محمد محمدی قیداری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بهزستی استان زنجان از سه هزار فرد کم شنوا و ناشنوا حمایت میکند، افزود: ازدواج فامیلی، داشتن ژن ناشنوایی، عفونتهای ویروسی در دوران بارداری، مشکلات زمان تولد از علل دیگر ناشنوایی است که باید به آنها نیز توجه داشت.
وی اضافه کرد: اختلالات شنوایی از دوران کودکی بر گفتار افراد تاثیر میگذارد و در همین راستا بهزیستی استان اقدام به غربالگری شنوایی نوزادان و شناسایی اختلالات شنوایی در ۱۰ روز اول تولد کودک کرده که کاهش ذخیره لغات، کاهش حافظه شنیداری، هجی کردن لغات و افت تحصیلی از مشکلات افراد ناشنوا به شمار میرود.
این مسوول ادامه داد: در این راستا بنیاد بخشش یک سازمان مردم نهاد غیر انتفاعی و غیر دولتی است که با انگیزه کمک به کودکان نیازمند کاندید کاشت حلزون شنوایی است و پیش از ارائه خدماتی که در حوزه شنوایی و کاشت حلزون و... و. برای جامعه هدف انجام می دهد.
محمدی افزود: در سطح استانها اهدافی همچون شناسایی کودکان نیازمند کاشت حلزون و مستحق دریافت خدمات درمانی حوزه شنوایی و اقدام به موقع در این راستا و غربالگری آنان برای دریافت خدمات، از مسائلی است که به عنوان اولویت کاری در این بنیاد خیریهای دنبال می شود.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه طبق برنامه ریزی ها، فعالیت شعبه بنیاد بخشش در این استان نیز به زودی آغاز خواهد شد، ادامه داد: این بنیاد در راستای درمان کودکان ناشنوا و کاشت حلزون فعالیت خواهد کرد.
وی اظهار داشت: این بنیاد با هدف کمک به معلولیت ناشنوایی بیماران نیازمند، کاشت حلزون شنوایی و ارتقای سلامت و توانمندسازی آنها، به عنوان سرمایه های انسانی ارزشمند و موثر در توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور فعالیت خواهد کرد و خوشبختانه طبق گزارش این بنیاد، هیچ فردی به دلیل مشکلات مالی تاکنون از جراحی کاشت حلزون محروم نشده است.
محمدی از هم استانی ها برای غربالگری شنوایی نوزادان خود، تاکید و خاطرنشان کرد: غربالگری شنوایی نوزادان روشی سریع وآسان و بدون درد برای تشخیص مشکلات شنوایی است که توسط تست هایی به نام OAE و AABR انجام میشود و در زمان حاضر نیز هشت مرکز غربالگری شنوایی نوزادان تحت نظارت بهزیستی در سطح استان فعالیت میکنند.