احمد مومنی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در اجرای این طرح جریان گاز سه اداره و اماکن عمومی دولتی پر مصرف برای چند ساعت قطع شد که بعد از تعهد صرفه جویی گاز آنان دوباره وصل شد.
وی افزود: در راستای صرفه جویی گاز بخشنامه های کشور و استانی به تمامی اداره ها و سازمان ها ارسال شده است و بیشتر اداره ها مورد پایش قرار گرفتند و تاکید شده است که اداره هایی که بعد از تعهد صرفه جویی را رعایت نکنند گاز آنان قطع شود.
مومنی بر ضرورت صرفه جویی مشترکان خانگی و اداری در مصرف گاز تاکید کرد و اظهار داشت: این شرکت در انجام رسالت سازمانی و مسوولیت اجتماعی خود، با مشارکت نیروهای بسیجی حوزه گاز، دمای رفاه اداره های استان را رصد کرده و از نزدیک مورد پایش قرار می دهد.
وی گفت: رعایت دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد در فضاهای داخلی و بسته و دمای ۱۸ درجه سانتیگراد در راهروها ضروری است.
مسوول روابط عمومی شرکت گاز خراسان شمالی افزود: سرویس و تعمیر دورهای تجهیزات گازسوز از طریق متخصصان مجاز و نصب سامانه پایش هوشمند موتورخانه به منظور افزایش ضریب ایمنی و بازدهی وسایل گازسوز و انجام معاینه فنی موتورخانهها از جمله درخواست های شرکت گاز برای مدیریت مصرف بهینه و ایمن گاز طبیعی در بخش اداری است.
وی گفت: هم اینک بیش از ۷۷ درصد گاز استان را مشترکان بخش خانگی که شامل منازل مسکونی، تجاری، اداره ها، سازمان ها و اماکن دولتی و بخش خصوصی هستند به مصرف می رسد که حدود ۶ میلیون متر مکعب گاز مصرف کردند.
به گزارش ایرنا سهم گاز استان هم اینک ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب است که با توجه به ورود جبهه هوای سرد و بارش برف هم اینک دمای هوا در بیشتر استان ها پایین است که مصرف گاز خانگی بالا رفته است، به همین دلیل محدودیت هایی برای بخش صنعت اعمال شده است.
ضریب نفوذ گازرسانی شهری ۱۰۰ درصد و روستایی ۹۹.۸ درصد و تعداد مشترکان گاز استان را ۳۴۲ هزار مشترک عنوان کرد.
سهم گاز طبیعی در تامین سبد انرژی استان بیش از ۷۰ درصد است، همچنین در این استان به ۸۷۷ صنعت گازرسانی شده و گازرسانی به ۱۵ صنعت دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.
اگر ۳۴۲ هزار مصرف کننده این استان هر کدام به اندازه یک متر مکعب در شبانه روز صرفه جویی گاز داشته باشند معادل میزان مصرف گاز کارخانه سیمان در فصل زمستان است.
تاکنون به ۳۱۰ واحد صنعتی و ۱۵ شهرک صنعتی استان گازرسانی شده است که این استان در این حوزه رتبه دوم کشوری را در سال گذشته کسب کرده است.
نیروگاه برق سیکل ترکیبی شیروان، پتروشیمی خراسان (بجنورد)، ریخته گری و لوله گستر اسفراین از جمله صنایعی هستند که گاز طبیعی مصرف می کنند و هم اینک در این روزها برای این صنایع محدودیت مصرف اعمال شده است.