به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان بورس و اوراق بهادار، «مهدی صادقی شاهدانی» با بیان اینکه حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی نکات مثبتی بسیاری به دنبال دارد، اظهار داشت: با اختصاص این دلار به واردکنندگان، نه تنها دولت بخشی از درآمد خود را از دست میداد بلکه درآمد ناشی از ارز ترجیحی عملاً به عنوان رانت در اختیار عدهای قرار میگرفت که با اراده دولت در حذف این بودجه به مسیر درستی هدایت میشود و میتواند در بخشهای مفیدی هزینه شود.
وی گفت: نکته مهم، جایگزینی مسیر این دلار است. حذف این دلار، جو روانی منفی برای تولیدکننده و مصرفکننده ایجاد خواهد کرد و وقتی صحبت از حذف آن میشود باید در خصوص هزینه کرد منابع این حذف نیز به طور روشن توضیح داده شود. از آنجاییکه هنوز درباره مکانیسم اجرایی جایگزین دلار ۴۲۰۰ تومانی توضیحی داده نشده منطقاً نگرانی در سطح جامعه ایجاد میکند.
صادقی شاهدانی تاکید کرد: برخی بر این باورند که حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی تورم ایجاد میکند در حالی که با تشریح مکانیسم جایگزین میتوان بار روانی منفی ایجاد شده در این خصوص را از بین برد.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه دلار ترجیحی هیچگاه به اهداف خود اصابت نکرده است، خاطرنشان کرد: قرار بود تولیدکنندگان این دلار را دریافت و تولید با قیمت مناسب را در اختیار مردم قرار دهند در حالی که بخش زیادی از دلار ترجیحی از مسیر اصلی خود منحرف شده است. بنابراین، حذف این دلار به دولت کمک میکند البته به شرطی که مکانیسم جایگزینی برای آن تعریف شود.
وی با بیان اینکه روند تورم به سیاستگذاری در عرصههای مختلف بستگی دارد، گفت: جو روانی در کنترل تورم بسیار مهم است و اگر بتوان این جو را مهار کرد، کنترل تورم دور از انتظار نخواهد بود. البته این جو روانی نیز بستگی واکنش مردم به سیگنالهای اقتصادی دارد.
صادقی شاهدانی افزود: گمانهزنیها جو روانی در ذهن مصرفکنندگان و مردم ایجاد میکند و به تورم دامن میزند؛ بنابراین رسانه ملی باید توجه داشته باشند هرگونه اظهارنظری میتواند جو روانی به دنبال داشته باشد.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: تنها زمانی میتوان به بودجه اتکا کرد که پس از صحن علنی مجلس شورای اسلامی، در شورای نگهبان تصویب شود بنابراین قبل از آن هرگونه اظهارنظری جو روانی بسیاری به همراه دارد.