به گزارش ایرنا ، سیدعلی هاشمی روز شنبه در این رابطه، اظهار داشت: در سال ۹۴ قانون اخذ مالیات بر خانههای خالی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد اما پس از اصلاح این قانون در مجلس یازدهم سامانهای برای ثبت اطلاعات ملکی در وزارت راه و شهرسازی طراحی و در دولت قبل نیز از آن رونمایی گردید.
به گفته وی، براساس قانون مالیات بر خانههای خالی، مالکان و سرپرستان خانوار موظف هستند اطلاعات املاک تحت تملک و اقامتگاه اصلی خانوار را (یک واحد ملکی، استیجاری یا رایگان) در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند.
این مسوول حوزه راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: بر همین اساس، برای مالیات خانههای خالی باید اطلاعات دریافتی از سامانه املاک و اسکان مشخص باشد و براساس آییننامه دولت تا پایان آذرماه امسال وزارت راه و شهرسازی مهلت داشت تا اطلاعات مربوط به خانههای خالی را تکمیل کرده و پس از آن، این اطلاعات در اختیار اداره امور مالیاتی قرار بگیرد.
هاشمی در مورد میزان واحدهای مسکونی خالی شناسایی شده در سطح استان قزوین، افزود: هنوز سرشماری آمار نفوس و مسکن سال ۱۴۰۰ آغاز نشده، اما براساس آخرین آمار سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ در استان قزوین ۴۳ هزار واحد مسکونی براساس کنترل کارکرد انشعابات آب و برق مورد شناسایی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: مالیات بر واحدهای مسکونی خالی برای سال نخست به میزان سه برابر مبلغ یک ماه اجاره متعارف، سال دوم به میزان ۶ برابر و سال سوم نیز به میزان ۱۲ برابر یک ماه اجاره متعارف در نظر گرفته شده است.
این مسوول با بیان اینکه براساس این قانون، یک خانوار ایرانی مجاز به داشتن ۲ ملک و آن هم در ۲ شهر مختلف است تا مشمول مالیات نشود، گفت: این محدودیت برای شهرهای کمتر از ۱۰۰ هزار جمعیت در نظر گرفته شده است، مشروط بر آنکه مالکان سوابق خود را در سامانه اسکان ثبت کنند، در غیر این صورت مشمول مالیات خواهند شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین در پاسخ به این سوال که تاکنون به چه میزان ثبت اطلاعات ملکی و سکونتی در سامانه اسکان صورت گرفته است، یادآور شد: هم اکنون دسترسی به سامانه اسکان وجود ندارد و همکاران در حال رفع مشکل سیستم هستند تا بتوانیم اطلاعات دقیقتری در آینده نزدیک ارایه دهیم.