در دو سال اخیر کشور روزهای سختی را سپری کرده است. بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت، بیش از ۶ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر به بیماری کووید۱۹ مبتلا شدند و بیش از ۱۳۲ هزار نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند.
در حال حاضر یک شهرستان در وضعیت نارنجی، ۴۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۴۰۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند و در نقشه کرونایی کشور هیچ شهرستانی در وضعیت قرمز قرار ندارد. در ایران بر اساس بررسیهای انجام شده در برخی استانها بیش از ۹۰ درصد موارد ابتلا به کرونا، امیکرون است در بقیه استانها نیز درصد قابل توجهی امیکرون است و اکنون در ایران، گونه غالب کرونا امیکرون است.
بر خلاف نظر برخی افراد که میگویند امیکرون پایان کروناست و امیدواری بیش از حدی به این موضوع دارند، نظر بسیاری از کارشناسان همهگیری شناسی این است که نه تنها امیکرون پایان کرونا نیست بلکه ممکن است گونههای جدیدی از کرونا به وجود آید که بیماری شدیدتری ایجاد کنند.
بررسی آمارهای جهانی نشان میدهد که میزان بستری سویه امیکرون در مقایسه با سویه های دیگر ۱۰ به ۴۰ درصد است؛ یعنی از هر ۱۰۰ بیمار مبتلا به سویه امیکرون، ۱۰ نفر بستری میشود و البته این آمار در هفتههای آتی دچار تغییرات اساسی خواهد شد.
فوتی های اومیکرون در کشور به ۱۰ نفر رسید
سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اعلام فوت یک نفر در استان البرز بر اثر ابتلا به اومیکرون، مجموع شمار فوتی سویه جدید کرونا در کشور را ۱۰ نفر اعلام کرد.
محمد هاشمی تصریح کرد: با شناسایی ۲۹۷ مورد جدید در چهارم بهمن ماه، آخرین آمار موارد مثبت امیکرون به ۳۴۶۶ نفر و متاسفانه در این روز با ثبت یک مورد فوتی در البرز مجموع فوتی ها به عدد ۱۰ رسید. بیشترین موارد ابتلا در این روز نیز مربوط به ایلام با ۸۵، اصفهان ۵۳، ارومیه ۳۵ و گیلان با ۳۴ مورد مثبت بود!
واکسیناسیون ۹ تا ۱۲ ساله ها از امروز آغاز شد
سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز واکسیناسیون کرونا گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال از امروز سه شنبه پنجم بهمن ماه خبر داد.
محمد هاشمی افزود: کودکان ۹ تا ۱۲ سال از امروز می توانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون اقدام به تزریق واکسن های پاستووکووک و سینوفارم به دلخواه خود کنند.
وی اظهار داشت: این اقدام در جهت ایمن شدن این گروه سنی در برابر بیماری کرونا از جمله سویه اومیکرون است و می توانند واکسن های سینوفارم و پاستووکووک را در ۲ نوبت تزریق کنند.
هاشمی اظهار داشت: تایید نوع واکسنی که قرار است به این کودکان تزریق شود توسط کمیته علمی چند روز طول می کشد و سپس با اعلام وزارت بهداشت بصورت داوطلبانه این واکسیناسیون آغاز خواهد شد.
تولید ماهانه ۴۰ میلیون دُز واکسن کرونا
بهرام دارایی رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد اکنون ۳۰ میلیون دُز واکسن کرونای تولید داخل داریم که بزودی ماهانه ۴۰ میلیون دُز واکسن تولید خواهد شد که میتواند نیاز داخلی را تامین کند.
به گفته وی اظهار دو واکسن تولید داخل مجوز مصرف برای کودکان را گرفته اند و امیدواریم قبل از پیک اومیکرون، روند تزریق دُز سوم واکسن کرونا را سرعت ببخشیم و سال را به خوبی به پایان برسانیم.
تازه ترین اخبار از وضعیت کرونایی استانها
افزایش حدود ۳۰ درصدی شمار مبتلایان بستری به کرونا در بیمارستان های گیلان طی یک هفته اخیر، هشدار جدی و زنگ خطری برای غافلگیری بیماری کووید ۱۹ و تکرار روزهای سخت برای خانواده ها و کادر بهداشت و درمان این استان خواهد بود.
