تهران - ایرنا- دبیرکل سازمان ملل متحد اخیرا درباره تهدید صلح و امنیت بین المللی به عنوان یک چالش بزرگ پیش روی جهان هشدار داد، هشداری که مصداق بارز آن را می توان اقدامات رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا علیه ملت های منطقه نام برد.

به گزارش ایرنا، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه در سخنانی بیماری همه گیر کووید-۱۹و افزایش نابرابری جهانی، امور مالی جهانی، بحران آب و هوایی، بی‌قانونی در فضای سایبری و تهدید صلح و امنیت جهانی را به عنوان پنج هشدار سال ۲۰۲۲ برشمرد.

وی گفت: می‌خواهم سال ۲۰۲۲ را با به صدا درآوردن پنج هشدار آغاز کنم. این هشدارها شامل بیماری همه گیر کووید-۱۹ و افزایش نابرابری جهانی، امور مالی جهانی، بحران آب و هوایی، بی‌قانونی در فضای سایبری، و تهدید صلح و امنیت جهانی هستند. این هشدارها نیازمند بسیج تمام کشورها است.

گوترش بخشی از سخنان خود را به بحث تهدید صلح و امنیت جهانی و تضعیف شدن تدریجی آن در پنجاه سال اخیر اختصاص داد و گفت: جهان امروز با بزرگترین تعداد درگیری های خشونت بار از سال ۱۹۴۵ میلادی روبرو است و نیاز فوری به صلح وجود دارد.

وی در این زمنیه به اوضاع مناطق مختلف جهان بویژه جهان عرب و بحران های سیاسی و نظامی و اجتماعی موجود در آنها اشاره کرد.

در این راستا، مسئله فلسطین به عنوان موضوع محوری جهان اسلام بخشی از سخنان دبیرکل سازمان ملل را به خود اختصاص داد تا بار دیگر روشن شود که چگونه رژیم صهیونیستی با اقدامات و رفتارهای خود صلح و امنیت بین المللی را به خطر انداخته است.

گوترش در این سخنان به "اقدامات یکجانبه" رژیم صهیونیستی از جمله "توسعه شهرک سازی و خشونت" در سرزمین فلسطین اشاره کرد و گفت که برای "پایان دادن به اشغالگری و کمک به احیای روند سازش" تلاش می کند.

بر اساس گزارش های سازمان ملل، رژیم صهیونیستی تنها در  سال ۲۰۲۱ میلادی، ۳۴۱ فلسطینی را به شهادت رسانده و ۱۷ هزار و ۸۹۳ نفر دیگر را  زخمی کرده است. این رژیم در طول سالهای اشغالگری خود به طور سیستماتیک کودکان فلسطینی را نیز به شهادت رسانده است؛ به گونه ای که فقط در سال ۲۰۲۱ میلادی ، ۸۶ کودک فلسطینی به شهادت رسیده اند که بالاترین تعداد از سال ۲۰۱۴ میلادی به شمار می رود.

کشتار شهروندان فلسطینی بویژه زنان، کودکان و سالخوردگان و  مصادره اموال و اشغال و تخریب خانه های فلسطینی ها به عنوان بخشی از سیاست های ظالمانه، توسعه طلبانه و جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در طول این سالها ادامه داشته است که در چارچوب نقض سیستماتیک حقوق بشر قرار می گیرد.

رژیم صهیونیستی تنها در تجاوزگری همه جانبه ۱۲روزه خود به نوار غزه در ماه مه ۲۰۲۱ میلادی ۲۵۶ شهروند فلسطینی از جمله ۶۶ کودک و ۴۰ زن را  به شهادت رساند که ۱۳ نفر از آنها عضو یک خانواده بودند.

خانه های فلسطینی ها نیز در سال ۲۰۲۱ میلادی از اشغال و  تخریب و اقدامات نژادپرستانه صهیونیستها در امان نماند و بر شدت آن در مقایسه با سالهای ۲۰۱۹  و ۲۰۲۰ میلادی افزوده شد؛ به گونه ای که ۸۹۴ خانه فلسطینی در سال ۲۰۲۱ میلادی تخریب و آواره گی یکهزار و ۱۷۹ نفر را به همراه داشت.

این تنها بخشی از تجاوزگری، جنایت های سیستماتیک، خوی توسعه طلبی و رویکرد نژادپرستانه رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین است که در سایه حمایت های همه جانبه دولت آمریکا انجام شده است. 

دولت آمریکا در طول سالیان سال به طور علنی کمک های مالی، نظامی و تسلیحاتی، اطلاعاتی و سیاسی از رژیم صهیونیستی بعمل آورده است.

مقامات دولت های پیاپی آمریکا در سخنرانی های خود بارها بر "پایبندی به امنیت اسرائیل" تاکید کرده اند.

