همدان- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با اشاره به اینکه هنر خوشنویسی در معرفی تاریخ و فرهنگ همدان نقشی بی بدیل دارد گفت: این رشته کم هزینه میراث دار فرهنگ و تمدن ایران اسلامی است.

به گزارش ایرنا، «مهدی باب الحوائجی» روز دوشنبه در آئین اختتامیه نخستین جشنواره استانی خوشنویسی بانوی بهشت (ویژه بانوان) با تاکید بر اینکه از ظرفیت غنی هنرمندان برای اعتلای فرهنگ استان استفاده شود خاطرنشان کرد: استان همدان ظرفیت های زیادی در خوشنویسی دارد که با حمایت از این هنر در معرفی تاریخ و تمدن همدان کوشیده ایم.

وی کتابت قرآن و به تحریر درآوردن دیگر آثار دینی را رمز ماندگاری و تقدس هنر خوشنویسی دانست و افزود: خوشنویسی هنر مقدس و برتر است که هنرمندان این حوزه با کتابت آثار دینی هنر خود را جاودانه و ماندگار می کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با بیان اینکه خدمت هنر خوشنویسی به اسلام این بود که آیات نورانی خداوند با نگارش و خط به دست مردم رسید گفت: هنر دینی برای گسترش خود از منابع بسیاری الهام گرفت از جمله خوشنویسی و این هنر در واقع بارزترین هنر اسلامی است.

باب الحوائجی با تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و هفته گرامیداشت مقام زن گفت:  خوشنویس ایرانی اسلامی که مادر هم باشد و برای مادر بنویسد هنر او موجب رشد و کمال خود و دیگران می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره ملی «اذان منتظران» برای اولین بار به میزبانی استان همدان، به هنرمندان توصیه کرد که با ارسال آثار و شرکت در این جشنواره هنر و فکر خود را به معنویت گره بزنند و در سطح کشوری و جهانی ظرفیت های خود را نشان دهند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز در این آیین اظهار داشت: این جشنواره نخستین جشنواره خوشنویسی در راستای ماندگاری هنر اصیل ایرانی و تخصصی بانوان در همدان برنامه ریزی شده که اساتید خوشنویسی استان در این جشنواره به رقابت پرداختند.

«احمدرضا احسانی» با بیان اینکه هنر خوشنویسان آنقدر مقدس است که خداوند به قلم آنها قسم می‌خورد افزود: هنرمندان این حوزه سهم بسزایی در به یادگارماندن سایر هنرهای این مرز و بوم دارند.

وی هنر خط و خوشنویسی را ظریف‌ترین و نفیس‌ترین هنر برشمرد و گفت: این هنر والا امروز نیز نه‌ تنها افت نکرده بلکه ارتقا یافته و هنرمندان اصیل با کوشش و تلاش بی‌وقفه به آن عمر دوباره بخشیده‌اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان خاطر نشان کرد: بانوان در بیشتر زمینه ها به خصوص عرصه هنر پیشتاز هستند و وظیفه مسئولان فراهم آوردن زمینه فعالیت های هنری برای این قشر از جامعه است.

احسانی با اشاره به اینکه برنامه‌ حمایت دولت از هنرمندان با عنایت ویژه رییس جمهور، اکنون در مرحله اجرا قرار گرفته افزود: رویکرد جدید دولت و نگاه فرهنگی ویژه دولتمردان در راستای حمایت از بانوان هنرمند در رفع مشکلات آنها راهگشا است.

وی از استقبال بانوان هنرمند استان برای شرکت در این جشنواره خبر داد و افزود: شورای انتخاب پس از ارزیابی ۸۰ اثر ارسالی، برگزیدگان را انتخاب کردند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به اینکه این جشنواره در چهار رشته نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ و ثلث پیش‌بینی شده بود ادامه داد: آثار بانوان هنرمند از شهرستان‌های همدان، ملایر، نهاوند، بهار، اسدآباد، فامنین و درگزین در بخش‌های نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ و ثلث در قالب اشعار و متون ادبی با موضوع پاسداشت مقام مادر و زن، احادیث، روایات و متون مرتبط با حضرت فاطمه (س) تا ۲۵ دی‌ماه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.

احسانی خاطرنشان کرد: داوری آثار ارسالی را "علی سجادی"، "خسرو نجومی" و "کیوان کاظمی" از اساتید خوشنویسی استان همدان بر عهده داشتند.

آیین اختتامیه اولین جشنواره خوشنویسی ویژه بانوان استان همدان با مدیریت هنری "خسرو نجومی"، رئیس انجمن خوشنویسان استان مجتمع فرهنگی، سینمایی شهید آوینی همدان و با حضور روسای فرهنگ و ارشاد شهرستانهای تابعه برگزار شد که در این آیین از «سوسن شیخ» هنرمند پیشکسوت استان همدان در عرصه خوشنویسی قدردانی شد.

شایستگان تقدیر در رشته نستعلیق "زهرا جوادی"، "زهرا فروزنده طاووسی"، "فتانه شوقیان" و "سپیده بیگلری" و نیز در رشته شکسته نستعلیق "یلدا بهرامی شادپی"، "فریبا یار محمدی دوستی" و "الهه فرجی" شدند که لوح تقدیر و جایزه نقدی سه میلیون ریالی به آنان تعلق گرفت.

نفرات اول تا سوم در رشته نستعلیق "مهری فتاحی زرین"، "حدیثه حاجیلوئی ناصر" و "پروانه محمدی" و نیز در رشته شکسته نستعلیق "زهرا حیدریان"، مونا منوچهری" و "معصومه ذوالنوری" معرفی شدند که لوح تقدیر و جوایز نقدی ۱۵ میلیون ریالی، ۱۰ میلیون ریالی و پنج میلیون ریالی را از آن خود کردند.

در رشته نسخ و ثلث لوح تقدیر و جایزه نقدی پنج میلیون ریالی به "وحیده حسنی پرست"، "فاطمه هادیان" و "معصومه زهره وندی" اعطا شد.

در این آیین همچنین از "پرنیا محمودی" به عنوان جوان‌ترین شرکت کننده و "مهتاب قنبری" به علت نوآوری و ابتکار قدردانی شد.

نمایشگاه خوشنویسی «بانوی بهشت» نیز همزمان با آیین اختتامیه جشنواره افتتاح شد.