بر اساس آخرین آمار امروز "سه شنبه" دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان ۱۶۸ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که نسبت به یک هفته اخیر نزدیک به ۳۰ درصد افزایش یافته است.
همچنین ۶۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های گیلان بستری شدند و تعداد بیماران بدحال نیز به ۳۱ نفر رسیده است.
از آذربایجان غربی خبر رسیده که طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۷۰ نفر در استان به کرونا مبتلا شدند که نشان می دهد پس از چهارهفته، دوباره تعداد مبتلایان در استان سه رقمی شده است.
این آمار نشان می دهد که وضعیت ابتلا به کرونا در آذربایجان غربی، روند صعودی پیدا کرده و رعایت پروتکل های بهداشتی بیش از پیش ضروری است. البته از این تعداد، ۵۹ نفر در مراکز درمانی بستری شدند که نشان می دهد بستری شدگان، افزایش چندانی نیافته و رشد مربوط به مبتلایان سرپایی است.
در حال حاضر، ۹۳ نفر از بستری شدگان در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری هستند و ۲۱ نفر نیز فقط با استفاده از ونتیلاتور تنفس میکنند.همچنین با فوت یک نفر در آذربایجان غربی آن هم در شهرستان سلماس طی ۲۴ ساعت گذشته کل فوتی های ناشی از کرونا در استان به هفت هزار و ۲۵۶ نفر رسید.
در ادامه روند پایدار شیوع کووید.۱۹ در استان اردبیل، ۱۸ بیمار جدید طی شبانه روز گذشته در مراکز درمانی این استان بستری شده و تحت مداوا قرار گرفتند که این میزان بستری روزانه مبتلایان کرونا، ۱۷۱ نفر کمتر از بالاترین رکورد ثبت شده در استان اردبیل است.
در مجموع بستری مبتلایان کرونا در استان اردبیل طی شبانه روز گذشته را نیز ۸۱ نفر اعلام شده که این میزان بستری همزمان مبتلایان کرونا در استان اردبیل ۸۱۶ نفر کمتر از بالاترین رکورد ثبت شده در این استان است.
طی شبانه روز گذشته با صفر شدن دوباره فوت مبتلایان کرونا برای هشتمین روز متوالی، مجموع جانباختگان بیماری کووید.۱۹ در این استان در رقم ۲ هزار و ۶۲۶ نفر باقی ماند.
آذربایجان شرقی در روزهای اخیر، با افزایش مبتلایان و به خصوص موارد سرپایی کرونا مواجه بوده که نشان میدهد احتمال وقوع پیک ششم در استان افزایش یافته است.
این استان در دو سه ماه اخیر با افت چشمگیر شیوع کرونا مواجه بوده، به گونه ای که شمار بستری های کرونایی به کمتر از ۳۰۰ نفر رسیده و تعداد فوتی های روزانه نیز یک رقمی شده است.
خبر دیگر اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۱ درصد تست های کرونای کهگیلویه و بویراحمد مثبت بوده که این آماد در مقایسه با هفته قبل افزایش ۲ برابری داشته است.
هم اکنون ۷۳ بیمار در بیمارستان های کرونایی کهگیلویه و بویراحمد بستری هستند که از این تعداد هشت بیمار مبتلای قطعی و سه بیمار به علت وخامت حالشان در بخش مراقبت های ویژه خدمات درمانی دریافت می کنند. مجموع مبتلایان به کووید ۱۹ در کهگیلویه و بویراحمد ۸۶ هزار و ۵۳۷ نفر تا کنون بهبود یافته اند.
از سویی در استان هرمزگان با افزایش موارد ابتلا و بستری در۲ شهرستان پارسیان و بستک در غرب استان، این دو منطقه در وضعیت زرد کرونایی قرار گرفتند.
طی شبانه روز گذشته ۲ مورد دیگر فوتی کرونا در هرمزگان ثبت شده و آمار فوتی ها به رقم دو هزار و ۴۶۵ نفر رسیده است. از ابتدای بهمن ماه تاکنون وضعیت فوتی ها افزایش یافته و فقط در سه روز اخیر چهار نفر فوت شدند.
