تهران – ایرنا – وزرای کشور اعضای اتحادیه اروپا خواستار اقدامات بیشتر برای تقویت مرزهای خارجی این بلوک و اعمال قوانینی برای بازگرداندن پناهجویان به سرزمین مادری یا جایی که سفرشان را از آنجا آغاز کردند، شدند.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از ایندیپندنت، وزرای کشور اتحادیه اروپا شامل یونان، لهستان، ایتالیا و فرانسه و همچنین کشورهای سوئیس و نروژ در یک کنفرانس امنیت مرزی در پایتخت لیتوانی شرکت کردند.

یلوا یوهانسون کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا و رئیس نهادهای امنیتی اروپایی همچون یوروپل و فرانتکس نیز در این نشست حضور داشت.

وزرای شرکت کننده در این نشست، موج پناهجویان را قابل توجه خواندند و خواستار اقدامات سریع از جمله تقویت مرزهای اتحادیه اروپا و جلوگیری از فعالیت قاچاقچیان انسان برای محافظت از جان شهروندان اتحادیه اروپا و زندگی پناهجویان و مهاجران از خاورمیانه، آفریقا و آسیا شدند که برای رساندن خود به اروپا خطر این سفرهای خطیر را پذیرا می شوند.

کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا گفت: اگر سیستم بازگشت اروپایی ایجاد کنیم، می توانیم کارهای بیشتری را در زمینه بازگشت (پناهجویان) انجام دهیم.

وی تاکید کرد که همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید به طور هدفمند، مسافران را در مقابل پایگاه های داده های مرتبط به هنگام ورود به منطقه شینگن و خروج از آن بازرسی کنند.

نوتیس میتاراپی وزیر مهاجرت یونان با اعلام اینکه سیستم فعلی موثر نیست، گفت: اگر افراد حق دارند بدون ارائه مدارک و بدون طی روال قانونی وارد هر کشور عضو اتحادیه اروپا شوند، در آن صورت کل سیستم ویزای شینگن بی معنی است.

براساس این گزارش، لهستان قرار است شروع به ساخت یک دیوار فلزی بلند و دائمی مجهز به سیستم های بازرسی الکترونیکی در امتداد مرز زمینی اش با بلاروس کند تا از ورود پناهجویان غیرمجاز به این کشور جلوگیری شود.

براساس آماری که به تازگی توسط آژانس مرزی اروپا منتشر شد، جریان ورودی پناهجویان به اروپا در سال ۲۰۲۱میلادی، ۵۷ درصد رشد داشته است. تحلیل‌های این نهاد نظارتی نشان می‌دهد که برداشته شدن تدریجی محدودیت‌های رفت‌وآمد اعمال شده از روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا، تنها عامل سرازیر شدن سیل مهاجران به اروپا نبوده و عوامل دیگری نیز در این امر دخیل هستند.

طبق اعلام آژانس مرزی اروپا، یکی از "عوامل تعیین‌کننده" در مسئله شیب صعودی شمار پناهجویان که به خاک اروپا رسیده‌اند، بحران بلاروس است. جمعیت مهاجران ورودی به کشورهای هم‌مرز با بلاروس (لهستان، لیتوانی، لیتونی) در سال گذشته میلادی، رشد چشمگیری را ثبت کرده است؛ به این ترتیب این آمار از ۶۷۷ ورود غیر قانونی به نزدیک به هشت هزار نفر افزایش یافته است.  

بر اساس داده‌های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، تا ماه نوامبر ۲۰۲۱ (اوایل آبان) بیش از ۸۴ میلیون نفر در سراسر جهان، وادار به مهاجرت شدند که این تعداد، از آمار ثبت شده در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ که در زمان خود، رکورد محسوب می‌شد، بیشتر است.

خشونت‌ و درگیری‌ها متاسفانه یکی از عوامل مهاجرت بوده که مردم را در جستجوی زندگی بهتر، مجبور به ترک خانه‌های خود می‌کند. درگیری‌ها به ویژه در آفریقا سبب شد تا شمار زیادی از افراد در سال ۲۰۲۱، در داخل مرزهای خود و یا در کشورهای همسایه آواره شدند.