به گزارش روز دوشنبه ایرنا از رویترز، تدروس ادهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت در نشست خبری با حضور اسونیا شولز وزیر توسعه آلمان اظهار داشت: همه گیری کرونا اکنون وارد سال سوم می شود و ما در مقطع حیاتی قرار داریم. باید با همکاری یکدیگر مرحله حاد را به پایان برسانیم؛ نباید با سرگردانی بین نگرانی و غفلت باعث طولانیشدن این مرحله شویم.
شولز نیز در این نشست اولویت اصلی آلمان را به عنوان رئیس فعلی گروه هفت، پایان دادن به همه گیری در سراسر جهان دانست و خواستار برنامه جهانی، گسترده و هماهنگ واکسیناسیون برای پایان همه گیری شد. این نشست همزمان با نشست یک هفتگی مجمع جهانی بهداشت در ژنو برگزار میشود که طی آن در مورد آینده سازمان از جمله دوره بعدی ریاست ادهوم بحث و رایزنی میشود.
در همین حال هانس کلوگ مدیر بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت نیز دیروز (یکشنبه) گفت سویه اُمیکرون کرونا فصل جدیدی را در همه گیری این ویروس باز کرده که میتواند به پایان آن منجر شود. این امر که منطقه اروپا به پایان همه گیری نزدیک میشود «پذیرفتنی» است.
کلوگ با هشدار در مورد سویه اُمیکرون که تا ماه مارس (اسفند/ فروردین) احتمالا۶۰ درصد مردم اروپا را درگیرخواهد کرد، بار دیگر همگان را به مراقبت و هوشیاری در برابر ویروس کرونا فرا خواند.
مدیر بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت عنوان کرد: پس از فروکش کردن موج اُمیکرون، مصونیت کلی برای چند هفته و چند ماه وجود خواهد داشت که این امر یا نتیجه تزریق گسترده واکسن است یا به دلیل مصونیت ناشی از ابتلای افراد و تا حدی به دلیل تغییر فصل.
بر پایه داده های سازمان جهانی بهداشت: منطقه ای شامل ۵۳ کشور که بیشتر آنها در آسیای مرکزی و اروپا قرار دارند تا ۱۸ ژانویه (۲۸ دی ماه) ۱۵ درصد از کل ابتلا به ویروس اُمیکرون را به خود اختصاص دادند.
به گزارش ایرنا، شیوع بیماری کرونا از ماه مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸) که به سرعت به همهگیری جهانی تبدیل شد تا لحظه تنظیم خبر بیش از ۳۵۱ میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است و از این تعداد بیشتر از ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جان باختهاند.
سازمان جهانی بهداشت در ۲۶ نوامبر (۵ آذر) سویه اومیکرون را پنجمین نوع نگران کننده ویروس کرونا اعلام کرد. این سویه جدید که برای نخستین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شده باعث نگرانی بسیاری کشورها شده و براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون در بیش از ۸۹ کشور جهان شناسایی شده است.