به گزارش روز جمعه ایرنا، «فرامرز رحمان زاد» رئیس خانه فرهنگ کشورمان، دکتر «کشمیری» استاد زبان فارسی و جمعی از دانشجویان و علاقه مندان به زبان فارسی در این آیین فرهنگی حضور یافتند.
در ابتدای این مراسم، دکتر کشمیری استاد زبان و ادبیات فارسی و عضو انجمن فارغ التحصیلان زبان فارسی پاکستان گزارشی درباره فعالیتهای این انجمن ارائه و اظهار امیدواری کرد در آینده برنامههای بیشتری در حوزه زبان و ادبیات فارسی توسط انجمن فارغ التحصیلان زبان فارسی پاکستان برگزار شود.
رئیس خانه فرهنگ ایران در راولپندی ضمن تشکر از مسئولین انجمن فارغ التحصیلان زبان فارسی پاکستان برای برپایی دوره مثنوی خوانی، به تشریح جایگاه و اهمیت اثر مثنوی مولانا پرداخت.
وی اظهار داشت: نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در موضوعات مختلف فرهنگی از جمله انواع هنر به ویژه سینما و گردشگری با انجمنهای مرتبط با این موضوعات در پاکستان همکاری و میزبانی کند.
رحمان زاد در ادامه تاکید کرد: ایران اسلامی با داشتن چند هزار سال قدمت دارای آثار تمدنی مادی و معنوی بسیاری است. شاعران و ادیبان بزرگی مانند حافظ، سعدی، مولانا، فردوسی و ... در دامان این سرزمین پرورش یافتهاند. یکی دیگر از این بزرگان در حوزه زبان و ادب فارسی، حکیم نظامی شاعر پارسی گو است.
وی گفت: حکیم نظامی که متاثر از شاعران بزرگی همچون فردوسی است؛ تلاش کرده ضمن استقلال در آثار خود اندیشههای بزرگان پیشین را زنده نگه دارد. از آثار مشهور این حکیم که به خمسه یا پنج گنج نظامی (مخزن الاسرار، خسرو و شیرین، لیلی و مجنون، هفت پیکر و اسکندرنامه) معروف است؛ همگی به زبان فارسی و در جغرافیای ایران پهناور سروده شده است.
رحمان زاد ادامه داد: با تمام این شواهد و دلایل متقن که مانند خورشیدی تابان اصالت تعلق حکیم نظامی را به سرزمین مادری و حوزه زبان فارسی نشان میدهد، کسانی هستند که تلاش میکنند با جعل و تغییر زبان آثار این شاعر پارسی گو، وی را به خود نسبت دهند.
وی خبر داد که در اسفند ماه سال جاری در ایران و نمایندگیهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سراسر دنیا بزرگداشت حکیم نظامی برگزار خواهد شد. بنابراین آماده دریافت مقاله و هرنوع آثار برای هرچه باشکوهتر برگزار شدن بزرگداشت حکیم نظامی هستیم.