طی ۲۴ ساعت گذشته با بستری شدن ۴۴ نفر دیگر ، شمار بستری های کرونا در بیمارستان های هرمزگان به ۱۱۵ نفر رسید که از این شمار ۱۷ نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر هستند و حال ۴ نفر از آنها وخیم گزارش شده است.
در خراسان رضوی تغییر رنگ کرونایی سه شهرستان این استان از آبی به زرد، مسوولان بهداشت و درمان این استان را نسبت به احتمال بازگشت موج ششم آن با سویه اومیکرون، درصورت بیتوجهی به تکمیل واکسیناسیون و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی بهویژه در مدارس، مهدهای کودک و دیگر مراکز آموزشی نگران کرده است.
بنا بر اطلاعات مندرج در سامانه "ماسک" وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از مدتی پیش با کاهش شمار مبتلایان به ویروس کرونا، تمام ۳۳ شهرستان خراسان رضوی به رنگ آبی درآمده بود که این وضعیت چندان نپایید و از دیروز (دوشنبه) با زرد شدن رنگ کرونایی سه شهرستان گناباد، تربت حیدریه و خلیل آباد، نگرانی ها از احتمال آغاز موج ششم کووید ۱۹ افزایش یافت.
بر پایه جدیدترین آمارها، شمار بیماران سرپایی مراجعه کننده به مراکز منتخب کرونا در حوزه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نسبت به ۱۰ روز پیش ۳۰ درصد افزایش یافته است و دیروز هزار و ۷۰ بیمار سرپایی با علائم مشکوک به مراکز ۱۶ ساعته خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کردهاند که این میزان نسبت به روزهای گذشته افزایشی محسوس داشته است که مسوولان امر افزایش تعداد مبتلایان سرپایی و زرد شدن وضعیت کرونایی سه شهرستان آبی استان را به نوعی نشانه ورود به موج ششم شیوع کرونا معنا می کنند.
در ۲ هفته اخیر میزان تستهای مثبت پی سی آر کرونا در استان از ۴ درصد به ۱۹ درصد رسیده است که نشانگر سیر صعودی ابتلا به این بیماری کووید ۱۹ است.
در حال حاضر حدود ۳۸۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری هستند. از ۳۳ شهرستان خراسان رضوی سه شهرستان در وضعیت زرد و بقیه در وضعیت آبی قرار دارند.
براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در ۲۴ ساعت گذشته فوتی ناشی از کرونا نداشته ایم، ضمن اینکه ۱۸ بیمار جدید مبتلا به ویروس نیز در استان شناسایی شدند.
همچنین آمار روزانه مبتلایان به کرونا در کرمانشاه حدود ۲ برابر افزایش یافت و ۶۰ نفر شامل پنج بیمار مثبت بستری و ۵۵ بیمار سرپایی مبتلا به کرونا در شبانهروز گذشته در سطح استان شناسایی شدند که این تعداد نسبت به روز قبل ۲۸ نفر بیشتر است.
آمار بستریهای کرونا در مراکز درمانی استان اکنون به ۱۰۱ نفر رسیده از این تعداد ۲۵ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال ۶ نفر آنها وخیم است.
براساس رنگبندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شهرستانهای کرمانشاه و کنگاور از امروز (دوشنبه چهارم بهمن) ماه در وضعیت زرد کرونایی قرار گرفت.
در همین حال با ابتلای ۱۶۹ نفر دیگر به کرونا طی۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۳۵ هزار و ۳۶ نفر رسیده است.
در شبانه روز گذشته فوت ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان گزارش نشده است. هماینک ۷۶بیمار حاد تنفسی و ۹ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.
خبر دیگر اینکه بازگشت وضعیت زرد کرونایی به مازندران پس از گذشت ۱۵ روز از آبی شدن سراسری استان حاوی این پیام است که حرکت خزنده اومیکرون اگر چه شاید به چشم نیاید ولی قادر است خیلی راحت و غافلگیرانه خاکریزهای سلامت را پشت سر بگذارد.
