به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اینترنتی اوراسیا تایمز، مقامات چینی اعلام کردند که به شدت درگیر مذاکرات هستند و اساساً به اجماع رسیدهاند. امضای توافقنامه در اسرع وقت در سال جاری میلادی کاملاً امکان پذیر است.
این دو کشور قصد دارند ساخت ایستگاه بین المللی تحقیقات قمری را تا سال ۲۰۲۶ آغاز کنند و زیرساخت های اساسی را تا سال ۲۰۳۵ به پایان خواهند رساند. این ایستگاه قادر به انجام فعالیت های تحقیقاتی چند رشته ای خواهد بود. منطقه ساخت و ساز قبل از سال ۲۰۲۵ انتخاب می شود.
این موضوع در همان روزی اعلام شد که اداره ملی فضایی چین گزارشی را منتشر کرد که در آن آینده برنامه فضایی این کشور و همچنین دستاوردهای اخیر آن ترسیم شده بود. در این گزارش آمده است: «صنعت فضایی یک عنصر حیاتی از استراتژی کلی ملی است و چین از اصل اکتشاف و استفاده از فضای بیرونی برای اهداف صلحآمیز حمایت میکند».
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه روز سه شنبه گزارش داد که پایگاه فضایی آینده می تواند شامل یک فضاپیمای ذخیره با قابلیت بلند شدن از سطح ماه باشد.
«ولادیمیر سولوویف»، فضانورد بازنشسته روسیه، گفت: امکان وجود نوعی وسیله نقلیه ذخیره در سطح ماه برای بلند شدن از سطح این قمر زمین یک ایده جدید و مهم است و در صورت وجود یک فضاپیما ذخیره در سطح ماه که بتواند از این قمر زمین بلند شود، اوضاع در این کره برای فضانوردان آرامتر خواهد بود.
اسپوتنیک همچنین گزارش داد که کشورهای عضو آژانس فضایی اروپا برای مشارکت در ساخت این تاسیسات دعوت شده اند. این سازمان اعلام کرد که هنوز تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده است.
در ماه سپتامبر، کشورهای چین و روسیه بطور مشترک میزبان برگزاری یک کارگاه در زمینه ساخت این ایستگاه قمری بودند. کارشناسانی از فرانسه، ایتالیا، هلند، آلمان، مالزی و تایلند نیز به این کارگاه دعوت شده بودند.