به گزارش روز سه شنبه ایرنا از شبکه خبری «سی جی تی ان» چین، «ژانگ ونهونگ» کارشناس ارشد بیماری های عفونی شانگهای در مصاحبه ای با خبرنگاران گفت: « من اطمینان دارم که همه گیری ویروس کرونا تا انتهای سال ۲۰۲۲ به پایان خواهد رسید و احتمالا این آخرین زمستان با این بیماری خواهد بود.»
او در ادامه سخنانش گفت، با بهره بردن از رسیدن به سطحی از ایمنی جمعی، ایمن شدن افراد با واکسیناسیون و درمان ها و داروهای جدید برای مقابله با این بیماری، پایان همه گیری ویروس کرونا نزدیک است.
وی در پاسخ به نگرانی ها درباره سویه های جهش یافته این ویروس از جمله دلتا و اومیکرون گفت: تمامی آنها جهش های یک ویروس می باشند و تمامی ویروس ها در طول زمان تغییر می کنند. با این وجود اگر ویروس سارس-کووید ۲ با دیگر اقسام ویروس کرونا جهش کند، نگرانی های جدی بوجود می آید اما احتمال این موضوع بسیار کم است.
ژانگ ونهونگ همچنین خاطر نشان کرد با تجربیاتی که در طول دوران همه گیری و در مقابله با این ویروس کسب کردیم، هنوز هم می توانیم در آینده با جهش های این ویروس سازگار شویم و با آنها مبارزه کنیم. با وجود اینکه یکی از مقام های سازمان جهانی بهداشت در مصاحبه ای با خبرنگاران گفته بود کشورهایی که نسبتا در رده های پایین ابتلا قرار دارند بهتر است که آمار ابتلا را بسیار پایین نگه دارند. در این زمینه چین با چالش بزرگی رو به رو می شود تا در برابر ویروس بسیار مسری اومیکرون سیاست بدون ابتلا به کرونای خود را ادامه دهد.
برپایه گزارش هفتگی سازمان جهانی بهداشت از ۳ تا ۹ ژانویه (۱۳ تا ۱۹ دی) آمار تایید شده مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان تا ۵۵ درصد افزایش یافته و به بیش از ۱۵ میلیون مورد ابتلای جدید و بیش از ۴۳ هزار مورد مرگ تنها در یک هفته رسیده است.
با این وجود علایم خفیف تر ویروس جهش یافته اومیکرون موجب شده است تا مردم دستورالعمل ها را کمتر رعایت کنند. همین امر موجب شده است تا موج جدیدی از همه گیری به شکلی سریع در سراسر جهان دیده شود و در راس این جدول آمار مبتلایان روزانه کشور آمریکا قرار دارد. براساس آمار نیویورک تایمز بیش از ۸۰۰ هزار مورد ابتلای جدید روزانه در این کشور گزارش می شود که به نظر می رسد آمار واقعی بیشتر از آن است. در حال حاضر به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا بیش از ۹۸ درصد موارد ابتلا به کرونا در این کشور مربوط به ویروس اومیکرون است که طی یک ماه جانشین ویروس دلتا در این کشور شد. آمریکا با ۵۰ درصد افزایش مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا و ثبت رکورد تازه در بستری شدن در بیمارستان ها مواجه شده است. با این وجود مقامات بهداشتی آمریکا از جمله دکتر «جانت وودکاک » از سازمان غذا و دارو و دکتر«آنتونی فائوچی» متخصص ارشد بیماری های عفونی معتقدند باید در انتظار مبتلایان بیشتر به تدریج و طی روزهای آینده در آمریکا بود.
علاوه بر این آنتونی فائوچی در گفت و گویی با کمیسیون مطالعات بین المللی و استراتژیک گفت: « من فکر می کنم با درجه سرایت پذیری بسیار بالای ویروس جهش یافته اومیکرون تقریبا تمام مردم به تدریج به این بیماری مبتلا شوند و با وجود سرایت پذیری بالا و توانایی فرار از سیستم ایمنی بدن این ویروس، واکسن های حال حاضر تنها در برابر بیماری شدید و جلوگیری از مرگ کار می کنند و موجب پیشگیری از بیماری نمی شوند. به همین دلایل نباید ویروس اومیکرون را بی اهمیت تلقی کرد.
در پایان این گزارش آمده است، ژانگ ونهونگ در پاسخ به این سوال که آیا دُز تقویتی چهارم هم نیاز است یا خیر، گفت به تزریق دُز چهارم به شکل فوری نیاز نیست اما دریافت سومین دُز واکسن برای تقویت سیستم ایمنی برای خنثی سازی ویروس لازم است.
تحقیقات اخیر نشان می دهند، واکسن پروتئینی کووید-۱۹ که توسط شرکت داروسازی چینی سینوفارم ساخته شده است به عنوان دُز تقویتی می تواند واکنش قوی تر آنتی بادی علیه ویروس اومیکرون را برانگیزد.
با این حال اسرائیل برای افراد بالای ۶۰ سال و کادر درمان بیمارستان تزریق دُز چهارم را آغاز کرده است. مطالعات نشان می دهند تزریق دُز چهارم یک هفته پس از دریافت واکسن میزان آنتی بادی را در بدن ۵ برابر می کند. اما اتحادیه اروپا هنوز بر سر تزریق دُز چهارم مطمئن نیست. در کشور چین قرار است تنها افراد با ایمنی پایین و یا افراد مسن دُز چهارم را دریافت کنند.