حسینقلی قوانلو روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با انتقاد از عملکرد واحدهای صنفی استان در رعایت دستورالعملهای بهداشتی ، افزود : در یک ماههای گذشته حدود ۴۵ هزار بازرسی از فروشگاههای سراسر مازندران از سوی بسیج اصناف و بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت انجام شد و آمارهای به دست آمده نشان میدهد که حدود ۸۰ درصد از متصدیان این واحدها به هیچ عنوان اعتقادی به استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی ندارند.
وی خاطرنشان کرد : در راستای اجرای وظایف قانونی و برخورد با اصناف متخلف و ناقض دستورالعملهای کرونایی ، در این مدت به ۳۸ هزار واحد صنفی باهدف لزوم رعایت نکات بهداشتی تذکر کتبی داده شد و در صورت نقض دوباره تخلفهای از این دست، به طور حتم این فروشگاه پلمب خواهند شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه در سه ماه گذشته حدود ۷۰۰ واحد صنعتی در استان مازندران به دلیل نقض دستورالعملهای بهداشتی پلمب شدند، گفت که ۸۰ درصد از این واحدها رستوران یا اغذیه فروشیهای بینراهی بودند.
وی با اشاره به افزایش تماسهای مردمی با تلفن گویای ۱۲۴ سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در ارتباط با نقض دستورالعملهای بهداشتی در واحدهای صنفی، اضافه کرد: در یک ماه گذشته چهار هزار و ۵۶۳ پیام مردمی در این ارتباط در بخش بازرسی سازمان صمت ثبت شد.
واکسنگریزی، مشکل متصدیان اصناف
قوانلو با بیان اینکه طبق گزارش دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل وضعیت مطلوب و باثبات کرونایی در استان بسیار شکننده است، گفت : به جرات میتوان گفت که متصدیان واحدهای صنفی این روزها علاوه بر اینکه نسبت به رعایت دستورالعملهای بهاشتی بی اعتنا هستند، حتی دیگر تمایلی نسبت به تزریق واکسن هم ندارند.
وی افزود : در ماههای گذشته از مجموع ۴۲۰ هزار متصدی واحدهای صنفی و فعالان کارگری در بازار استان حدود ۹۸ درصد از آنان، دز اول و ۹۱ درصد هم دز دوم واکسن کرونای خود را دریافت کردند اما این رقم برای تزریق دز سوم با وجود گذشت یک ماه از فراخوان، چندان مساعد نیست و کمتر از ۱۵ درصد است.
قوانلو تصریح کرد: در صورت تدوام واکسن گریزی و عادیانگاری و افزایش شیوع اومیکرون در مازندران به احتمال در هفتههای آینده از سوی ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا محدودیتهای جدید در بخش اصناف وضع خواهد شد.
بر اساس اعلام دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستریهای کرونایی استان با ۴۸ بیمار جدید به ۲۵۷ نفر رسید. در این مدت فوتی کرونایی در بیمارستانهای استان گزارش نشده است.
حدود ۱۹۰ هزار واحد صنفی در استان مازندران فعال است.