که ایران بر آن تاکید دارد، دو موضوع مهم در روند مذاکرات وین است. گفت‌وگوها به اذعان هیات‌های مذاکره کننده پیشرفت‌هایی کرده و رسیدن به یک توافق خوب به تصمیمات خاص سیاسی واشنگتن درباره مسائل باقی‌مانده و رفع تحریم‌ها، بستگی دارد.

درحالی که روسیه و چین از خواسته‌های منطقی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات حمایت می‌کنند، گفته می‌شود که غربی‌ها در میز مذاکره دائما رویکرد متغیری را در پیش گرفته و تجدید نظر در پیشرفت‌های حاصل‌شده را طلب می‌کنند. به گفته افراد آشنا با فضای مذاکرات، این عادت ناپسند طرف‌های غربی است که معمولا در میانه مذاکرات سعی می‌کنند طرف مقابل خود را برای گرفتن امتیاز هر چه بیشتر تحت فشار قرار دهند. 
این روزها مذاکرات به گردنه تصمیم‌گیری‌های سخت سیاسی برای طرف‌های غربی رسیده و ضروری است که با برداشتن گام‌های معنادار و اقدام محور تمایل معتبر خود را برای دستیابی به توافق نشان دهند. آن‌ها باید طبق تجربه بدانند که مقصر نمایی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات کارساز نیست و ادامه مسیر برای دست یابی به توافق نهایی در انتظار اقدامات عملی آن هاست.