تهران- ایرنا- اجرای طرح اهدا نهال رایگان و شناسایی نقاط آبگیر در غرب تهران و همچنین تعمیر ۱۰ آبگرمکن خورشیدی در بوستان های منطقه ۱۹ از مهمترین اخبار مناطق شهر تهران است.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از شهرداری منطقه ۹، امیر تاجری رییس اداره فضای سبز معاونت خدمات شهری و محیط زیست این منطقه اعلام کرد: با هدف گسترش و توسعه فضای سبز و در راستای اجرای طرح نهضت درختکاری نسبت به اعزام تیم های اهدا و  کاشت نهال رایگان در منازل شهروندان براساس درخواست های مردمی اقدام شده است.

وی افزود: نهال های غرس شده در باغچه ها با انجام بررسی های لازم و با اخذ رسید و ذکر تعداد، گونه، آدرس و نام شهروند انجام می شود.

رییس اداره فضای سبز شهرداری منطقه ۹ ادامه داد: تعداد تحویلی و قابل کاشت در هر منزل با توجه به وسعت باغچه و نظریه کارشناس حداکثر چهار اصله بوده و طبعاً منحصر به کاشت مناسب و اصولی نهال است.

وی ادامه داد: در زمینه آبیاری و نگهداشت بهینه نهال های کاشته شده توسط کارشناسان آموزش های لازم داده شده و بروشورهایی نیز در خصوص روش مراقبت از نهال به شهروندان اعطا می شود.

تاجری توضیح داد: اقدامات در خصوص محوطه سازی، طراحی، خاکریزی و نگهداری از نهال های کاشته شده به عهده ساکنین منازل است.

وی با اشاره به نوع وگونه اهدایی گفت: نهال های متعارف شهری و برخی اقلام مثمر نظیر؛ انجیر، خرمالو، سیب، گلابی، به و گیلاس از جمله نهال های اهدایی است.

رییس اداره فضای سبز شهرداری منطقه ۹ اکید کرد: طرح کاشت نهال در منازل شهروندان منطقه۹ از ابتدای دی ماه شروع شده که تا پایان اسفند ماه سال جاری بنا بر درخواست های شهروندان از طریق سامانه ۱۳۷، تماس با مراکز سه گانه آموزش گل و گیاه المهدی، فتح و آزادی و همچنین مراجعه حضوری به اداره فضای سبز منطقه یا نواحی یک و دو، روند کاشت درختان ادامه خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته و در بازه زمانی دی تا اسفند تعداد ۷۰۰ اصله نهال رایگان با درخواست شهروندان غرب پایتخت در ۲۰۰ پلاک کاشته شد که پیش بینی می شود در سال جاری این روند با افزایش تقاضا همراه باشد، همچنین همزمان با اجرای طرح کاشت نهال در منازل شهروندان، کاشت نهال در معابر و بوستان های غرب پایتخت نیز در حال انجام است.

۱۰ آبگرمکن خورشیدی در بوستان های منطقه ۱۹ تعمیر شد

شهردار منطقه ۱۹ گفت: با آغاز فعالیت تعمیر و رفع نواقص آبگرمکن های خورشیدی منطقه با هدف بهره وری مجدد از آن ها، ۱۰ دستگاه آبگرمکن بررسی فنی و تعمیر شد.

مهدی هدایت راه اندازی آبگرمکن های خورشیدی را اقدامی مهم در راستای کمک به بهینه سازی مصرف انرژی، توسعه انرژی های پاک و نیز کاهش هزینه های نگهداشت شهر دانست و افزود: در همین راستا طی برنامه ریزی های انجام شده در حوزه فعالیت های زیست محیطی منطقه، آبگرمکن های خورشیدی بوستان های منطقه در حال تعمیر و در حال راه اندازی مجدد هستند.

به گفته وی تاکنون ۱۰ آبگرمکن خورشیدی در بوستان های بهشت، ۲۲بهمن، شهید کاظمی و گلچین تعمیر و بازآماد شده و دو دستگاه آبگرمکن خورشیدی نیز در بوستان بهار در حال تعمیر است. ضمن اینکه طبق بازدیدهای انجام شده آبگرمکن های مستهلکی که قابلیت تعمیر ندارند در حال جمع آوری و انتقال به انبار منطقه است.

هدایت در بخش دیگری از جمع آوری پنل های خورشیدی بلااستفاده در بوستان ولایت خبر داد و گفت: این پنل ها به منظور بهره برداری مجدد در سایر ساختمان های اداری شهرداری این منطقه جمع اوری، نظافت و مورد تست آزمایشگاهی قرار گرفته و در صورت تایید بکارگیری می شود.

به گفته وی در حال حاضر ۲۹ آبگرمکن خورشیدی در این بوستان نصب شده اند که تعدادی از آن ها به دلیل نقص فنی درحال تعمیر و راه اندازی دوباره است.

شهردار منطقه ۱۹ همچنین به اتمام فعالیت ممیزی انرژی در ساختمان ستادی منطقه و ساختمان اسکان کارگری ناحیه چهار اشاره و بیان کرد: طی بازبینی و گزارش های ارایه شده مواردی که باعث هدر رفت انرژی در این ساختمان ها می شوند، شناسایی شده که در فاز بعدی رفع خواهند شد.

شناسایی نقاط آبگیر در منطقه ۲

سرپرست معاونت خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۲ گفت: همزمان با فصل سرما و بارش‌های فصلی، نقاط آبگیر و حادثه‌خیز شناسایی و اقدامات و تمهیدات لازم برای پیشگیری از آبگرفتگی اجرا شد.

علیرضا جعفری گفت: باتوجه به ضرورت برنامه‌های اجرایی در جلوگیری از سرازیر شدن آب‌های سطحی در معابر و توجه به رفع آلودگی‌های زیست‌محیطی، طرح شناسایی و ساماندهی نقاط آبگیر در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: شبکه انهار ظرفیت خاصی دارد که در صورت بارندگی‌های شدید این ظرفیت تکمیل می‌شود، اما تمهیدات لازم پیش بینی شده است تا در زمان بارش شاهد کمترین مشکلات باشیم.

جعفری به تشکیل کمیته فنی در خصوص مسائل خدمات شهری پرداخت و گفت: به دنبال این طرح، بررسی میدانی از همه انهار، دریچه‌ آبهای سطحی و کانال‌ها ی عرضی صورت گرفت و لایروبی انهار و نظافت حوضچه‌ها بررسی و انجام و رفع مشکلات آنها در دستور کار منطقه و نواحی قرار گرفت.

وی افزود: به دلیل ویژگی جغرافیایی منطقه و شیب در برخی از معابر، دفع و جمع‌آوری آب‌های سطحی از طریق حفر چاه جذبی در این نقاط انجام شده و برای رفع نقص روان آب‌های سطحی براساس اولویت، اقدامات کوتاه مدت و بلندمدت پیش بینی و اجرایی می شود.