تهران – ایرنا – غول های تجاری آمریکا از کاخ سفید خواسته اند تا هنگام تنظیم تحریم های احتمالی علیه روسیه جانب احتیاط را نگاه دارند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز امروز گزارش داد، در حالی که جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا تهدید کرده که در صورت حمله روسیه به اوکراین، تحریم‌های ویرانگری را علیه روسیه اعمال می کند، برخی از شرکت‌های بزرگ و گروه‌های تجاری، کاخ سفید و قانون‌گذاران را تحت فشار قرار داده اند که محتاط باشند.

یک گروه تجاری به نمایندگی از شرکت های شِوران، جنرال الکتریک و سایر شرکت‌های بزرگ آمریکایی که در روسیه فعالیت می‌کنند از کاخ سفید خواسته اند که اجازه دهد شرکت‌ها به تعهدات خود عمل کرده و معافیت برخی محصولات را هنگام تنظیم تحریم های جدید مد نظر قرار دهند. همزمان، شرکت های بزرگ انرژی نیز به کنگره فشار آورده اند تا دامنه تحریم ها و چارچوب زمانی آن را محدود کند.

یکی از منابع آگاه در کنگره آمریکا به رویترز گفت که شرکت‌های انرژی مستقیماً با قانونگذاران تماس گرفته‌اند تا آنان را برای گنجاندن دوره کاهش فعالیت ها و خروج از بازار روسیه تحت فشار قرار دهند تا در صورت ناتوانی در اجرای توافق‌های تجاری، دارایی‌هایشان توقیف نشود.

دفتر نماینده تجاری آمریکا برآورد کرده است که در سال ۲۰۱۹ ارزش تجارت کالا و خدمات میان دو کشور بالغ بر ۳۴.۹ میلیارد دلار بوده است.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا دیروز (۵ بهمن) گفته بود که اگر روسیه دستور حمله به اوکراین را صادر کند، تحریم ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را مد نظر قرار خواهد داد.

کرملین هر گونه طرحی را برای حمله به اوکراین تکذیب کرده اما خواستار تضمین هایی از سوی ائتلاف ناتو از جمله خودداری از عضویت اوکراین در ناتو و توسعه بیشتر به شرق و بازگرداندن نیروهایش از کشورهای سابق عضو اتحاد جماهیر شوروی است.

مقام های آمریکایی اعلام کرده اند که کاخ سفید اعمال یکسری تحریم‌های مالی را علیه روسیه در صورت حمله به اوکراین در نظر دارد. واشنگتن و متحدانش قول داده اند که در بخش تبادلات مالی بین المللی روسیه را هدف قرار دهند اما تاکنون جزئیات اندکی از اینکه چه تحریم های مالی علیه روسیه ممکن است اعمال شود، منتشر شده است.

از جمله گزینه ها در این راستا حذف روسیه از سیستم مالی بین‌المللی "سوئیفت" بوده که یکی از گزینه های سخت در این راستا محسوب می شود. آمریکایی ها معتقدند که این اقدام به طوری فوری و در درازمدت به اقتصاد روسیه آسیب وارد می کند.

گزینه مالی دیگر آمریکا علیه روسیه، توقف دسترسی مسکو به نظام مالی دلار است. در حالی که پیش از این نیز گزینه توقف دسترسی روسیه به دلار مطرح بوده، کارشناسان معتقدند این گزینه می تواند به تبادلات مالی روسیه فراتر از مرزهای این کشور آسیب وارد کند. مقامات دولت بایدن اعلام کردند که در حال بررسی این گزینه و تاثیرات آن بر اقتصاد جهان هستند.

کنترل بخش صادرات به روسیه نیز گزینه متحمل دیگر است. جن ساکی مسئول رسانه ای کاخ سفید اخیرا تایید کرده که واشنگتن در حال بررسی اعمال گزینه کنترل صادرات با این هدف است که دسترسی روسیه به تکنولوژی های برتر جهان قطع شود.

گزینه دیگر اعمال تحریم علیه پروژه خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ است که البته حرف و حدیث های زیادی در این رابطه مطرح است. کارشناسان معتقدند آمریکا نگران است در صورت تحریم این پروژه روابطش با آلمان خدشه دار شود.