«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی ۳۱ اردیبهشت ماه خود گفت که "در پایبندی من در قبال امنیت اسرائیل هیچ تغییری روی نداده است".

روزنامه عبری زبان «معاریو» اواخر آذرماه به نقل از یک مسؤول آمریکایی نوشت: سیاست دولت آمریکا در مورد اسرائیل در اظهارات جو بایدن در طول جنگ اخیر علیه نوار غزه منعکس شد و بر این اساس می‌توان گفت امنیت اسرائیل همان امنیت آمریکا است".

این اظهارات تنها دو نمونه از حمایت های آشکار آمریکا از رژیم صهیونیستی است.

وتوی قطعنامه های صادره علیه رژیم صهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل نیز از دیگر موارد حمایت سیاسی واشنگتن از تل آویو است که باعث تشویق هرچه بیشتر این رژیم برای ادامه رفتار توسعه طلبانه، نژادپرستانه و جنایتکارانه این رژیم شده است.

در همین ارتباط، «فیصل المقداد» وزیر امور خارجه سوریه سوم مهرماه ۱۴۰۰ با اشاره به عدم پایبندی آمریکا به منشور سازمان ملل و حمایت از جنگ افروزان تاکید کرد: واشنگتن برای رسیدن به اهداف خود بر موسسات بین‌المللی فشار وارد می‌کند و اگر واشنگتن می‌خواهد نقشی در راستای منشور ملل متحد ایفا کند ابتدا باید به مبانی آن احترام بگذارد. من معتقدم اگر واشنگتن به منشور پایبند باشد، بسیاری از جنگ‌ها و فشارها پایان می‌یابد چراکه آمریکا بزرگترین ناقض منشور ملل متحد و حقوق بشر است.

اما حقیقت موضع جامعه جهانی در قبال رژیم صهیونیستی و ملت فلسطین را می توان در قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل متحد یافت که دیگر آمریکا نمی تواند آنها را وتو کند.

این قطعنامه ها به وضوح نشان می دهد که جامعه جهانی در مقابل ماهیت جنایتکارانه و توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی موضع می گیرد.

در این راستا، مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۹ آذرماه سال ۱۴۰۰، ۶ قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی و نقض حقوق بشر مردم مظلوم فلسطین توسط این رژیم را که پیش از این در کمیته ویژه سیاسی و استعمارزدایی مجمع عمومی (کمیته چهارم) تصویب شده بود، با اکثریت آرا تصویب کرد.

این قطعنامه ها درباره گزارش کمیته تحقیق در مورد اقدامات رژیم صهیونیستی در نقض سیستماتیک حقوق بشر مردم فلسطین، محکومیت شهرک سازی در بخش شرقی شهر اشغالی قدس و منطقه اشغالی جولان سوریه و حمایت از فعالیت های آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) بود.

در این قطعنامه ها همچنین محاصره زمینی، هوایی و دریایی غزه، شهرک سازی در سرزمین های اشغالی، ‌اقدامات تحریک آمیز شهرک نشینان علیه شهروندان فلسطینی در سرزمین های اشغالی و نیز تخریب منازل و بازداشت های خودسرانه و زندانی کردن فلسطینیان را محکوم و بر بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه و کاشانه خود، تاکید شد.
در این قطعنامه ها در مورد جولان سوریه نیز از رژیم صهیونیستی خواسته شد تا به قطعنامه های مصوب سازمان ملل عمل کند و به اشغال این منطقه پایان دهد.

مجمع عمومی سازمان ملل ۲۷ آذرماه ۱۴۰۰ نیز قطعنامه ای را با عنوان حاکمیت فلسطینیان و ساکنان عرب جولان اشغالی بر منابع طبیعی خود در سرزمین های تحت اشغال رژیم صهیونیستی به تصویب رساند.

علاوه بر تداوم اشغال منطقه جولان سوریه، رژیم صهیونیستی در طول سالهای اخیر در نقض آشکار قوانین و موازین بین المللی بارها به خاک سوریه تجاوز کرده و آنجا را هدف حملات هوایی و موشکی خود قرار داده است. 

در این ارتباط، «بسام صباغ» نماینده سوریه در سازمان ملل از جمله در سی ام دیماه ۱۴۰۰ تاکید کرد که کشورش در پیام‌های متعدد برای دبیرکل سازمان ملل و فرستاده آن در خاورمیانه  نسبت به خطر تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی برای ثبات سوریه و کل منطقه هشدار داده است.

