تهران - ایرنا - رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران گفت: اکنون تولید برق از نیروگاه های سوخت فسیلی دیگر مقرون به صرفه نیست و باید به سمت استفاده از انرژی های تجدیدپذیر رفت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «آرش نجفی» افزود: اکنون تولید برق حرارتی بسیار گران‌تر از انرژی‌های تجدیدپذیر است و اگر محاسبه‌های صنعتی صورت گیرد این گرانی بیشتر خود را نشان خواهد داد.

وی ادامه داد: بر اساس محاسبه‌های صورت گرفته اکنون قیمت برق تولیدی از نیروگاه‌های حرارتی بالای ۳ هزار و ۸۰۰ تومان درخواهد آمد و این در حالی است که قیمت برق تولیدی از انرژی‌های تجدیدپذیر کمتر خواهد بود.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: اکنون تعدادی از شرکت‌های اروپایی آمادگی دارند تولید پنل های خورشیدی در ایران انجام شده و آنها این تولیدات را خرید تضمینی کرده و بخشی هم به مصرف داخلی داده شود که باید از این فرصت استفاده کرد.

نجفی افزود: می‌توان یک شرکت مادرتخصصی در زمینه تولید پنل های خورشیدی تشکیل داد و از این فرصت بین‌المللی ایجاد شده برای توسعه انرژی‌های تجدید پذیر استفاده کرد.

وی ادامه داد: اکنون بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر آمادگی دارد و می‌توان از ظرفیت اوراق سلف موازی صرفه‌جویی انرژی در ساتبا برای کمک به این امر استفاده کرد.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران از آمادگی این کمیسیون برای همکاری با دولت و وزارت نیرو برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر خبر داد.

«داود مددی» رئیس انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران هم در این باره گفت: باوجود آنکه در دوبرنامه توسعه پنجم و ششم توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر مورد تاکید قرار گرفته اما این موضوع هنوز محقق نشده است.

«داود مددی» افزود: توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور از سال ۱۳۹۴ آغاز شد و در سال ۱۳۹۶ این کار به اوج خود رسید و توسعه تا این سال بدون مشکل انجام می‌شد.

وی ادامه داد: اما از نیمه سال ۹۶ به دلیل عمل نکردن سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران به تعهدات خود مشکلات در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به وجود آمد و در سال ۹۷ درصد عقب‌ماندگی به هفت درصد رسید.

رئیس انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران خاطرنشان ساخت: درصد عقب‌ماندگی تعهدات ساتبا به تولیدکنندگان انرژی‌های تجدید پذیر در سال ۹۷ به ۷۳ درصد رسید که این خود عامل مهمی در توسعه نیافتن این نوع انرژی در کشور است.

مددی خواستار تشکیل یک کارگروه فنی متشکل از متخصصان با حضور نمایندگانی از انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر و ساتبا برای توسعه این بخش شد.