به گزارش ایرنا؛ "حسین فارسی" روز جمعه در نشست بررسی مشکلات پروژههای عمرانی حوزه آب و فاضلاب شهرستان ملایر اظهار داشت: شبکه فاضلاب ملایر پس از ۲۶ سال حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و باید این پروژه با سرعت بیشتری پیش برود.
وی افزود: زحمات زیادی برای اجرای طرح آبرسانی آب شرب از سد کلان به شهر ملایر انجام شد که قابل تقدیر است.
سرپرست فرمانداری ویژه ملایر بیان کرد: انتظار داریم این پروژه زودتر با کیفیت لازم به اتمام برسد و چند روستای همجوار شهر ملایر نیز بتوانند از آب شرب سد کلان بهرهمند شوند.
فارسی بر لزوم ساماندهی چاههای غیرمجاز تاکید کرد و ادامه داد: حق آبه آب سد کلان برای روستاهای پاییندست سد باید در فصولی از سال و در موقع نیاز برای استفاده کشاورزان رهاسازی شود.
به گفته وی اعتبار مصوب حوزه آب و فاضلاب شهرستان ملایر برای سال آینده ۱۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده که سه میلیارد تومان آن تاکنون اختصاص یافته است.
سرپرست فرمانداری ویژه ملایر ادامه داد: شهرداری ملایر همکاری لازم را برای صدور مجوز حفاریهای لازم جهت اجرای توسعه شبکه فاضلاب ملایر داشته باشد و از ۲۰ اسفند تا ۱۵ فروردین همزمان با ایام نوروز، هیچگونه حفاری انجام نشود.
فارسی افزود: ۲۳ میلیارد تومان برای آبرسانی روستایی و چهار مجتمع آبرسانی از محل اعتبارات ملی اختصاص یافت که اجرای این مجتمعها باید در اولویت اجرا قرار گیرد.
وی همچنین بر لزوم انجام برنامهریزیهای لازم برای استفاده نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی و شهرک صنعتی جوکار از پساب فاضلاب شهر ملایر تاکید کرد.
حل مشکلات مجتمع آبرسانی علیآباد دمق، تغذیه مصنوعی خردمند، لایروبی تغذیه مصنوعی و شبکه فاضلاب ازندریان، شبکه فاضلاب حسین آبادناظم از دیگر مواردی بود که طبق تاکید فارسی باید در اولویت اجرا قرار گیرد.
ملایر مشکل تامین آب شرب ندارد
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز طرح آبرسانی سد کلان به شهر ملایر را شاهکار دانست و گفت: با وجود کمبود و بحران آب، ذخیره سد کلان ملایر تکمیل است و مشکلی در تامین آب شرب شهر ملایر نداریم.
حجت الاسلام "احد آزادیخواه" با بیان اینکه حقآبه سد کلان علاوه بر مصارف شرب، برای کشاورزی نیز تعریف شده است، افزود: در این راستا نارضایتیهایی برای روستاهای پاییندست سد ایجاد شده که با تشکیل جلسه با دهیاران و شوراهای اسلامی روستاهای در مسیر، حق آبه تعیین تکلیف و به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
وی تعیین تکلیف چاههای غیرمجاز و هماهنگی لازم برای اصلاح الگوی کشت را از دیگر اولویتها برشمرد و بیان کرد: به تاسی از سیاستهای دولت، به دنبال ایجاد طرحهای پر آببر در این شهرستان نیستیم.
عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی مجلس یادآور شد: مجتمعهای آبرسانی روستایی باید با سرعت بیشتری اجرا شود و روستاهایی که زیرپوشش این مجتمعها نیستند، با تدبیر درست زیرپوشش قرار گیرند.
حجت الاسلام آزادیخواه با بیان اینکه این نشست پیرو دیدار اخیر با مدیرعامل آب و فاضلاب کشور تشکیل شد، خاطرنشان کرد: استقلال شرکت آب و فاضلاب ملایر یکی از درخواستهای مهم در این دیدار بود که باید در اولویت قرار گیرد.
وی تغذیه مصنوعی خردمند و لایروبی تغذیه مصنوعی ازندریان را از پروژههای دارای اولویت دانست و اظهار داشت: جلسه ویژهای برای پیگیری مطالبات شهرستان و همچنین تامین حق آبه تالاب آقگل، در تهران تشکیل میدهیم تا این مشکلات برای همیشه رفع شود.
سد کلان ملایر ۳۵ میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد
سرپرست شرکت آب منطقهای همدان نیز به کاهش ۵۰ درصدی بارشها در منطقه اشاره کرد و گفت: سد کلان هم اکنون ۳۵ میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد و در تامین آب شرب شهر مشکلی نداریم.
"محمد ضروری" با اشاره به افتتاح طرح آبرسانی آب شرب ملایر از سد کلان و تخصیص اعتبارات نقدی به موقع، بیان کرد: تا پایان بهمن امسال آب به مخازن پیرویلان میرسد و طرح به طور کامل تکمیل میشود.
وی با بیان اینکه یک جریان پایدار برق باید برای این طرح و تصفیهخانه سد ایجاد شود، افزود: ۲۵ میلیارد تومان برای تکمیل این طرح، خرید تجهیزات و ایجاد خط پایدار برق برای سال آینده پیشبینی شده که امیدواریم به موقع تخصیص یابد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز ۱۳.۶ میلیارد تومان اعتبار مصوب به حوزه آب و فاضلاب شهرستان ملایر را در اجرای پروژها پیشبرنده دانست و گفت: ۱۰۲ کیلومتر از شبکه فاضلاب ملایر باقی مانده که با توجه به اعتبار تخصیصی، روند اجرای آن در سال آینده سرعت میگیرد.
"فرهاد بختیاریفر" عدم صدور مجوز حفاری را یکی از دلایل طولانی شدن شبکه فاضلاب ملایر عنوان و بیان کرد: اعتبارات این طرح عمرانی در محل خودش هزینه میشود و هیچ بودجهای از ملایر به همدان برنمیگردد.
وی با بیان اینکه هیچ مشکلی در تامین تجهیزات انبار عمرانی آب و فاضلاب ملایر نداریم، ادامه داد: استقلال در شرکت آب و فاضلاب ملایر وجود دارد و آمادگی داریم این استقلال را گسترش دهیم.
به گزارش ایرنا؛ شهرستان ملایر دارای ۲۰۸ روستای دارای سکنه است که از این تعداد ۱۳۴ روستا با جمعیتی حدود ۲۵ هزار خانوار زیر پوشش شبکه آب و فاضلاب روستایی قرار دارد.