تهران- ایرنا- با وجود افزایش موارد ابتلا به سویه اومیکرون ویروس کرونا میزان سفر در سراسر جهان بار دیگر کاهش یافت؛ اما خطوط هوایی اروپایی بر اساس قوانین اتحادیه اروپا باید پروازهای خالی را ادامه دهند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روزنامه آمریکایی واشنگتن پست، خطوط هوایی باید میزان مشخصی از پروازها را ادامه دهند؛ تا اجازه استفاده از خدمات فرودگاهی برای آنها حفظ شود. اما کاهش تقاضا در زمان همه‌گیری به ویژه با شیوع سویه اومیکرون کرونا باعث شده بسیاری پروازها تقریبا خالی انجام شود تا الزامات قانونی اتحادیه اروپا رعایت شود.

بر اساس این گزارش، خط هوایی آلمانی لوفت‌هانزا اعلام کرده ۳۳ هزار پرواز، ۱۰ درصد کل پروازهای زمستان را به دلیل کاهش تقاضا لغو کرده است اما انتظار دارد ۱۸ هزار پرواز با تعداد مسافر بسیار کم را انجام دهد تا از خدمات فرودگاه برخوردار باشد. 

اتحادیه اروپا در بدو همه‌گیری الزامات یاد شده را تا حدی کاهش داد اما سال قبل اجرای بیشتر آنها را باردیگر اجباری کرد. خطوط هوایی قبل از همه‌گیری کرونا باید از ۸۰ درصد ظرفیت اجازه نشستن و برخواستن فرودگاهی استفاده می کردند تا این خدمات ادامه یابد. اتحادیه اروپا سال قبل اعلام کرد خطوط هوایی باید دست‌کم از ۵۰ درصد این ظرفیت استفاده کنند و به آنها اجازه داد در صورتی که نتوانند حداقل پروازها را انجام دهند، درخواست معافیت کنند. اما خطوط هوایی و گروه‌های زیست محیطی معتقدند اعلام اتحادیه اروپا کافی نیست و قوانین معافیت یا استثناها روشن نیست. انها از اتحادیه اروپا خواسته اند حداقل پروازها را به طور کلی کاهش دهد یا دست‌کم در دوران همه‌گیری این کار را بکند. اتحادیه اروپا اعلام کرده حدقل میزان پروازها را به ۶۴ درصد در بهار پیش‌رو افزایش خواهد داد.   

مقامات اتحادیه اروپا با دفاع از تصمیم خود می‌گویند باید توازن بین حمایت از مسافران و تقویت صنعت هوایی به شدت آسیب‌دیده را حفظ کند. یکی از مقامات ارشد کمیسیون اروپا هفته قبل گفته بود شواهد نشان نمی دهد که خطوط هوایی مهم از جمله لوفت هانزا مجبور به پروازهای تقریبا خالی شده باشند. وی همچنین بر اساس آماری نشان داد بر اساس آمارها پروازها در اولین روز ژانویه ۲۰۲۲ (۱۰ دی) حدود ۷۷ درصد زمان مشابه قبل از دوره همه‌گیری بوده است و انتظار می‌رود افزایش یابد. 

اتحادیه اروپا در زمان همه‌گیری و به دلیل کاهش مسافرت ها ده ها میلیارد دلار در قالب بسته ها و طرح های نجات مالی به صنعت هوایی کمک کرده است. 

ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ اذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. شیوع این بیماری در سایر کشورهای جهان باعث شد سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ آن را همه‌گیری شناسایی و اعلام کند. این ویروس از آن زمان به بعد سراسر جهان را پیمود و تا لحظه تنظیم خبر ۳۴۹ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده و بیش از ۵ میلیون و ۵۹۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به آن درگذشته‌اند. 

شیوع کرونا و اعمال دوره‌های مختلف قرنطینه در کشورهای مختلف با بسته شدن مرزها، لغو پروازها و تعطیلی هتل ها آسیب زیادی زد. زمانی که به نظر می رسید وضعیت با آغاز واکسیناسیون رو به بهبود نسبی است؛ سویه جدیدی از این ویروس در جهان شایع شده که مسری‌تر از سویه‌های قبلی است. سازمان بهداشت جهانی جمعه (۵ آذر) واژه یونانی اومیکرون را برای اشاره به این سویه جدید برگزید.