حمید مشتاقیان روزجمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هدف از پرداخت این میزان تسهیلات حمایت و کمک به زیرساخت های صنعت گردشگری و حفظ اشتغال این بخش است که با شیوع کرونا تاکنون افزون بر۳۰۰ میلیارد ریال زیان به زیرساخت ها و بخش های مختلف این صنعت وارد شد.
مشتاقیان ادامه داد: این میزان خسارت شامل بخشهای مختلف گردشگری از جمله اقامتگاههای بوم گردی ، مسافرخانهها و در مجموع حوزه صنعت گردشگری است .
به گفته وی این شهرستان ۱۱ اقامتگاه بوم گردی، پنج اقامتگاه سنتی ، ۲ مجتمع گردشگری و بین راهی ، یک باب خانه مسافر، یک دفتر خدمات مسافرتی ، ۲ باب رستوران بین راهی و ۲ سفره خانه سنتی دارد.
بهره برداری از ۱۲ واحد گردشگری تا پایان سال ۱۴۰۰
مشتاقیان در ادامه با بیان اینکه اقامتگاه سنتی تیرجرد و مجموعه تفریحی، سرگرمی و گردشگری عمارت قجری و اقامتگاه بوم گردی صبا دهه فجر امسال افتتاح می شود پیش بینی کرد، تا پایان سال ۱۴۰۰، ۱۲ واحد بوم گردی و مجتمع بین راهی در شهرستان افتتاح شود.
این مسئول تصریح کرد: برای این تعداد واحد که در دست اجراست بیش از ۳۲۰ میلیارد ریال از سوی سرمایه گذاران بخش خصوصی هزینه شد .
وی یادآور شد: در راستای رونق گردشگری و احیای صنایع دستی هفت کارگاه صنایع دستی از ابتدای سالجاری تاکنون در بافت های تاریخی شهرهای ابرکوه افتتاح شد .
رییس میراث فرهنگی ابرکوه، یکی از مؤثرترین راههای برون رفت از تحریمها را توجه به گردشگری دانست و تاکید کرد: این صنعت پس از نفت و خودرو سازی ، سومین صنایع سودآور در اقتصاد جهانی محسوب میشود که بهره مندی از آن مستلزم فراهم کردن بسترهای مورد نیاز و عملی شدن پرداخت تسهیلات دولتی است.
مشتاقیان تصریح کرد: این شهرستان با بهرهمندی از آثار تاریخی و طبیعی فراوان، قرار گرفتن در مسیر جاده باستانی ابریشم و جاده اصلی در مجاورت استانهای اصفهان، فارس و یزد که به مثلث طلایی گردشگری مرکز ایران شهرت دارد، واقع است.
همهساله مسافران و زایران امام رضا (ع) ( در شرایط عادی ) علاوه بر سه استان یادشده از بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد از این شهر عبور میکنند و شرایط مناسبی برای جذب گردشگر دارد.
ابرکوه یکی از ۱۴ شهر نمونه گردشگری ایران
ابرکوه به عنوان یکی از۱۴ شهر نمونه گردشگری ایران ۴۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و فرهنگی دارد که مردادماه ۱۳۹۵ بافت تاریخی این شهر به وسعت ۱۶۲ هکتار در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
تاکنون ۱۴۵ اثر تاریخی و طبیعی این شهرستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسید که از این تعداد ۱۲۹ اثر غیرمنقول و ۱۲ اثر ناملموس است .
چهار اثر طبیعی موزه های مردم شناسی خانه صولت و عبرت (خانه حسینیان) ، مسجد بیرون منزلگاه امام رضا (ع)، خانه آقازاده، خانههای قدیمی، دهکده گردشگری تیرجرد، قلعههای تاریخی، مسجد جامع ، گنبدعالی ، سرو ۴۵۰۰ ساله ، سرو ۲۲۰۰ ساله و بافت ۱۶۲ هکتاری تاریخی از آثار ثبت شده است.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفر ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد و در مسیر جاده اصلی یزد - شیراز قرار دارد و فاصله این شهر تا شیراز ۳۰۰ کیلومتر و تا اصفهان ۲۸۰ کیلومتر است.