تهران- ایرنا- رییس سازمان امور عشایر کشور با اشاره به اهمیت نقش زنان در زندگی عشایری اعلام کرد: این قشر علاوه بر استحکام نظام خانواده، در تولید و رونق اقتصادی نیز نقش بسزایی دارند.

به گزارش ایرنا، عباس پاپی زاده روز یکشنبه در مراسم تجلیل از کارکنان زن امور عشایر استان تهران، اظهار داشت: بر خلاف زندگی شهری زنان عشایر هم در انجام کارهای زندگی و هم در انجام مراحل تولیدی و کشاورزی نقش بسزایی دارند و اگر این زنان نباشند در عمل زندگی عشایری مفهومی نخواهد داشت.

وی افزود: به عنوان مثال در بخش تولید صنایع دستی کمتر آقایی می تواند در این زمینه فعالیت کند که بالای ۹۰ درصد تولید صنایع دستی توسط زنان عشایر صورت می گیرد.

رییس سازمان امور عشایر کشور ادامه داد: در تولید محصولات لبنی از جمله شیردوشی زنان نقش بسزایی دارند و همچنین در تولید محصولات لبنی نیز این نقش بر عهده زنان عشایر است.

به گفته وی، در مجموع نقش زنان در زندگی عشایری بسیار پر اهمیت است و بالای ۷۰ درصد این زندگی سخت و پرمشغله توسط زنان اداره و به ثمر خواهد رسید.

پاپی زاده اظهار داشت: از صدر اسلام زنان در زندگی و اداره کشور نقش بسزایی داشتند که نمونه بارز آن حضرت فاطمه زهرا (س) که تولد این مادر مومنه که الگوی زنان عالم است به روز زن نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه زندگی عشایری همواره با سختی و مشکلاتی مواجه است تاکید کرد: زنان این جامعه تولید کننده سختی زیاد را به جان می خرند و دلسوزانه و شبانه روزی موجب رونق بخشی به این زندگی پر برکت عشایری می شوند.

مدیر امور عشایر استان تهران نیز در این مراسم گفت: در این استان سالانه بیش از ۶۵ هزار تن محصول تولید می شود که بالای ۷۰ درصد این محصولات از جمله مواد لبنی، صنایع دستی و همچنین گیاهان دارویی توسط زنان عشایر تولید می شود.

فرشید ذبیحی افزود: بیش از ۱۰ صندوق اعتبارات خرد زنان عشایر در استان تهران فعال است که زنان تولید کننده عشایری در این صندوق ها مشغول تولید محصولات هستند و جهت عرضه به بازار مصرف منتقل می کنند.

وی خاطرنشان کرد: طبق آمار برنامه ششم ۲ هزار و ۶۸۷ خانوار عشایری در استان تهران داریم که با جمعیت بالای ۱۴ هزار نفر، حدود ۵۵ درصد این جمعیت را زنان تشکیل می دهند.

در این مراسم از کارمندان زن امور عشایر استان تهران تجلیل شد.

به گزارش ایرنا، ۱۴ هزار و ۳۱۵ نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی می‌کنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.

عشایر استان تهران، قشلاق را در جنوب‌شرقی استان و در شهرستان‌های ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه مستقر می‌شوند.

جامعه عشایری استان تهران، تلفیقی از عشایر سایر استان‌های کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه در مناطق عشایری استان سکونت پیدا کردند.