مهران رحیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: افراد مبتلا به ذات الریه، به دلیل تجمع مایع دچار التهاب در ریه ها می شوند و نتیجه آن بروز مشکلات تنفسی است.
این پزشک قزوینی با بیان اینکه، مشکلات تنفسی رابطه مستقیمی با سطح کیفیت زندگی دارد، اظهار داشت: ابتلا به ذات الریه از زمان شیوع ویروس کرونا، افزایش یافته است و این اختلال به دلیل کاهش میزان اکسیژن خون در افراد، باعث تنگی نفس، سرفه و سایر علائم میشود.
رحیمی همچنین تصریح کرد: ذاتالریه نیز مانند سایر بیماری ها از نظر شدت درگیری به چند نوع تقسیم میشود و این اختلال در نوع حاد منجر به نوعی نارسایی ریه شده که به آن سندرم دیسترس تنفسی گفته میشود.
وی افزود: استراحت زیاد، مصرف آنتیبیوتیک، نوشیدن مقدار زیادی مایعات بهترین راهکار برای درمان ذات الریه و یا همان سینه پهلو است. معمولا ذات الریه مسری نیست و از فردی به فرد دیگر منتقل نمیشود اما باید افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، از ارتباط نزدیک با افراد ناقل بیماری های واگیر خودداری کنند.
وی ادامه داد: افراد مبتلا به سندرم دیسترس تنفسی به تنهایی قادر به نفس کشیدن نیستند و برای تنفس به دستگاه تنفس مصنوعی احتیاج دارند.
متخصص داخلی اظهار داشت: با توجه به اینکه افراد سالمند در برابر کووید ۱۹ آسیبپذیرتر هستند به همین خاطر بافت ریه آنها ممکن است توانایی کمتری در برابر اکسیژن رسانی داشته باشد بنابراین این افراد علاوهبر رعایت دستورعمل های بهداشتی باید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کرده و در صورت کوچکترین اختلال ریوی تحت نظر پزشک قرار گیرند.