رامین ظهیری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۵۴۰ پرونده قضایی مربوط به قاچاق امسال در این گمرک تشکیل شده است که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت درصد کاهش داشته است.
وی افزود: عمده پرونده های قضایی تشکیل شده در این گمرک از ابتدای سال جاری مربوط به قطعه های صنعتی، گازوئیل، مشروبات الکلی، لوازم یدکی، البسه، دارو، پزشکی، انواع مواد مخدر، انواع چسب، دنبلان، تریلر، بیل مکانیکی، جوجه، رزین اپوکسی، مواد آرایشی و بهداشتی و سیگار است.
مدیرکل گمرک بازرگان اضافه کرد: کالاهای قاچاق به کمک دستگاههای کنترلی و سامانه ایکسری حین ورود و خروج کامیونها کشف و ضبط می شود.
وی ادامه داد: از ۵۴۰ پرونده تشکیل شده در خصوص قاچاق، ارزش ریالی ۳۸۲ مورد آن بالای ۱۰ میلیون ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ درصد کاهش داشته و ۱۵۸ مورد، زیر ۱۰ میلیون ریال بوده که ۵ درصد کاهش داشته است.
گمرک بازرگان یکی از مبادی سهگانه تجارت مرزی ایران و ترکیه به شمار میرود که به صورت شبانهروزی در شمال آذربایجانغربی فعال است؛ این مرز که دروازه ورود ایران به کشورهای اروپایی به شمار میرود، در فاصلهٔ یک کیلومتری شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربایجانغربی قرار دارد.
گمرک بازرگان در سال ۱۳۰۵ شمسی راهاندازی شد و تنها مرز ۲۴ ساعته و بینالمللی مابین ایران و ترکیه است.
آذربایجانغربی دارای ۹۶۰ کیلومتر مرز مشترک با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری خود مختار نخجوان است.