به گزارش ایرنا، رسول کوهستانی پزوه، روز یکشنبه به مناسبت"روز جهانی گمرک" در جمع خبرنگاران افزود: بیشتر کامیونهای وارداتی از نظر ملاحظات محیط زیستی، استاندارد، سال ساخت و مسائل گمرکی، مشکل ترخیص ندارند.
وی ادامه داد: با این حال، مشکلاتی برای این کامیونها از طریق بانکها ایجاد شده و هنوز کُد رهگیری آنها توسط بانکها اختصاص داده نشده است.
مدیرکل گمرکات اصفهان اظهار داشت: بااینکه این خودروها با ارز شخصی وارد شده و بانکها باید بسرعت آنها را تایید کنند اما هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی با بیاناینکه این کامیونها بعنوان بیشترین کالای رسوبی و انباشت شده در گمرکات اصفهان محسوب میشوند، تصریح کرد: در زمان حاضر هزینه انبارداری گمرک به این کامیونها تعلق میگیرد که هزینه مضاعفی را به رانندگان و شرکت های حمل و نقل تحمیل خواهد کرد.
کوهستانی پزوه تصریح کرد: بانک مرکزی دستورالعملی را در این زمینه ارائه کرده اما بانکهای استان اصفهان همکاری لازم را ندارند.
وی تاکید کرد: ترخیص این کامیونها باید با همت و جدیت بیشتری دنبال شود.
ماینر، بیشترین کالای قاچاق کشف شده در اصفهان
مدیرکل گمرکات استان اصفهان همچنین گفت: کشف ۶ هزار دستگاه ماینر، بیشترین کالای قاچاق در ۱۰ ماهه سال جاری در استان محسوب میشود.
ماینر، دستگاه استخراج ارز دیجیتال است و ماینینگ به فرایند استخراج ارز دیجیتال توسط دستگاه ماینر یا رایانههای قدرتمند گفته میشود.
وی ادامه داد: پارچه، موتورسیکلت، پوشاک، لوازم خانگی، لوازم یدکی و کارت گرافیک در ردههای بعدی کالاهای قاچاق کشف شده در این استان است.
کوهستانی پزوه با بیاناینکه اصلاح قوانین، مهمترین عامل بازدارنده قاچاق است، گفت: باید قوانین و مقررات بدرستی در مرزها رعایت شود تا در عمل شاهد مبارزه با قاچاق باشیم.
وی خاطرنشان کرد: گمرکات اصفهان از لحاظ صادرات، پس از استانهای هرمزگان، خوزستان، بوشهر و تهران در جایگاه پنجم و از نظر واردات در جایگاه دوازدهم تا پانزدهم کشور قرار دارد.
کوهستانی پزوه بیان کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۷۴۳ قلم کالا به ارزش یک هزار و ۹۶ میلیارد دلار از استان به ۹۳ کشور دنیا صادر شده که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۶۳ درصد و از نظر وزن ۱۴ درصد افزایش داشته است.
کوهستانی پزوه افزود: عراق، پاکستان، افغانستان، ترکیه، ارمنستان، امارات و چین بعنوان مهمترین مقاصد صادراتی استان اصفهان محسوب میشوند.
مدیرکل استان گمرک اصفهان خاطرنشان کرد: مصنوعات چُدن و آهن، فرآوردههای نفتی، فرش و کفپوش، محصولات لبنی، مواد و وسایل پلاستیکی و مس و مصنوعات آن در ردههای بعدی کالاهای صادر شده به دیگر کشورها قرار دارند.
وی، اصفهان، کاشان، مجتمع فولاد مبارکه و ذوبآهن را فعالترین گمرکهای استان اعلام کرد.
مدیرکل گمرکات اصفهان گفت: درآمد گمرکات استان در ۱۰ ماه سپری شده از سال جاری ۱۵۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
وی افزود: این گمرکات در مدت یادشده هفت هزار میلیارد و ۵۶ میلیون ریال درآمد داشتتند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵۶ درصد افزایش نشان میدهد.
به گزارش ایرنا، وجود قُطبهای صنعتی استان نظیر فولاد، منسوجات، هواپیماسازی، لوازم خانگی، رنگسازی و صنایع نظامی از دلایل اهمیت گمرک اصفهان محسوب میشود.
همه ساله، ۲۶ ژانویه(۶ بهمن) بعنوان "روز جهانی گمرک" در تمام کشورهای عضو سازمان جهانی گمرک، گرامی داشته میشود.