تهران - ایرنا- معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور که به مناسبت روز جهانی آموزش در حضور وزیران آموزش و پرورش و بهداشت ، درمان و صاحب نظران آموزش در حوزه سلامت سخن می گفت، تصریح کرد : این جمعیت یک ماه قبل از اعلام خبر رسمی کرونا در قم احتمال داد آموزش های حضوری برای ماه ها تعطیل شود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ "مهراب شریفی سده" صبح امروز به مناسبت ۲۴ ژانویه که مطابق مصوبه مجمع عمومی سازمان ملل روز جهانی آموزش نامگذاری شده است در نشستی با حضور "یوسف نوری" و " بهرام عین اللهی" وزیران آموزش‌ و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش‌ پزشکی و نیز  جمعی از صاحب‌ نظران آموزش در حوزه سلامت برگزار شد؛ افزود: یک ماه قبل از آنکه اولین خبر رسمی از ابتلای شهروندان قم به کرونا در اسفند ۹۸ اعلام شود؛ جمعیت هلال احمر این احتمال را داده‌ بود که ممکن است آموزش‌ های حضوری برای ماه‌ ها تعطیل شود.

وی تصریح کرد : بنابراین جمعیت هلال احمر کشور سامانه جامع خادم (خانواده آماده در خطرات) را به عنوان بستر آموزش‌ های مجازی و با شعار "آموزش همگانی، همه‌جا، همه‌ وقت و برای همه " راه‌اندازی کرد و تا صبح امروز ۵۳۰ هزار و ۶۲۱ نفر با شرکت در ۵۳ برنامه آموزشی آنلاین (برخط) از خدمات آموزشی این جمعیت در سراسر ایران بهره‌مند شدند. 

شریفی سده افزود: از ابتدای همه‌ گیری کرونا ‌تاکنون بیش از یک‌ میلیون و ۵۰۰ هزار گواهینامه پایان دوره آموزشی با موضوع آمادگی در برابر مخاطرات طبیعی، کمک‌ های اولیه، دوره‌ های مرتبط با نیازهای محلی و دوره‌ های ویژه اعضای خانه‌ های‌ هلال در سامانه برخط خادم صادر شده‌ است و همچنین ۲۱ دوره آموزشی بر روی سامانه بار گذاری شده که همه‌ مردم ایران می‌ توانند در هر ساعتی از شبانه‌ روز با مراجعه به سایت خادم در این دوره‌ ها شرکت و گواهینامه دریافت کنند.

وی‌ تاکید کرد : همچنین امکان مشارکت مردم در تدوین محتوای آموزشی، دخالت در انتشار آن‌ ها و حمایت‌ های مالی خیرین در سامانه آموزشی خادم فراهم است.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر گفت : شعار امسال در روز جهانی آموزش « تغییر مسیر، تحول آموزش» تعیین شده‌ است و هلال احمر تلاش کرد با ترویج آموزش مجازی این مسیر را هموار کند اما در مورد تحول در آموزش، سعی کردیم رویکردهای آموزشی سابق را تغییر دهیم.

وی ادامه داد : رویکرد اجتماع‌ محور در آموزش‌ های  همگانی طرفداران زیادی در میان کارشناسان آموزشی در دنیا دارد. در سال‌ های گذشته ۶ هزار خانه‌ هلال به منظور افزایش تاب‌ آوری جوامع محلی در برابر حوادث و بلایا به همت جمعیت هلال‌ احمر در محله‌ های کم‌ برخوردار شهری و مناطق روستایی و عشایری کشور افتتاح شد.

شریفی سده تصریح کرد: این  خانه‌ ها توسط خود مردم برنامه‌ ریزی و مدیریت می‌ شو ند و از حمایت و نظارت هلال احمر برخور دارند. نکته مهم این است که خانه‌های‌ هلال ابزار اداره کل آموزش‌ های همگانی هلال احمر در برقراری آموزش فراگیر امدادی با رویکرد اجتماع محور و با اولویت مخاطرات خاص هر منطقه است.

وی افزود : توسعه مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت سازمان‌ های مردم نهاد تجربه موفق جمعیت هلال احمر در امر آموزش همگانی است و همچنین فرهنگ‌ سازی از طریق شبکه‌ های مجازی، همکاری با رسانه‌ های ملی و محلی از برنامه‌ های مهم و جاری در معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر است.

وی همچنین تغییرات اقلیم و مواجهه با خشکسالی را نیازمند آموزش همگانی مردم ساکن در مناطق دچار تنش‌ آبی دانست و افزود: به طور کلی آموزش‌ های مرتبط با حفظ محیط‌ زیست در هلال احمر نیز اهمیت ویژه‌ ای دارد.