فاروق سخنور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سرمای شدید و بارش برف طی روزهای اخیر باعث یخبستن کل مساحت تالاب و آب محدوده آن شده است.
وی ادامه داد: ادامه این روند مهاجرت پرندگان به سواحل جنوبی دریاچه ارومیه را بیشتر و جمعیت پرندگان تالاب را کاهش می دهند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد اظهار افزود: هم اکنون بیشترین جمعیت پرندگان مهاجر در این تالاب به ترتیب مربوط به خوتکاها و اردک های سرسبز و نوک پهن است که با مهیا شدن شرایط اسکان و تغذیه وارد این تالاب بینالمللی شده بودند.
سخنور از اهالی روستاهای همجوار تالابهای این شهرستان خواست که در این مدت که پرندگان و سایر حیوانات وحشی با کمبود مواد غذایی مواجه هستند، دانه ، علوفه و مواد غذایی اضافی خود را در حاشیه روستاها برای استفاده سایر حیوانات وحشی قرار دهند.
وی افزود: سرمای هوا باعث شده که علاوه بر تالاب بینالمللی "کانیبرازان"، بخشهای زیادی از دیگر تالابهای این شهرستان از جمله تالاب "یوسفکند" که در این فصل میزبان پرندگان هستند، یخ بزند.
وی گفت: شهروندان میتوانند در صورت مشاهده افراد سودجو و فرصتطلب در شکار گونههای با ارزش جانوری در این شرایط مراتب را به اداره حفاظت محیط زیست و محیطبانان این اداره اطلاع دهند.
به گزارش ایرنا، این تالاب، به عنوان یکی از تالاب های اقماری دریاچه ارومیه و نخستین پناهگاه حیات وحش آذربایجان غربی از تالاب های زیبا و مهم این استان به شمار می رود که با مساحت هزار و ۵۰ هکتار در جنوب دریاچه ارومیه و ۳۰ کیلومتری مهاباد واقع شده و به عنوان بیست و چهارمین تالاب کشور در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است و در نزد پرنده نگرها به بهشت پرندگان مشهور است.
این تالاب که از سوی کمیته ملی طبیعت گردی کشور به عنوان نخستین سایت پرنده نگری در ایران نیز معرفی شده است، به عنوان با ارزش ترین زیستگاه انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی در شمال غرب کشور محسوب می شود.
تالاب بینالمللی کانیبرازان مهاباد با وسعتی افزون بر ۹۱۰ هکتار یکی از با ارزشترین زیستگاههای انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی در آذربایجان غربی به شمار میرود.
بر اساس آخرین بررسی ها و مشاهدات میدانی تعداد ۷۵ گونه پرنده آبزی و کنار آبزی متعلق به ۱۱ خانواده در این تالاب شناسایی شده است که در صورت اضافه نمودن گونه های خشکی زی این تعداد به بیش از ۱۸۵ گونه خواهد رسید.