تهران- ایرنا- یک شرکت دانش بنیان موفق شد با تولید داروی گیاهی به کاهش التهاب وعفونت های مجاری ادراری دام و طیور و حیوانات خانگی کمک کند.

به گزارش روز شنبه گروه علم وآموزش ایرنا، هاله فرسادپور مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان این که استفاده از داروی گیاهی برای حیوانات از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: استفاده از داروی گیاهی برای درمان دام و طیور سبب می شود تا دام سالم در سبد غذایی جامعه قرار گیرد.

وی بیان کرد: گیاهان معطر و دارویی، عصاره‌ها و اسانس‌های گیاهی نیز مانند داروهای شیمیایی می‌توانند اثر بالایی در بهبود بیماری‌های حیوانات خانگی داشته باشند.

فرساد پور گفت: محلول خوراکی لاوارن یکی از همین داروهای ایران ساخت است که فناوران این شرکت تولید کرده‌اند. لاوارن، از جمله محلول‌هایی است که برای دام و حیوانات خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. لاوارن ضمن آن‌که کاملا گیاهی و خوراکی است، به گونه‌ای فرموله شده که عناصر و ترکیبات مختلف آن اثرات درمانی یکدیگر را تشدید و تقویت می کنند. این محلول با افزایش حجم ادرار حیوان، از ایجاد رسوبات و سنگ کلیوی و مثانه پیشگیری کرده و به سهولت دفع آن ها کمک می کند.

وی ادامه داد: گزنه، دارویی طبیعی برای رفع التهاب مجاری ادرار، درمان عفونت های ادراری و به عنوان ماده‌ای ادرارآور برای دفع سریع مواد سمی از بدن کارآمدی خود را به اثبات رسانده است. ترکیبات خاص موجود در عصاره‌ گزنه، به درمان انواع بیماری تنفسی همچون تب یونجه، آسم و انواع حساسیت‌ های فصلی حیوان کمک می کند. این گیاه دارویی، منبعی غنی از ویتامین‌ها،  بتاکاروتن و سایر کاروتنوئیدهاست و می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد استرس عمل کند و کارآمدی سیستم ایمنی بدن را افزایش دهد، همچنین در درمان ناراحتی‌ های پوستی موثر بوده و از عفونت باکتریایی جلوگیری می کند.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این فناور افزود: یکی از مهم ترین کارکردهای محلول لاوارن با بهره گیری از خواص دارویی این گیاه، در کاهش التهابات و عفونت های مجاری ادراری حیوانات خانگی است. استفاده از این دارو در رفع عارضه‌های التهابی، موثر خواهد بود و سبب بهبود عملکرد کلیوی حیوان می شود.

این مدیر حوزه دانش بنیان با تاکید بر اینکه استفاده از داروهای گیاهی برای دام صرفه اقتصادی دارد، گفت: ۱۳ فرصت شغلی به صورت مستقیم و ده ها فرصت شغلی نیز به صورت غیرمستقیم ایجاد شده و کشورهای اروپایی و آسیای میانه نیز مشتری داروی دام هستند.