طی روزهای گذشته افزایش مراجعات سرپایی به مراکز درمانی، کاهش محسوس رعایت دستورالعملهای بهداشتی و واکسنگریزی احتمال فروپاشی خاکریزهای سلامت را به مرز هشدار رسانده بود و اکنون با زرد شدن رنگ بندی کرونایی شهرستان عباس آباد ، اومیکرون نخستین خاکریز را پشت سر گذاشته است.
میزان مراجعات سرپایی افراد مشکوک به کرونا در مازندران به نسبت ۲ هفته گذشته سه برابر شده که علت اصلی این موضوع، بی رغبتی اقشار مردم به تزریق دز سوم واکسن و همچنین رعایت دستورالعملهای بهداشتی است.
حدود ۷۵ تا۸۰ درصد از افرادی که در هفتههای گذشته در مازندران به اومیکرون مبتلا شدند، دُز سوم واکسن کرونای خود را دریافت نکردند و مابقی هم تنها یک یا ۲ هفته از زمان دُز سوم واکسن کرونا آنها گذشته بود.
بر اساس اعلام دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستریهای کرونایی استان با ۸۱ بیمار جدید به ۲۸۳ نفر رسید. طی ۲۴ ساعت گذشته سه نفر دیگر از شهروندان مازندرانی هم به خاطر ابتلا به کرونا جان باختند.
در استان لرستان ۱۲۵ ابتلای جدید کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان ثبت شد و مجموع مبتلایان به ۱۹۸ هزار و ۲۱۷ نفر رسید. اکنون ۱۱۰ بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در بیمارستان ها و مراکز درمانی این استان بستری هستند. طی شبانه روز گذشته هیچ مورد مرگ و میر به دلیل ابتلا به کرونا در استان ثبت نشده و شمار جانباختگان همچنان ۲ هزار و ۶۸۷ نفر است.
از ایلام خبر رسیده که ۴۳ ابتلای جدید کرونا در شبانه روز گذشته شناسایی شد و مجموع مبتلایان استان به ۶۷ هزار و ۵۲۶ نفر است.
هفت بیمار جدید کرونایی در شبانه روز گذشته در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستری های استان از ۲۹ به ۲۵ نفر کاهش یافت. فوتی ناشی از کرونا در شبانه روز گذشته ثبت نشده و مجموع فوتی های استان یک هزار و ۱۷۷ نفر است.
از سویی دیگر ۱۶ بیمار جدید حاد تفنسی در ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند. بازگشت وضعیت کرونایی شهرستان کاشان از آبی به زرد اعلام شده است در ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد فوت گزارش نشده است.
استان سمنان شهرستان سرخه در کنار سمنان، از وضعیت آبی به وضعیت زرد کرونایی درآمد و روند تبدیل وضعیت آبی به زرد کرونایی در کشور رو به افزایش است.
تاکنون ۲۰ مورد مبتلا به اومیکرون در استان سمنان شناسایی شد که شامل ۱۱ مورد در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان و ۹ مورد در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود می شود.
در همدان آمار روزانه مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ برای ششمین روز متوالی در استان به صفر رسید به نحوی که در ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد فوتی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا گزارش و ثبت نشده است. آمار متوفیان کرونا در این استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به سه هزار و ۱۶۶ نفر رسیده است.
با شناسایی ۶۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در استان همدان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۳۱ هزار و ۲۰۷ و بیماران سرپایی مثبت به ۱۰۰ هزار و ۵۳۳ نفر رسید.
تداوم واکسیناسیون عمومی در کشور
تا کنون ۶۰ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۱۵۵ نفر دُز اول، ۵۳ میلیون و ۷۳۳ هزار و ۷۶۸ نفر دُز دوم و ۱۵ میلیون و ۲۵۴ هزار و ۵۰۴ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۲۹ میلیون و ۵۳۲ هزار و ۴۲۷ دُز رسید.
در شبانه روز گذشته ۵۱۰ هزار و ۱۵۱ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
خبر دیگر اینکه اسپایکوژن، واکسن مشترک ساخت ایران و استرالیا به سیستم واکسیناسیون همگانی در قم افزوده شد. این واکسن با همکاری کشور استرالیا ساخته شدهاست و به گروههای سنی ۱۸ تا ۵۰ سال تزریق میشود. واکسن اسپایکوژن برای دُز اول و دوم در گروههای سنی ۱۸ تا ۵۰ سال و برای دُز سوم در تمام افراد بالای ۱۸ سال از سازمان غذا و دارو مجوز تزریق دریافت کردهاست.