وی اقدامات رژیم صهیونیستی در منطقه جولان اشغالی سوریه را نیز نقض آشکار قوانین و حقوق بین‌الملل، توافق چهارم ژنو صادره در سال ۱۹۴۹ میلادی و سرپیچی آشکار از کلیه قطعنامه‌های مربوطه سازمان ملل به ویژه قطعنامه ۴۹۷ شورای امنیت صادره در سال ۱۹۸۱ میلادی و نیز  تلاشی برای تداوم و طولانی کردن اشغالگری این رژیم در جولان سوریه و تغییر پارامترها و محو هویت عربی- سوری آن دانست.

رویکرد تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی در طول سالیان سال به همین جا ختم نشده است بلکه ردپای این رژیم در سایه حمایت های آمریکا در اقدامات خرابکارانه و ترور دانشمندان هسته ای ایران نیز مشهود بوده است.

«مجید تخت روانچی» نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد هشتم آذرماه ۱۳۹۹در نامه‌ای به دبیرکل و شورای امنیت این سازمان خواستار محکوم کردن ترور شهید"محسن فخری‌زاده" شد.

تخت‌روانچی در این نامه با مسئول دانستن آمریکا و رژیم صهیونیستی در این حمله ناجوانمردانه، از آنتونیو گوترش و شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست، ضمن محکوم کردن این ترور، اقدامات لازم را در این زمینه به عمل آورند.

 در ادامه این نامه با اشاره به ترور چندین دانشمند برجسته ایرانی در حملات تروریستی دهه گذشته، تصریح شد: شواهد قاطع نشان می‌دهد که برخی از طرف‌های خارجی در پشت این ترورها بوده‌اند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در این نامه افزود: ترور ناجوانمردانه شهید فخری‌زاده، با نشانه‌های جدی مسئولیت رژیم صهیونیستی در آن، تلاش ناامیدانه دیگری برای ایجاد ویرانی در منطقه ما و همچنین به هم زدن توسعه علمی و فناوری ایران است.

«محمد رضا غایبی» سرپرست نمایندگی دائم کشورمان در وین نیز چهارم آذرماه ۱۴۰۰ در پاسخ به اتهامات واهی نماینده رژیم صهیونیستی تاکید کرد: بهتر و جالب‌تر این بود که او داستان واقعی صدای سکوت خود را در قبال جنایات وحشیانه این رژیم در منطقه، برنامه هسته‌ای مخفی و بمب‌های هسته‌ای رژیم اسرائیل یا ماجرای هدف‌گیری و حملات تروریستی علیه تأسیسات هسته‌ای صلح آمیز یا ترور دانشمندان هسته‌ای سایر کشورها برای ما تعریف می‌کرد.

این دیپلمات کشورمان در ادامه با مضحک خواندن این موضوع که رژیم اسرائیل که طرف هیچ معاهده خلع سلاح و کنترل تسلیحاتی نبوده است و حاضر نیست تمامی تاسیسات و فعالیت‌های هسته‌ای خود را تحت موافقتنامه‌های پادمان‌های آژانس قرار دهد، افزود: این رژیم چنان گستاخ شده است که واقعیت‌ها را دستکاری کرده و سایر اعضای ان. پی. تی را موعظه می کند.

غایبی افزود: موعظه اسرائیل در مورد اهمیت عدم اشاعه و سیستم پادمان مانند موعظه رئیس یک گروه مافیا در مورد اهمیت قوانین مبارزه با جرائم سازمان یافته است.

مقامات جمهوری اسلامی ایران همچنین در موارد متعدد تاکید کرده اند که تهران حق پاسخ گویی به هرگونه ماجراجویی رژیم صهیونیستی را محفوظ می داند.

«زهرا ارشادی» سفیر و معاون نمایندگی دائم کشورمان در سازمان ملل متحد پنجم شهریور ماه طی نامه‌ای به رئیس شورای امنیت، ضمن اعلام اعتراض رسمی ایران به تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه برنامه هسته‌ای خود، تأکید کرد که حق ایران برای هرگونه اقدام لازم در برابر اقدامات خرابکارانه محفوظ است.

سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نامه خود تصریح کرد: من این نامه را پیرو نامه مورخ ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ جمهوری اسلامی ایران برای شما می‌نویسم که  طی آن شما را از اقدام تروریستی رژیم اسرائیل در تأسیسات غنی‌سازی نطنز در ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ مطلع کرده بودم. آن اقدام فعالیت این تأسیسات حساس هسته‌ای را که تحت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و نظارت گسترده آن است، مختل کرده بود.

