اسدالله عباسی شامگاه یکشنبه در نخستین نشست با فعالان حوزه رسانه گیلان گفت: نسبت به اجرای پیام راهبردی مقام معظم رهبری در ابتدای امسال مسئولیم و تولید،اشتغال و مسکن از تعهدات ما است.
وی اظهار داشت: به دور از نگاه سیاسی و با بینش واقع بینانه دولت سیزدهم در شرایط سخت کرونا و تحریم و همچنین وضعیف اسفبار کرونا سکان را بدست گرفت، اما امروز می بینیم اگر چه نسبت به سویه جدید هشدار می دهیم اما گیلان در بحث واکسیناسیون جزو رتبه های نخست کشور است و رسانه ها در این خصوص به لحاظ تاثیرگذاری از پیشگامان بودند.
استاندار گیلان ذخیره کالاهای اساسی و ذخایر استراتژیک را مهمترین بخش عنوان کرد و گفت: اگر چه در روزهای نخست کاری ذخایر این کالاها یک ماه اعلام شد اما الان ذخایر استراتژیک استان تا اردیبهشت ماه پیش بینی شده است و ذخایر ارزی در شرایط خوبی است .
عباسی افزود:کشور به لحاظ رفع تحریم و خنثی کردن تحریم ها در شرایط خوبی قرار گرفته و بحث دیپلماسی بسیار امیدبخش است ؛لذا،همراهی مردم تقویت کننده است .
وی با بیان اینکه خوشبختانه چرخ های رونق به حرکت درآمده اظهار داشت :در تلاشیم این وضعیت بهتر و به سمت به سمت بهبود سوق یابد.
صدور مجوزهای بی نام دریچه تازه برای سرمایه گذاری در گیلان
نماینده عالی دولت افزود: نکته مهمی که در بنگاه های تولیدی اتفاق افتاده و در گیلان منحصر به فرد است صدور مجوزهای بی نام است که شرایط را برای سرمایه گذاران تسهیل می کند؛ امروز با افتخار می گوییم ۵۲ مجوز بی نام در بخش های گردشگری، صنعتی و کشاورزی صادر شده و تشریفات حذف شده است.
عباسی بیان کرد: بسیاری از پروژه ها بلاتکلیف بود که برای تکمیل آنها به طور حتم اعتبار می گذاریم. این پروژه ها همچون تالار مرکزی رشت و کتابخانه مرکزی رشت روی دستمان مانده و پسماند یک ابر چالش است که با مطرح کردن آن رئیس جمهور متاثر شدند و اعلام کردند کار باید انجام بگیرد و الان می بینیم کارهایی در حال انجام است.
وی ادامه داد:در روزهای اول آمدنم از روسیه پیغام رسید محصولات استان مثل فلفل دلمه ای ،کیوی و امثال اینها مشکل پیدا کرده و دارند برگشت می زنند ؛بررسی کردیم و متوجه شدیم در بحث قرنطینه محصولات کشاورزی بخش خصوصی خوب عمل نکرده است، در این راستا ٢ مسئول عوض شدند و گفتیم قرنطینه محصولات در استان کاملا انجام شود و محصولی صادر شود که سالم باشد و در کشور خود ما هم همینطور امنیت غذایی باید مورد اهتمام باشد.
گیلان بیشترین تاثیر در روابط با اوراسیا را دارد
استاندار گیلان با بیان اینکه گیلان به نوعی دروازه ایران به سمت اوراسیا است و گفت: در سفر رئیس جمهوری بر تقویت همکاری های تجاری با روسیه تاکید و برنامه های مدونی مطرح شد که گیلان نقش مهمی در ارتباط ٢ کشور و دیگر کشورهای منطقه خواهد داشت.
عباسی ادامه داد: رئیس جمهوری در سفر اخیر خود به روسیه به توافقاتی دست پیدا کردند که یکی از آنها اتصال راه آهن به اوراسیا است و این موضوع بسیار حائز اهمیت خواهد بود و بایستی درتقویت بخش گردشگری دریایی تلاش کنیم .
وی تاکید کرد: استان گیلان در بحث ترانزیت کریدور شمال به جنوب باید فعال شود و به سطحی برسد که هم سطح توسعه گیلان که در این موضوع عقب است و جزو ۱۰ استان آخر هستیم به ۱۰ استان اول کشور برسیم ؛ اقتصاد دریا به معنای واقعی رونق پیدا کند و بحث های زیست محیطی و بنادر که هدفمند است بر اساس مزیت هایی فعال شود.
وی بر تقویت اقتصاد کشاورزی تاکید کرد و گفت: در تولید کیوی در کشور حرف اول را می زنیم اعتبارات لازم پیش بینی شده و بحث چای در اقتصاد کشاورزی باید مورد حمایت قرار گیرد؛ چرا نباید در بحث باغات چای موضوع توسعه مطرح شود؟چرا ۳۲ هزار هکتار باغ چای به ۲۲ هزار هکتار برسد و بقیه بلا استفاده باشد؟ چرابرنج فقط یکبار کشت شود؟لذا برای تقویت اقتصاد کشاورزی بحث آبخیز داری و زهکشی باید مورد توجه قرار گیرد و دیگر محصولات کشاورزی درست استفاده شود.
عباسی با تاکید بر اینکه همه سفرها و نظارت ها برنامه محور انجام می شود افزود : گیلان در بحث تولید طیور ۱۰ درصد مرغ کشور را تولید می کند و این موضوع باید تقویت شود و در بحث تقویت صنعت اجازه ندادیم یک کارگر اخراج شود یا تعدیل شود.
سفر رئیس جمهوری به گیلان
استاندار گیلان با توجه به سفر در پیش رئیس جمهوری به گیلان گفت: تمام مشکلات و نیازهای بخش های مختلف استان از جمله اقتصادی ،کشاورزی و صنعتی دسته بندی ،و میزان اعتبارات و تسهیلات مطرح شده است و تلاش می کنیم در سفر رئیس جمهوری حق استان مطالبه شود.
عباسی با بیان اینکه نقد عملکرد را می پذیریم اظهار داشت: در سفر رئیس جمهوری به گیلان فعالیت رسانه ای رصد می شود و پس از سفر برترین ها تجلیل می شوند.
وی درخصوص وضعیت سد شفارود گفت: در این خصوص پیمانکار کم کاری می کند و در سفر وزیر به استان این موضوع پیگیری و تعیین تکلیف می شود.
وی در خصوص مخازن نفتی در دریای خزر گفت:در این دریا مخازن نفتی کشف شده و در سال ۹۰رایزنی شد و در تغییر دولت یازدهم و دوازدهم در آرشیو رفت و اعلام کردند چون عمق دریا بیش از ۷۰۰ متر است و تکنولوژی نداریم هیچ کاری نمی توانیم بکنیم اما الان تلاش می کنیم کارگروه تشکیل شود و مجددا این موضوع فعال شود؛ در خصوص پتروشیمی کارخانه پتروشیمی را در لوشان در حال صدور مجوز هستیم که فعال شود .