در استان اردبیل تاکنون ۹۱۴ هزار دُز واکسن نوبت اول و ۸۰۲ هزار و ۴۴۸ دُز واکسن نوبت دوم در این استان تزریق شده است. در همین حال برای ۱۹۴ هزار و ۲۷۰ نفر از گروههای سنی واجد شرایط در استان اردبیل، دُز سوم واکسن کرونا تزریق شده است.
تزریق دُز اول واکسن کرونا برای بیش از ۹۵ درصد از جمعیت هدف بالای ۱۲ سال ساکن در این استان انجام شده است.
در شهرستان نوشهر تاکنون ۴۳ درصد جامعه هدف در این شهرستان دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند و باید افراد باقیمانده نیز هر چه سریعتر مرحله سوم واکسیناسیون را انجام دهند. حدود ۹۹ درصد تنکابنی ها دُز اول و ۹۴.۷ درصد هم دُز دوم واکسن کرونای خود را دریافت نموده اند.
در آذربایجان شرقی هم تاکنون ۹۱ درصد افراد بالای ۱۲ سال در استان دُز اول واکسن را تزریق کردهاند. همچنین تا به امروز دُز دوم واکسن کرونا به ۸۳ درصد و دُز سوم به ۳۰ درصد جمعیت مشمول در آذربایجان شرقی تزریق شده است.
از سویی دیگر ۲۹ درصد مردم استان زنجان تاکنون نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند و زنجان به لحاظ میزان واکسیناسیون جزو استانهای برتر کشور است.
همچنین تاکنون ۲ میلیون و ۱۲۶ هزار و ۴۱۲ نفر از گروه سنی بالای ۱۲ سال معادل ۹۵ درصد در گیلان دز نخست واکسن کرونا و یک میلیون و ۹۸۷ هزار و ۱۹۷ نفر از این گروه سنی معادل ۸۹ درصد دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند. افزون بر ۵۷۵ هزار نفر از گروه سنی بالای ۱۸ سال استان گیلان نیز دُز سوم را دریافت کردهاند.
در استان سمنان ۵۷ درصد مردم این استان دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند و بین پنج تا ۶ درصد افراد هنوز هیچ نوبت از این واکسن را تزریق نکردهاند.
در استان البرز ۲۹ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی استان بستری و تحت مراقبتهای پزشکی قرار گرفتند. ۱۳۶ بیمار بدحال کووید ۱۹ اکنون در مراکز درمانی استان البرز بستری و تحت مراقبتهای پزشکی قرار دارند.
طی ۲۴ ساعت گذشته فوتی کرونایی در استان ثبت نشده است، بیان داشت و از ابتدای شیوع بیماری کرونا ۶ هزارو ۵۰۱ بیمار بدحال کووید ۱۹ در البرز جان باختهاند.
استان خوزستان در زمینه واکسیناسیون کرونا در همه بخش ها چند درصد از متوسط کشوری عقب تر است. متوسط پوشش نوبت اول واکسیناسیون در کشور ۸۹ درصد بوده که این میزان در استان خوزستان ۸۴ درصد است همچنین در نوبت دوم متوسط کشوری ۷۸ درصد بوده ولی این رقم در خوزستان ۷۰ درصد است.
گزارش های کرونایی استان ها
موج ششم کرونا به خراسان رضوی رسیده است؟
حرکت خزنده اومیکرون و نگرانی از موج ششم کرونا در مازندران
نواختن زنگ خطر روزهای سخت امواج کرونایی در گیلان
آخرین اطلاعات درباره وضعیت کرونایی کشور / شناسایی ۹۳۷۸ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اطلاعیه ای از شناسایی ۹۳۷۸ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور در شبانه روز گذشته خبر داد.
از دیروز تا امروز ۵ بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۹ هزار و ۳۷۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۶۳۲ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۲۶۷ هزار و ۵۵۹ نفر رسید.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۲۷۴ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون ۶ میلیون ۸۵ هزار و ۷۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
یک هزار و ۲۴۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۴۴ میلیون و ۲۳۰ هزار و ۲۸۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.