زاهدان - ایرنا - با هدف رونق بخشیدن به اقتصاد و گسترش تعاملات اجتماعی به عنوان مطالبه به حق مردمی اجرای پروژه شاخص راه گوهرکوه تفتان به بزمان به عنوان سومین مسیر اتصال ۲ استان سیستان و بلوچستان و کرمان مورد توجه دولت و در حال اجراست.

به گزارش ایرنا  این محور به منظور رونق بخش کشاورزی، اقتصادی و افزایش رفاه شهروندی ایجاد می شود که در اشتغالزایی، ارتقای مناسبات تجاری بین کشورهای ایران و پاکستان، تسریع در صادرات و واردات کالا و تسهیل در تردد به استانهای همجوار تاثیرگذار است.
هم اینک حدود ۱۲ کیلومتر از اجرای این پروژه در حوزه شهرستان تفتان به سمت جاده بزمان باقی مانده که نیازمند تامین اعتبار برای زیرسازی و آسفالت است.
بر حسب برنامه پیش بینی شده در سالهای اخیر قطعه نخست محور اسکل آباد- گوهرکوه- بزمان ۴۷ کیلومتر طول داشته که گوهرکوه، چاه درختی و زیروکی را به هم وصل و قطعه دوم این محور به طول ۴۳ کیلومتر پس از عبور از دشت بزمان در ۲۰ کیلومتری شمال بزمان به محور بزمان- ریگان متصل می شود.
فرماندار تفتان روزشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: محور اسکل آباد- گوهرکوه- بزمان، فاصله بین زاهدان تا چابهار را حدود ۷۰کیلومتر نزدیکتر خواهد کرد و مسیر دسترسی شهرستانهای خاش و تفتان را به شهرهای مرکزی کشور میسر می‌سازد.
جمشید هاشمزهی افزود: این پروژه در اتصال شهرستانهای خاش و تفتان سیستان و بلوچستان به استان های همجوار و داخلی کشور نقش تاثیرگذاری داشته و مردم این استان می توانند راحت‌تر به استانهای کرمان و یزد سفر کنند.
نماینده مردم خاش، تفتان، میرجاوه و بخش‌های کورین و نصرت‌ آباد زاهدان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای پروژه های شاخصی مانند راه گوهرکوه به بزمان و جنوب کرمان، راه مرزی روتک، اجرای باند دوم محور خاش به زاهدان و ایرانشهر در کنار اجرای پروژه های گازرسانی و راه آهن مورد توجه دولت بوده و تلاش بر این است که با هدف گسترش تعاملات فرهنگی و اجتماعی ۲ استان سیستان و بلوچستان و کرمان به هم نزدیک‌تر شوند.
اسماعیل حسین زهی در حاشیه بازدید از جاده ارتباطی نازیل به چاه‌احمد تفتان به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این محور در اوایل دهه ۹۰ کلنگ زنی شد اما متاسفانه عملیات اجرایی آن انجام نشده بود.
وی ادامه داد: پیرو بازدید های قبلی و مطالبات مردمی با تلاشی مستمر، ساخت چهار کیلومتر از این مسیر تامین اعتبار شده و بزودی بامساعد شدن آب و هوا قیرپاشی پروژه انجام خواهد شد.
حسین زهی پس از بخش نازیل با حضور در دهستان چاه احمد و بازدید از پروژه راه چاه احمد به سمسور بیان کرد: این پروژه نیز بخشی از مسیر بین استانی سیستان و بلوچستان و کرمان است که باعث اتصال بخش نازیل و شهرستان تفتان به استانهای غربی و مرکزی کشور خواهد شد.
وی افزود: با پیگیری های انجام شده چهار کیلومتر از مسیر فوق تکمیل و به بهره برداری رسیده و پنج کیلومتر دیگر از این مسیر تامین اعتبار شده که با تعادل آب و هوا قیر پاشی انجام و هفت کیلومتر باقی مانده مسیر بعد از انجام مطالعات زیرساختش هم انجام خواهد شد.
حسین زهی با تقدیر از حضور مدیران کل راهداری و حمل و نقل، ارتباطات و فناوری و مدیرعامل شرکت توزیع برق استان برای بررسی مطالبات مردمی حوزه انتخابیه گفت؛ با پیگیری های انجام شده و مساعدت شرکت توزیع برق استان، روستاهایی که مطالعات و نقشه برداری طرح هادی شان انجام شده، طرح توسعه شبکه برق در این نقاط به سرانجام خواهد رسید.
اسماعیل حسین زهی نایب رییس کمیسیون عمران و نماینده مردم خاش در مجلس، به همراه عوض زاده مدیرعامل توزیع برق، ایوب کرد مدیرکل راهداری و امور حمل و نقل، بلوچ‌زهی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان، هاشمزهی فرماندار و بخشداران شهرستان تفتان برای بررسی مطالبات و دیدار با مردم حوزه انتخابیه در بخش های نازیل، گوهرکوه و بخش مرکزی شهرستان تفتان حضور یافتند.
بررسی مسائل مناطق مذکور در حوزه ی راه، برق رسانی و مخابرات از برنامه های سفر این هیات به شهرستان تفتان بود.
گفتنی است با پیگیری های نماینده مردم حوزه انتخابیه خاش، میرجاوه، تفتان و بخشهای کورین و نصرت آباد زاهدان در مجلس شورای اسلامی و همکاری و همراهی مدیران دستگاههای دست اندرکار ۲۰ سایت وب طی دو سال اخیر در سطح شهرستان تفتان نصب شده و بزودی نمایندگی ادارات کمیته امداد و جهادکشاورزی در بخش گوهرکوه این شهرستان مستقر خواهند شد.
به گزارش ایرنا اختصاص اعتبار و در دستور قرار گرفتن اجرای پروژه های شاخص گازرسانی و راه سازی و راه آهن در سیستان و بلوچستان سبب ارتقای شاخص های رضایتمندی مردم منطقه می شود.
سرمایه گذاری ها و توجه ویژه دولت به این منطقه محروم و مرزی در رشد شاخص های اقتصادی و توسعه ای تاثیرگذار خواهد بود و قطعا به بهبود وضع معیشتی خانوارها کمک می کند.
اجرای پروژه راه سازی در مسیر مرز روتک و تسریع در اجرا و تکمیل پروژه راه خاش به منطقه گوهرکوه به بزمان و جنوب استان کرمان در کنار دوبانده کردن محورهای ارتباطی خاش به سراوان و خاش به زاهدان و خاش به ایرانشهر و تکمیل پروژه ریلی و اجرای خط انتقال آب از کارواندر به خاش از مطالبات به حق مردم منطقه بوده که امید است در دولت آیت الله رئیسی محقق شوند.
شهرستان خاش در شاهراه ارتباطی محور توسعه شرق کشور واقع شده و تردد زیاد خودروها در این مسیر معمولا سوانح ناگوار رانندگی را رقم می زند.

استان سیستان و بلوچستان اکنون از دو مسیر زاهدان- بم و ایرانشهر - بم به استان کرمان متصل است که با ساخت و تکمیل راه تفتان به بزمان سومین مسیر ارتباطی این ۲ استان نیز برقرار می شود.