سمنان- ایرنا- «سپیدپوشان حماسه‌ساز» عنوانی کتابی است از روایت‌های ۹۰ پرستار استان سمنان در جبهه‌ها و سنگرهای بهداری دوران دفاع مقدس که از دیارارالمرحمه به سوی بهداری‌های رزم شتافتند. 

به گزارش ایرنا، کتاب «سپیدپوشان حماسه‌ساز» شرحی از خدمات ارزشمند ایثارگران بهداشت و درمان استان سمنان در زمان دفاع مقدس است که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی این استان و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سمنان نخستین بار در سال ۱۳۹۶ توسط نشر صریر در ۳۶۰ صفحه منتشر شد.
نویسنده این کتاب محمدمهدی عبدالله‌زاده است که ایثارگری‌ها و خاطرات پزشکان، پیراپزشکان، پرستاران، بهیاران، امدادگران، رانندگان آمبولانس، حمل‌کنندگان مجروح و تمام افرادی که با این عنوان در خدمت مجروحان دفاع مقدس بودند را به یاد روزهای ماندگار تاریخ پرشکوه ملت سرافراز ایران به رشته تحریر درآورده است.
روایت‌ها و خاطرات ۹۰ نفر از تیمارگران سنگرساز به عنوان گنجی است که در گنجه سپیدپوشان حماسه‌ساز نهفته شده است.
تهران صریر در سال ۱۳۹۶ این کتاب ۳۶۰ صفحه‌ای را در قطع رقعی چاپ و روانه بازار کرد. معرفی شهدا، ایثارگران، خاطرات رزمندگان، نحوه امدادرسانی در جنگ ها، نقش امداد و بهداشت در دفاع و شرایط خاص جنگی و مجموعه‌ عکس‌ها، خاطرات و همچنین اسناد تاریخی دفاع مقدس ویژه استان سمنان از جمله مباحثی است که کتاب مذکور آن‌ها را در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد. 
«سپیدپوشان حماسه‌ساز» این فرصت را در اختیار خواننده به خصوص نسلی که جنگ را ندیده‌اند قرار می‌دهد تا با ابعاد مختلف جنگ و نبرد آشنا شوند. 
چرا که شاید بتوان گفت زمینه‌های آشنایی با افتخارآفرینی‌های فرزندان ملت غیور ایران در جبهه‌های نبرد، در عرصه جهاد سازندگی، بهداشت و درمان، نیروهای مسلح، ارتش، سپاه و بسیج بیش از عرصه بهداشت و بهداری‌ها بوده است.
جایی که وارثان صبر زینبی حماسه و حماسه‌سازی را با اهدای آرامش بر توفان دردها و هبه کردن مرهمی بر زخم‌ها و هدیه لبخندی بر تن‌های خسته و رنجور رزمندگان معنا کردند.

جلوه‌ای از شمار شهدای عرصه بهداشت و درمان استان سمنان  

از سه هزار شهید استان سمنان، ