به گزارش ایرنا، بارش سنگین و بیسابقه برف و سرمای هوا در ۱۰ روز گذشته و بروز برخی مشکلات برای مردم، وزیر کشور را به کردستان کشاند تا از نزدیک وضعیت را ببیند و خیالش بابت خدمات ارائه شده و رفع کم و کاستیها آسوده شود، سفری که حاصلش وعده وحیدی برای تجهیز شهرداریها و راهداریها به ماشینآلات جدید بود.
از هفته گذشته ورود ۲ موج بارشی به کردستان و بارش برف در بسیاری از مناطق استان، باعث بسته شدن محورهای مواصلاتی، راه های روستایی و قطعی برق و مخابرات شد و با توجه به طولانی شدن زمان بازگشایی برخی راه های روستایی در شهرستان های سقز و سروآباد، امداد رسانی به این مناطق به صورت هوایی انجام شد.
در این مدت برای نخستین بار طی چند سال گذشته ارتفاع برف در برخی مناطق از جمله مریوان به بیش از ۷۵ سانتی متر رسید و دمای هوا نیز با افت شدید مواجه شد و در برخی مناطق به کمتر از منفی ۳۰ درجه سانتیگراد کاهش یافت.
در کنار این مسایل، گلایههای مردم سنندج از عملکرد ضعیف شهرداری در زمینه برفروبی و پاکسازی معابر شهری و ارائه خدمات، پای وزیر کشور را به کردستان کشاند تا از نزدیک از آخرین وضعیت خدمات مطلع شود.
احمد وحیدی عصر سهشنبه پنجم بهمن ماه در سفری از پیش اعلام نشده به کردستان سفر کرد و در فرودگاه سنندج در جمع خبرنگاران هدف از سفر خود به استان را ارزیابی وضعیت موجود به خاطر بارش پر برکت برف و بررسی مشکلات اعلام کرد.
وی گفت: اگر معلوم شود کسی کم کاری کرده مساله بررسی می شود، البته استاندار کردستان در این مدت تمام وقت پای کار بودند و تماس تلفنی مکرر داشتیم.
او افزود: ابتدا باید به طور کامل وضعیت استان را بررسی کنیم و با توجه به امکانات و نیازهای استان در این خصوص تصمیم گیری خواهیم کرد. وزیر کشور بلافاصله از فرودگاه راهی گردنه صلوات آباد سنندج شد تا از راهدارخانه و پایگاه امداد و نجات جادهای هلال احمر بازدید کند.
وزیر کشور از گردنه صلواتآباد سنندج بازدید کرد
وزیر کشور همچنین به منظور بررسی مشکلات تردد و امکانات موجود از گردنه صلواتآباد سنندج در مسیر دهگلان - سنندج بازدید کرد.
احمد وحیدی در این سفر از گردنه صلواتآباد سنندج بازدید کرد و از نزدیک در جریان اجرای عملیات چهارخطه کردن این گردنه سختگذر و پرتردد استان کردستان قرار گرفت.
وزیر کشور به همراه استاندار کردستان و جمعی از مسوولان استان در ادامه بازدید خود از این گردنه از راهدارخانه گردنه صلواتآباد و پایگاه جمعیت هلال احمر مستقر در این گردنه نیز بازدید کرد و امکانات موجود در مواقع بحران برای امدادرسانی و اسکان مسافران را بررسی کرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان در حاشیه این بازدید گفت: نیروهای این جمعیت، در بارش برف اخیر، ۹ هزار خدمات رهاسازی خودرو، جابجایی و انتقال مسافران گرفتار در برف به مراکز درمانی انجام دادند.
همه دستگاه ها موظف به اجرای نظام عملیاتی پدافند زیستی کشور هستند
معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور هم به کردستان سفر کرد و در چهارمین جلسه پدافند غیرعامل سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در سنندج اظهار داشت: نظام عملیاتی پدافند زیستی کشور ابلاغ شده و همه دستگاه های مرتبط موظف به اجرای آن هستند.
علی محمد لطیفی گفت: فعالیت جهاد کشاورزی از سه جهت ایمنی، امنیت و اقتدار غذایی، عبادت و جهاد به معنای واقعی است.
وی بر ضرورت آموزش کشاورزان تاکید کرد و افزود: هر حمایتی که لازم باشد سازمان پدافند غیرعامل در راستای ارائه آموزشها در راستای اطلاع رسانی بیشتر در حوزه پدافندغیرعامل انجام میدهد.
معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه مهاجمین زیستی یا طبیعی یا عامدانه هستند، گفت: بعضی مواقع هم به دلیل انجام روشهای غلط مبارزه و استفاده بیش از حد از سموم شیمیایی، شاهد خودمهندسی طبیعی حشرات و آفات هستیم.
لطیفی با بیان اینکه نظام عملیاتی پدافند زیستی کشور به وزارتخانه های جهاد کشاورزی، بهداشت و سازمان محیط زیست ابلاغ شده است، اظهار داشت: اجرای این نظام عملیاتی که دارای چندین آیتم بوده و تهدیدات هر حوزه در آن ترسیم شده لازم الاجرا است.
وی اضافه کرد: براساس این نظام عملیاتی وزارت جهاد کشاورزی موظف به اجرای اقدامات لازم در زیرساخت های پدافند در حوزه دام، نباتات و آبزیان است.
هلال احمر کردستان با بالگرد به روستاهای در محاصره برف کمکهای غذایی رساند
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان در پی بارش های اخیر برف سنگین در شهرهای استان گفت: با بالگرد جمعیت هلال احمر استان به چهار روستای در محاصره برف شهرستان سقز آذوقه و اقلام خوراکی ارسال شد.
پیام جلالی با اشاره به اینکه به دنبال بارش برف و کولاک سنگین در هفته گذشته هنوز تعدادی از روستاهای استان مسدود و در محاصره برف هستند، افزود: امروز به درخواست فرماندار سقز مبنی بر اینکه هنوز مسیر زمینی تعدادی از روستاهای این شهرستان پس از پنج روز بازگشایی نشده است با بالگرد اقلام خوراکی به چهار روستا ارسال شد.
وی ادامه داد: در این عملیات که سه ساعت به طول انجامید ۲۵۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته از جمله نان، برنج، آرد، تن ماهی، خرما و انواع کنسروها به روستاهای هرمی دول، جعفر خان، عبدل آباد و حاجی ممدان اهدا شد
۹۰ درصد روستاهای مرزی کردستان به شبکه گاز متصل هستند
مدیرعامل شرکت گاز کردستان گفت: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد روستاهای مرزی استان به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل هستند و گازرسانی به روستاهای باقی مانده نیز در دست برنامه است.
احمد فعله گری افزود: استان کردستان ۲۲۰ روستای مرزی دارد که از این تعداد فقط حدود ۱۵ روستا بدون گاز هستند که آن هم به مناقصه گذاشته شده است و با توجه به شرایط نامساعد هوا به احتمال زیاد در سال آینده عملیات اجرایی آنها آغاز و به شبکه سراسری گاز متصل خواهند شد.
وی اضافه کرد: غیر از این ۱۵ روستا، تعدادی کوخ (در تقسیمات کشوری ساختار و اسمی به نام کوخ وجود ندارد اما در شهرستان بانه، مناطقی مسکونی با این عنوان وجود دارد، به این شیوه که چند خانوار از ۲ تا ۱۰ خانوار که اغلب قوم و خویش هستند در منطقهای متمرکز شده و در کنار هم زندگی میکنند) هم جزو برنامه گازرسانی هستند که به مناقصه گذاشته شده است.
مدیرعامل شرکت گاز کردستان یادآور شد: با وجود سختی عملیات گازرسانی به اغلب روستاهای شهرستان بانه و مریوان و هزینه بالای آن نسبت به دیگر نقاط کشور، گاز تا روستاهای صفر مرزی استان نیز رسیده است.
بیش از ۱۸۶ هزار کردستانی دُز سوم واکسن کرونا دریافت کرده اند
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تاکنون ۲ میلیون و ۱۹۸ هزار و ۲۹۵ دُز واکسن کرونا در استان در قالب نوبت های اول، دوم و سوم تزریق شده است.
دکتر بهروز اخوان با بیان اینکه یک میلیون و ۹۸ هزار و ۹۴۹ نفر معادل ۸۲ درصد جمعیت نوبت اول واکسن را دریافت کردهاند، گفت: ۹۱۳ هزار و ۲۲۴ نفر نیز دُز دوم این واکسن را دریافت کردهاند که ۶۸ درصد جمعیت هدف را شامل میشود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از تزریق ۱۸۶ هزار و ۱۲۲ دُز واکسن در قالب نوبت سوم خبر داد و گفت: ۶۹ درصد مادران باردار نوبت اول و ۴۳ درصد آنان نیز نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
دکتر اخوان با اشاره اینکه ۲ میلیون و ۷۳۶ هزار و ۹۲۹ دُز واکسن تا این لحظه به استان تحویل شده است، افزود: از این تعداد ۳۵۳ هزار و ۹۰ دُز نیز باقیمانده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: ۸۶ درصد نوجوانان استان در قالب نوبت اول و ۷۸ درصد آنان با دریافت نوبت دوم در برابر کرونا واکسینه شدهاند.
وی با بیان اینکه ۹۶ درصد دانش آموزان کردستانی نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند، تصریح کرد: ۷۸ درصد نیز با دریافت نوبت دوم واکسن در برابر این بیماری واکسینه شده اند.
سه کودک سقزی به علت گازگرفتکی فوت کردند
رییس مرکز آورژانس و فوریتهای پزشکی سقز گفت: سه کودک یک خانواده در محله حاجی آباد این شهر به علت گازگرفتگی فوت کردند.
سیروان فتاحی با بیان اینکه بلافاصله در سه دقیقه تیم های اورژانس به محل حادثه رسیدند، افزود: تیم های اورژانس پس از بررسی محل، سه کودک را مشاهده کردند که هر سه نفر فوت شده بودند.
فتاحی با اشاره به اینکه والدین این خانواده سالم و دچار گازگرفتگی نشده اند، یادآور شد: ۲ دختر و یک پسر به ترتیب ۱۰ ساله، ۱۴ ساله و ۱۶ ساله در این حادثه فوت شدند که گویا یکی از این افراد فامیل این خانواده بوده است.
شهردار بانه انتخاب شد
بعد از چندین ماه اختلاف شورای شهر بانه بر سر انتخاب شهردار این شهر بلاخره «سروه قادرخانزاده» با ۶ رای اعضای شورای اسلامی شهر بانه به عنوان شهردار این شهر انتخاب شد.
رییس شورای اسلامی شهر بانه گفت: انتخاب شهردار بانه در بین پنج گزینه که برنامه های خود را به شورای اسلامی شهر ارائه داده بودند انتخاب شد.
ابراهیم لطفی با اشاره به اهمیت و تعهد کاری شهردار و نقش آن در توسعه و عمران شهری گفت: با توجه به تعهد و تجربه کاری خانم قادرخانزاده در شهرداری بانه، وی با توافق اعضای شورای اسلامی به این سمت انتخاب شد.
سروه قادرخانزاده پیش از این سرپرست شهرداری بانه بود که به عنوان شهردار بانه انتخاب شد.
دامپزشکی کردستان درباره شیوع بیماری آنگارا در مرغداریها هشدار داد
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: مرغداران استان به منظور جلوگیری از شیوع بیماری نوظهور آنگارا (التهاب حاد ویروسی کبد در طیور) رعایت اصول بهداشتی قرنطینهای و امنیت زیستی در واحدهای پرورشی را تشدید کنند.
مجتبی ورمقانی افزود: با عنایت به نو ظهور بودن بیماری آنگارا و اهمیت آن از لحاظ میزان شیوع و تلفات در گله های پرورشی طیور و وارد آمدن ضررهای اقتصادی بر صنعت مرغداری به منظور پیشگیری از وقوع بیماری در گله های طیور صنعتی استان، تشدید رعایت اصول بهداشتی قرنطینه ای و امنیت زیستی در واحدهای پرورشی ضروری است.
وی افزود: این ویروس نسبت به شرایط محیطی مقاوم بوده و قابلیت ماندگاری برای دورههای بعدی جوجه ریزی را نیز دارد و چون درمان موثری برای این بیماری وجود ندارد لذا رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی از اهمیت فراوانی برخوردار است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان اضافه کرد: سندرم آب آوردگی پریکارد و هپاتیت HHS یک بیماری ویروسی عفونی و مسری است که از علائم مشخصه آن درصد ابتلا و تلفات بالا است که اگر با برخی بیماری های تضعیف کننده سیستم ایمنی همانند گامبورو، مارک و کم خونی ماکیان همراه شود می تواند شدت بیماری را افزایش دهد.
میانگین بارندگی در کردستان ۱۲ درصد افزایش یافت
باتوجه به بارش باران در ۲ هفته گذشته و بارش سنگین برف در یک هفته اخیر میانگین بارندگی در استان روند رو به رشدی را تجربه کرد.
معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی کردستان گفت: میانگین میزان بارندگی استان در سال زراعی جاری تاکنون(اول مهر تا چهار بهمن) ۲۱۹ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱۹۶ میلی متر) ۱۲ درصد افزایش داشته است.
علی پناهی اظهار داشت: میانگین بارندگی امسال استان نسبت به دوره بلندمدت (دوره ۳۰ ساله) ۲۱۶ میلی متر بوده که یک درصد افزایش نشان میدهد.
وی افزود: در سال زراعی جاری تا کنون در میان شهرهای استان بیشترین میزان بارندگی را شهر مریوان با ۴۴۰ میلی متر داشته و شهر قروه با ۱۰۵ میلی متر کمترین میزان بارش را داشته است.
معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی کردستان ادامه داد: بیشترین میزان افزایش بارندگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را شهر سروآباد با ۶۲ درصد داشته است شهر دهگلان نیز با ۲۳ درصد کاهش بارندگی، بیشترین میزان کاهش بارش را در میان شهرهای استان داشته است.
وی اضافه کرد: شهر سنندج مرکز استان کردستان در سال زراعی جاری تا کنون ۱۲۶ میلی متر بارندگی داشته است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱۵۰ میلی متر) ۱۶ درصد و نسبت به دوره بلندمدت ۲۲ درصد کاهش بارندگی داشته است.
کردستان مهد زنان اصیل و مظهر حیا و عفت است
استاندار کردستان گفت: کردستان در بلندای تاریخ خود، همواره زنانی اصیل و مظهر حیا و عفت داشته که پیشینه آن حتی به قبل از اسلام بر می گردد و باید به این میراث بزرگ افتخار کرد.
اسماعیل زارعی کوشا در مراسم قدردانی از بانوان شاغل در استانداری کردستان اظهار داشت: هرجا کلام در بیان عظمت یک موضوع به بن بست میرسد به کلمه مادر متوسل میشود تا جایی که در عظمت سوره حمد از آن به عنوان ام الکتاب یاد شده است.
وی افزود: نبی مکرم اسلام نیز، از دختر یگانه و عزیزش که پاره تن خود توصیف کرده، با بالاترین کلام، یعنی ام ابیها یاد میکند و این کلام در عصر و مکان جعرافیایی یاد می شود که زمینه مساعدی برای بیان آن فراهم نبود و هرگاه به مردی گفته میشد که صاحب دختر شده چهرهاش برافروخته و به نهایت خشم می رسید و دخترش را زنده به گور میکرد.
استاندار کردستان ادامه داد: پیامبر اکرم (ص) مبعوث شد و این فرهنگ را تغییر داد که دختر را ریحانه وجود پدر و خیر کثیر معرفی کرد و در جایی که ایشان را ابتر میخواندند، قرآن کریم با خیر کثیر سوره کوثر، مُهری بر دهان دشمنان زد.
زارعی کوشا با اشاره به اصالت زن کردستان در طول تاریخ، افزود: امروز هم بخش عمدهای از زحمات دستگاههای اجرایی استان بر دوش بانوان است که به تجربه اعتقاد دارم کاری که به عهده این قشر نهاده می شود با دقت بیشتر، سلامت و قابل اعتمادتر انجام می شود.
وی با تاکید بر لزوم حل مشکلات بانوان شاغل در ادارات استان، تاکید کرد: زنان موفق در جامعه بسیار زیاد است و در این میان بانوان شاغل زحمت مضاعفی دارند چون پا به پای مردان کار می کنند و زحمت اصلی آنها بعد از رفتن به خانه آغاز میشود و این همه زحمت قابل تقدیر است.
۱۲ اثر تاریخی کردستان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: ۱۲ اثر از استان کردستان در فهرست آثار منقول و غیرمنقول کشور به ثبت رسید.
یعقوب گویلیان اضافه کرد: در جلسه شورای ثبت آثار غیرمنقول کشور، ۹ باب خانه تاریخی کردستان شامل خانه خان احمدی، کسوت آرا، برنجی، معتمد وزیری، نصرت نوری، شهناز خالدی، سبحانی، بهمن سلطانی و منصوب عباسی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
وی با اشاره به اینکه اولین اقدامی که منجر به حفظ آثار، بناها و محوطههای تاریخی استان میشود، ثبت آنها در فهرست آثار ملی است افزود: در جلسه شورای ملی ثبت آثار منقول کشور نیز پس از طرح پرونده، بررسی و تایید شورای داوران، سه اثر از کردستان در فهرست آثار میراث منقول تاریخی کشور به ثبت رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان ادامه داد: این آثار ارزشمند شامل مجسمه مستوره اردلان، سنگ قبر محمد امین خان گروس و شمشیر مانایی است.
وی گفت: در جلسه شورای ملی ثبت آثار منقول کشور همچنین مصوب شد اعتبارات لازم برای مرمت و حفاظت سنگ قبر محمدامین خان گروس از سوی دفتر ثبت تامین شود.
۶۰۰ قطعه زمین صنعتی به سرمایهگذاران در کردستان واگذار شد
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان گفت: در سه سال اخیر، ۶۰۰ قطعه زمین به مساحت ۱۳۱ هکتار در شهرک های صنعتی استان به سرمایه گذاران و متقاضیان واگذار شده است.
احمد خسروی افزود: در زمینهای واگذار شده روند احداث واحدهای تولیدی درمراحل مختلف از فونداسیون تا نصب ماشینآلات در جریان است.
وی اضافه کرد: فرض کنیم فقط یک سوم از این ۶۰۰ قطعه زمین واگذار شده در استان به واحد صنعتی تبدیل شود با همین افزایش حداقلی هم رشد مطلوبی در تعداد واحدهای تولیدی فعال در شهرکهای صنعتی را شاهد خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان با اشاره به اینکه اراضی راکد در شهرکهای صنعتی استان تا پایان سال ۱۳۹۷ تعیین تکلیف شدند، افزود: در بازپسگیری اراضی راکد در شهرکهای صنعتی، کردستان در کشور جزو استانهای پیشرو است که دستیابی به این مهم نتیجه تعامل مطلوب دستگاه قضایی است.
خسروی با اعلام اینکه هم اکنون قرارداد معطل و راکد در شهرکهای صنعتی استان وجود ندارد، یادآور شد: در سه سال اخیر به ۲۹۵ قرارداد زمین راکد که تعدادی از آنها بیش از ۲۰ سال هم از تاریخ انعقاد آن گذشته بود، رسیدگی شد.
وی با اشاره به اینکه این پروندهها بعد از طی پروسه داوری تعیین تکلیف شدند، گفت: از تعداد مذکور ۲۲۰ مورد شروع به سرمایهگذاری و اجرای واحد تولیدی کردند و مابقی هم قراردادشان فسخ و زمین آن بازپس گرفته شد.
حکام عرب با اسلحه دشمنان خون مسلمانان را میریزند
امام جمعه سنندج در خطبههای این هفته نماز جمعه سنندج گفت: حکام عرب در کشورهای اسلامی امروز با اسلحهای که دشمنان جهان اسلام در اختیار آنها گذاشتهاند خون مسلمانان را میریزند.
ماموستا فایق رستمی اظهار داشت: متاسفانه امروز در جهان اسلام با اسلحه دشمن و هواپیماهای دشمن کشورهای یکدیگر را ویران میکنند.
وی یادآور شد: قابل قبول نیست کسی خود را مسلمان بداند و با سلاح دشمنان اسلام، مسلمانان را مورد هدف قرار دهد.
ماموستا رستمی اضافه کرد: دشمنان زیربنای اقتصادی مسلمانان را تخریب و داراییهای آنها را به یغما برده و در میان مسلمانان تفرقه ایجاد کردند.
وی ادامه داد: سازمان ملل در مورد ظلم ها در سوریه، یمن و فلسطین و کشورهایی که در زیر بمباران و آتش دشمن میسوزند سکوت کرده است.
امام جمعه سنندج با اشاره به اینکه مگر این مردم چه گناهی کردهاند گفت: خون انسان امروز بی ارزش شده است و سازمان ملل هم از مظلوم دفاع نمیکند اما بر هر مسلمانی واجب است که این مظالم را محکوم کند.
سقز میزبان مسابقات بوکس جوانان و نوجوان کشور شد
رییس اداره ورزش و جوانان سقز گفت: با همکاری اداره ورزش و جوانان و هیأت بوکس کردستان، سقز میزبان مسابقات قهرمانی انتخابی تیم ملی در ردههای نوجوانان و جوانان کشوری است.
فرزاد خاکی در این ارتباط افزود: شهرستان سقز در این مسابقات از هشتم بهمن ماه در سالن ورزشهای رینگی مجموعه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی به مناسبت ایام مبارک دهه فجر و شهدای ورزشکار استان کردستان، به مدت هشت روز میزبان رقابت ورزشکاران سراسر کشور خواهد بود.
وی با بیان اینکه در این مسابقات ورزشکاران ۳۲ تیم از سراسر کشور در سه گروه الف، ب و ج به رقابت می پردازند، افزود: نفرات برتر این مسابقات نیمه دوم اسفند به رقابت های قهرمانی آسیا در اردن اعزام می شوند.
خاکی به سهم شهرستان سقز در این مسابقات اشاره کرد و یادآور شد: سهم سقز در تیم استانی پنج نفر است و امیدواریم در پایان مسابقات، ورزشکارانی از شهرستان سقز در لیست تیم نهایی جهت حضور در مسابقات آسیایی داشته باشیم.
رییس اداره ورزش و جوانان سقز اضافه کرد: در گروه الف استانهای کردستان، خراسان رضوی، ایلام، خراسان شمالی، همدان، کرمانشاه، فارس، کیش، چهارمحال بختیاری و آذربایجان غربی روزهای ۹ و ۱۰ بهمن با هم رقابت می کنند.
وی افزود: در گروه ب تیمهای البرز، کرمان، مازندران، زنجان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، اصفهان، قزوین، مرکزی و بوشهر روزهای ۱۱ و ۱۲ بهمن با هم رقابت می کنند.
خاکی ادامه داد: در گروه ج هم استان های خوزستان، لرستان، گلستان، یزد، گیلان، اردبیل، قم، تهران و توابع، آذربایجان شرقی، سمنان، کهکیلویه و بویراحمد و هرمزگان روزهای ۱۳ و۱۴ بهمن رقابت می کنند.