رشت - ایرنا - براساس آخرین گزارش دانشگاه علوم پزشکی گیلان و سامانه ماسک، با وجود افزایش شمار بیماران بستری کووید۱۹ در استان، همچنان شاهد پایداری وضعیت استان و تداوم رنگ‌بندی آبی در سراسر استان هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بیماری کووید ۱۹ بعد از گذر از موج پنجم تقریباً از اوایل شهریور ماه امسال روند نزولی را طی می‌کند و آمار نزدیک به ۲ هزار و ۱۰۰ نفر بعد از پنج ماه به ۱۵۳ نفر رسیده‌است. روند نزولی آمار مبتلایان بستری به بیماری کووید ۱۹ طی ماه گذشته قابل توجه بود به طوری که سه‌شنبه گذشته با ۱۱۸ بیمار بستری به کمترین حد خود طی ماه‌های اخیر رسیده‌بود.

از چهارشنبه گذشته تعداد بستری ها از ۱۱۸ نفر تجاوز کرده و براساس آخرین آمار به ۱۵۳ نفر رسید، اما کارشناسان بهداشتی استان گیلان معتقد هستند این آمار معنی دار نبوده و مسئله ای موقتی خواهد بود که در دوره‌های مختلف پاندمی طبیعی است.

بستری‌های روزانه و بیماران بدحال نیز طی یک هفته اخیر اگرچه با فراز و نشیب‌هایی همراه بود، اما به گفته کارشناسان بهداشتی گیلان افزایش معنی‌داری نداشته است. بر این اساس آخرین آمار روزانه بستری ۳۵ نفر و آمار بیماران بدحال بستری در بیمارستان های استان گیلان ۲۷ نفر است.

کرونای گیلان نیز که از ۱۸ دی ماه آبی شده‌است همچنان ثابت مانده و بر اساس آخرین ارزیابی نرم افزار ماسک که امروز "دوشنبه" اعلام شده، تمام ۱۷ شهرستان استان شامل املش، لنگرود، لاهیجان، سیاهکل، رشت، خمام، آستانه اشرفیه، بندرانزلی، شفت، فومن، صومعه سرا، ماسال، رضوانشهر، رودسر، رودبار، تالش و آستارا آبی است.

تاثیر واکسیناسیون بر پسروی کرونا در گیلان

گیلان از استان‌های پیشرو در تزریق واکسن در کشور است، مردم این استان برای واکسیناسیون علیه کرونا استقبال خوبی داشته و دارند به طوری که آمار گیلان در تزریق واکسن از میانگین کشوری بالاتر است.

بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان هم اکنون ۲ میلیون و ۱۲۶ هزار و ۴۱۲ نفر از گروه سنی بالای ۱۲ سال معادل ۹۵ درصد در این استان دز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند که ۶ درصد از میانگین کشوری بیشتر است.

همچنین یک میلیون و ۹۸۷ هزار و ۱۹۷ نفر از این گروه سنی معادل ۸۹ درصد در استان گیلان دز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند که ۱۰ درصد نسبت به میانگین کشوری بیشتر است.

تزریق دز سوم واکسن کرونا برای گروه سنی بالای ۱۸ سال در استان گیلان نیز به ۵۷۵ هزار و ۸۹ دز رسیده‌است که با توجه به اهمیت تزریق این نوبت از واکسن برای غلبه بر سویه جدید اومیکرون طی هفته‌های اخیر استقبال مردم بیشتر شده‌ اما کارشناسان بر تسریع در تزریق نوبت سوم واکسن کرونا تاکید دارد.

مدیرگروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان روز دوشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت واکسیناسیون و تاثیر آن بر نزول کرونا، شدت بیماری و کاهش فوتی ها گفت: تزریق هر سه نوبت واکسن کرونا برای مقابله با سویه اومیکرون ضروری است.

دکتر حسن رخ‌شاد با بیان اینکه ۱۰۹ هزار و ۱۸۸ نفر در گیلان برای تزریق نوبت نخست و ۲۴۸ هزار و ۴۰۳ نفر برای دریافت نوبت دوم واکسن کرونا اقدام نکرده‌اند، اظهار داشت: برای جلوگیری از ابتلا به کرونا راهی جز تزریق واکسن کرونا در کنار رعایت پروتکل های بهداشتی نیست.

وی با اشاره به فعالیت پایگاه های واکسیناسیون در سراسر استان گیلان بیان داشت: افرادی که سه ماه از تزریق نوبت دوم واکسن کرونا آنان گذشته می تواند برای تزریق نوبت سوم اقدام کنند.

مدیرگروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان افزود: در کنار اهتمام جدی در تزریق واکسن کرونا در هر سه نوبت، رعایت توصیه های بهداشتی شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از دورهمی همچنان برای پیشگیری از ابتلا به کرونا مورد تاکید است.

گیلان دومین استان درگیر بیماری کرونا بود.