این نامه افزود: نخست وزیر رژیم اسرائیل در مصاحبه اخیر خود، هر چند به طور ضمنی، به حملات پنهان آن به برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران اعتراف و با گستاخی اعلام کرده است که این رژیم به چنین حملاتی ادامه خواهد داد...هدف قرار دادن یک مرکز هسته‌ای بسیار حساس حفاظت شده با خطر بالای انتشار بالقوه مواد رادیواکتیو توسط رژیم اسرائیل یک اقدام جنایتکارانه تروریسم هسته‌ای محسوب می‌شود و مصداق روشن دیگری از تداوم نقض حقوق بین‌الملل توسط این رژیم می‌باشد. با توجه به تهدید فزاینده و مداوم تروریسم هسته‌ای رژیم اسرائیل علیه صلح و امنیت بین‌المللی، جامعه بین‌المللی باید چنین اقدامات تروریستی جنایتکارانه‌ای را با شدیدترین لحن ممکن محکوم کند.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: همچنین تهدیدهای صریح فوق علیه یک دولت عضو سازمان ملل متحد نقض فاحش حقوق بین الملل، منشور سازمان ملل، بویژه ماده ۲ آن است و بنابراین نباید از سوی جامعه بین المللی و شورای امنیت تحمل گردد.تنها در کمتر از دو سال، رژیم اسرائیل با نقض ماهوی اصول اساسی حقوق بین الملل، اقدامات ماجراجویانه آشکار و پنهان بی شماری انجام داده است که از جمله شامل اقدامات تروریستی علیه دانشمندان و مراکز هسته ای ایران، حملات علیه کشتی‌های تجاری در منطقه و همچنین حملات پهپادی و هوایی علیه برخی کشورهای منطقه می‌باشد. چنانچه جلوی چنین اقدامات غیرقانونی مداوم و رفتارهای تحریک‌آمیز نظام‌مند و دارای آثار جدی گرفته نشود، بدون شک منطقه را بی ثبات‌تر کرده و صلح و امنیت بین المللی را نیز به خطر خواهد انداخت.

این نامه تصریح کرده است: با توجه به سابقه طولانی رژیم اسرائیل در عملیات خرابکارانه علیه فعالیت صلح آمیز هسته‌ای ما و ترور بزدلانه چند دانشمند هسته ای و دیگر دانشمندان ایرانی در گذشته و همچنین عملیات سایبری مشترک آمریکا و اسرائیل علیه تأسیسات هسته ای ایران با استفاده از بدافزار رایانه ای موسوم به استاکس نت، شورای امنیت باید به مسئولیت‌های خود طبق منشور عمل نموده و اقدامات لازم فوری را برای جلوگیری از تمام سیاستهای بی ثبات کننده و رفتارهای غیرقانونی و در عین حال ماجراجویانه رژیم اسرائیل انجام دهد و آن را در برابر تمام چنین اقداماتی نیز مسئول بشناسد.

در این نامه تاکید شده است:  جمهوری اسلامی ایران ضمن تأکید بر اراده قاطع خود در استیفای حقوق مسلم خویش در استفاده از انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز در تمام جنبه های آن، نسبت به هرگونه محاسبه اشتباه احتمالی یا اقدام ماجراجویانه رژیم اسرائیل هشدار می دهد. همانگونه که در نامه های قبلی ما به شورای امنیت نیز آمده است، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود بر اساس حقوق بین الملل برای انجام تمام اقدامات لازم جهت حفاظت و دفاع از شهروندان، منافع، تأسیسات و حاکمیت خود در برابر هر گونه اقدامات تروریستی یا اخلالگرانه را محفوظ  می‌دارد.

با این اوصاف، تداوم اشغالگری سرزمین های عربی و کشتار و جنایت و بازداشت و شکنجه شهروندان فلسطینی و محاصره و غصب اراضی آنها همراه با تجاوزگری نظامی به کشورهای منطقه بویژه لبنان و سوریه و ادامه سیاست ترور رهبران و مبارزان فلسطینی و دانشمندان مسلمان و خرابکاری در سطح منطقه تنها بخشی از اقدامات و رفتارهای رژیم صهیونیستی است که به عقیده کارشناسان روابط بین الملل نه تنها صلح و ثبات منطقه  بلکه جهان را تهدید می کند.

به گفته کارشناسان، این تهدید وقتی روشنتر می شود که بدانیم چنین رژیمی از زاردخانه ای از سلاح های هسته ای برخوردار است و  زیر نظارت مراجع بین المللی بویژه آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز قرار ندارد.

در سایه این وضعیت، کارشناسان روابط بین الملل تاکید می کنند که لازم است تا مراجع بین المللی با کنار گذاشتن برخوردهای دوگانه در قبال مسائل بین المللی و تلاش برای خارج شدن از زیر فشارهای آمریکا، این رژیم را وادار به تن دادن به قوانین و موازین و قطعنامه های بین المللی کنند و برای مهار خوی تجاوزگرانه، توسعه طلبانه و نژادپرستانه آن به طور جدی وارد عمل شوند.