کاخ سفید و آژانس حفاظت از محیط زیست روز پنجشنبه به وقت محلی «برنامه اقدام» جدیدی را برای بخش آب اعلام کردند که هدف آن تشویق شرکتهای آبی به استفاده از فناوری شناسایی اولیه تهدیدات سایبری برای سیستمهای صنعتی است.
تارنمای خبری هیل گزارش داد دولت آمریکا قصد دارد این طرح را طی ۱۰۰ روز آینده اجرا کند.
دولت بایدن همچنین در تلاش است اشتراک گذاری اطلاعات پیرامون تهدیدات سایبری بین مالکان و اپراتورهای شرکت های آبی و دولت فدرال را تقویت کند.
دولت آمریکا همچنین به دنبال تقویت امنیت سایبری سیستمهای پرکابرد در زیرساختهای حیاتی به ویژه پس از حملات سایبری سال گذشته مانند حملات باجافزاری علیه خط لوله گاز کلونیال و شرکت تولید کننده گوشت "جی بی اس" است.
دولت آمریکا برنامه های مشابهی را برای تامین امنیت سایبری بخش برق و خطوط لوله گاز طبیعی اعلام کرده است.
یک مقام ارشد دولت بایدن در مصاحبه تلفنی با خبرنگاران گفت: تلاشهای ما برای تامین امنیت زیرساختهای حیاتی نشان دهنده در اولویت بودن امنیت سایبری برای دولت بایدن در بخش های اقتصادی و امنیت ملی است.
مشخص نیست این طرح امنیت سایبری دولت آمریکا تا چه حد تاثیرگذار باشد زیرا حضور در این طرح برای شرکت های هدف داوطلبانه است.
سال گذشته، دولت بایدن دستور داد که اپراتورهای خطوط لوله آمریکا حملات سایبری را طبق دستورالعمل اداره امنیت حمل و نقل به دولت فدرال گزارش دهند.
حملات سایبری در آمریکا موضوعی رایج است؛ جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در اردیبهشت ماه امسال فرمان اجرایی را در واکنش به حملات سایبری در بخشهای عمومی و خصوصی از جمله در پی هک "خط لوله کلونیال" که نفت را پالایش کرده و محصولات پالایش شده را از تگزاس به نیویورک می برد، حمله به "سولار ویندوز" (شرکت نرم افزار آمریکایی) و "مایکروسافت اکسچنج" صادر کرد.
براساس گزارش وزارت خزانه داری آمریکا، تنها در۶ ماهه نخست سال ۲۰۲۱ میلادی نزدیک به ۵۹۰ میلیون دلار از سوی قربانیان حملات باج افزار به هکرها پرداخت شده است.