اسلام‌آباد - ایرنا - مشاور امنیت ملی پاکستان در راس یک هیات بلندپایه سیاسی - امنیتی امروز شنبه در سفر به افغانستان با عبدالسلام حنفی معاون رئیس دولت و سرپرست وزارت امور خارجه طالبان در کابل دیدار و گفت وگو کرد.

به گزارش ایرنا،انعام الله سمنگانی یکی از سخنگویان طالبان  درتوئیتی نوشت ، حنفی در این دیدار که نماینده  ویژه پاکستان و مسوولان اتاق تجارت و  سرمایه  گذاری افغانستان حضور  داشتند گفت صلح بدون  تعمیق  روابط اقتصادی بدست نمی آید.

وی  اظهار داشت باید بخش  خصوصی دو  کشور برای گسترش مناسبات در بخش های بهداشت آموزش ،تجارت ،معادن و تکنولویی گفت وگو کنند.

براساس گزارش  رسانه  های پاکستانی ، «مُعید یوسف» در دیدار با «امیرخان متقی» و برخی از دیگر مقام های  این گروه، پیرامون همکاری‌های دوجانبه، بحران انسانی و اقتصادی در افغانستان و امنیت مرزهای مشترک گفت وگو کرد.

شبکه خبری طلوع نیوز افغانستان به نقل از سفیر پاکستان در کابل اعلام کرد که دو کشور درخصوص کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی به افغانستان رایزنی می کنند.

این سومین سفر یک هیات بلندپایه از پاکستان به کابل از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در تابستان امسال محسوب می‌شود. پیشتر رئیس دستگاه اطلاعات و امنیت پاکستان و وزیر امور خارجه این کشور برای رایزنی با دولت موقت طالبان به کابل سفر کرده بودند.

منابع رسمی در پاکستان اواخر دیماه امسال به روزنامه «اکسپرس تریبیون» گفتند: دستور کار سفر مشاور امنیت ملی به کابل پرداختن به وضعیت انسانی در افغانستان، یافتن راهکار توسعه روابط دو کشور، نحوه کمک به مردم افغانستان، آگاهی از خواسته‌های دولت موقت طالبان و همچنین پرداختن به اختلافات مرزی دو کشور پس از اعتراض طالبان به تداوم حصارکشی مرزهای مشترک توسط ارتش پاکستان خواهد بود.

حصارکشی مرزهای مشترک با افغانستان از سوی ارتش پاکستان همچنان یک اختلاف پابرجا میان دو کشور است، هرچند اسلام‌آباد آن را کم اهمیت جلوه می‌دهد اما رهبران طالبان همچنان علیه این طرح موضع گیری می کنند.

مشاور امنیت ملی پاکستان قرار است در کابل پیام ویژه عمران‌خان نخست وزیر این کشور را به رهبران طالبان ابلاغ کند. این درحالی است که اظهارات اخیر نخست وزیر پاکستان درباره اعزام نیروی فنی به افغانستان واکنش‌های شدیدی در این کشور به دنبال داشته است.

وزیر کشور پاکستان هفته گذشته اعلام کرد که ۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مرزهای مشترک این کشور با افغانستان حصارکشی شده و تنها ۲۱ کیلومتر از آن باقی مانده که پس از اعتراض طالبان قرار است این بخش نیز با تفاهم دو کشور تکمیل شود.

ارتش پاکستان پیشتر به صراحت اعلام کرده است که هیچ مصالحه‌ای درباره طرح حصارکشی نخواهد داشت و این سازوکار مرزی موجود میان دو کشور همسایه باقی خواهد ماند.