شیراز-ایرنا-گلایه از زمین ماندن مصوبات حمایتی شورای شهر شیراز برای تخصیص بسته‌های معیشتی ویژه فعالین بازارچه‌های هفتگی و رانندگان تاکسی و برخورد با عاملین این تعلل و اختصاص قطعه‌ای جهت احداث باغ مزار مشاهیر و مفاخر شیراز ازجمله مباحث چهل و یکمین جلسه علنی ششمین دوره این شورا بود.

به گزارش ایرنا،چهل و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر شیراز با ۱۰ دستور کار که بخشی از آن رفع ایرادات فرمانداری به مصوبات پیشین این شورا بود برگزار شد.

دست یاری شورا برای ساماندهی بافت تاریخی شیراز به سمت خیرین 

نایب رییس شورای اسلامی شهر شیراز در ابتدای چهل و یکمین جلسه صحن علنی این نهاد گفت: ضروری است که تکلیف مخروبه های شهر و خانه های تاریخی موجود در بافت تاریخی و فرهنگی شیراز که تبدیل به محلی جهت جمع‌آوری ضایعات شده مشخص شود که می توان از ظرفیت خیرین در این راستا استفاده کرد .

محمد تقی تذروی افزود: مجموعه شهرداری شیراز در بارندگی های اخیر با اجرای تمهیدات و تلاش شبانه روزی نیروی‌های خدمات شهری از آبگرفتگی معابر جلوگیری کرد.

وی خواستار ارائه خدمات نوروزی مناسب و توجه به جلوه بصری شیراز در آستانه نوروز پیش رو شد.

مصوبات معیشتی زمین مانده

او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در مدت زمان سپری شده از فعالیت شورای ششم در قالب لایحه و طرح دو فوریتی و یک فوریتی مبالغی به مجموعه‌های مختلف مساعدت شد ولی غافل از اینکه طبق مصوبه‌ای که در تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۳۹۹ تصویب شده، حتی یک بسته معیشتی در بین فعالین بازارچه‌های هفتگی و طبق مصوبه‌ای دیگر به تاریخ ششم اردیبهشت ۱۴۰۰ هیچ بسته معیشتی بین رانندگان تاکسی در نظر گرفته نشد و تا به امروز اقدامی در این خصوص اجرای این مصوبات صورت نگرفته است.

وی اجرای این دو مصوبه و برخورد با اشخاصی که در مسیر تحقق آنها تعلل کرده‌اند را خواستار شد.

باز هم گلایه از وجود معتادین متجاهر و ضایعاتی‌های شیراز

تذروی با اشاره به ورود دستگاه‌ها برای رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی خصوصا اعتیاد،افزود: جمعیتی از معتادان متجاهر از سایر استان‌ها به عنوان مهاجر به شیراز روی آورده‌اند و در انظار عمومی به مصرف مواد مخدر مبادرت می‌ورزند و با کارتن و خیابان خوابی چهره‌ای زشت از شهر شیراز در انظار عمومی و مسافرین و توریستها  ایجاد می‌کنند.

 عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه همه دستگاه های مسئول باید به وظایف خود در جهت ساماندهی معتادان متجاهر عمل کنند،افزود: شهرداری شیراز صرفا نباید متولی این مساله باشد و شورا بنابه وظیفه مصوبات لازم را به شهرداری ابلاغ کرده تا شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی در سطح شهر شیراز باشیم .

نایب رییس شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه گفت: استانداری فارس باید فکری به حال ضایعات فروشی‌های غیرمجاز در سطح شهر شیراز کند و این مراکز بایستی تعطیل شوند.

تکمیل محوطه اطراف سعدیه و ایجاد مزار مشاهیر و مفاخر شیراز

طرح کمیسیون عمران شورای شهر شیراز، مبنی بر الزام شهرداری به تکمیل محوطه پیرامون آرامگاه سعدی نیز در ادامه چهل و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز با حضور ۱۳ نفر اعضای شورا بررسی و به تصویب رسید.

بر این اساس شهرداری شیراز مکلف است محوطه سازی اطراف آرامگاه سعدی را در ضلع جنوب (ورودی آرامگاه) و شمال و غرب به صورت کامل اجرا کند.

در ادامه این جلسه طرح مشترک کمیسیون های گردشگری و زیارت و سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا، مبنی بر اختصاص قطعه ای مناسب جهت احداث باغ مزار مشاهیر و مفاخر شیراز به تصویب رسید.

براساس ماده واحده این مصوبه شهرداری شیراز مکلف است بن بست شماره چهار آرامستان دارالسلام و فضای خالی بین دو آرامستان را به عنوان «باغ مزار مشاهیر و مفاخر شیراز» اختصاص دهد.

مقرر شد که پس از ابلاغ مصوبه، خاکسپاری بر مبنای آیین نامه باغ مزار مشاهیر و مفاخر شیراز در این مکان انجام پذیرد. 

شهرداری شیراز همچنین مکلف است ظرف مدت یک ماه، اقدام به اخذ مجوزهای لازم، جابجایی تأسیسات، طراحی فضای باغ مزار،  فضای سبز، سردرها و المان های ورودی و خروجی کرده و عملیات اجرایی را آغاز کند.

بر اساس این مصوبه، شهرداری شیراز مکلف است ظرف مدت دو هفته نسبت به تهیه طرح و اجرای فاز دوم پروژه باغ مزار مشاهیر و مفاخر نیز در مجاورت آرامستان دارالسلام و در محل پایانه اتوبوسرانی، اقدام و اعتبار لازم را در بودجه سال ۱۴۰۱ لحاظ کند.

همچنین مقرر شد که همه مصوبات مرتبط، از تاریخ ابلاغ این مصوبه ملغی شود.

در حاشیه مولودی خوانی در پارلمان شهری

مولودی خوانی به مناسبت میلاد حضرت زهرا(س) و گرامیداشت مقام زن و روز مادر توسط یک مداح دعوت شده به جلسه این هفته شورای شهر شیراز حاشیه‌هایی به همراه داشت.

 این مداح در میان مباحث خود، گریزی به نام برخی اعضای شورای شهر ازجمله خواست خدایی، حسینی و فرخ زاده زد و حتی از عنوان خبرنگاران و تصویربرداران حاضر در این جلسه نیز برای شعرخوانی و مولودی خوانی استفاده کرد.