تهران- ایرنا- محققان دانشگاه جرج واشینگتن موفق به توسعه یک آزمایش خون شدند که می‌تواند به سرعت ابتلا به کرونا را تشخیص دهد و میزان پاسخ سیستم ایمنی به عفونت را پیش‌بینی کند. با استفاده از این یافته می‌توان بهترین برنامه درمانی برای مبتلایان به کووید را تجویز کرد.

به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، در حال حاضر هیچ روشی برای پیش‌بینی نحوه واکنش سیستم ایمنی نسبت به ویروس عامل کرونا یا سایر میکروب‌های بیماری‌زا وجود ندارد. پاسخ ایمنی می‌تواند علامتی بسیار خفیف یا خیلی شدید باشد و منجر به بستری‌شدن در بخش مراقبت‌های ویژه شود.

محققان، خون بیماران مبتلا به علائم شدید و خفیف کرونا را توالی‌یابی کردند و تغییرات قابل ملاحظه‌ای را در سلول‌های مبتلایان به کووید ۱۹ یافتند. نتایج نشان می‌دهد شدت کووید ۱۹ با افزایش فعالیت نوتروفیل‌ها و کاهش فعالیت‌ سلول های T مرتبط است. نوتروفیل و سلول‌های T هر دو نوعی سلول سفید خون و بخشی از سیستم ایمنی هستند که با عفونت مقابله می‌کنند. پاسخ سیستم ایمنی بدن با فعالیت نوتروفیل‌ها اندازه‌گیری می شود.

تحقیقات قبلی نشانگرهای زیستی RNA را برای مبتلایان به شرایط التهابی مانند آپاندیسیت و پنومونی شناسایی کردند و با الگوبرداری از همین نتایج می‌توان افزایش نوتروفیل‌های مرتبط با RNA‌ را تشخیص داد.  

نتایج این یافته می‌تواند به زودی به ابزاری قدرتمند تبدیل شود که به پزشک برای تعیین بهترین برنامه درمانی برای مبتلایان به کووید ۱۹ کمک کند.
نتایج این مطالعه در نشریه PLOS One منتشر شده است.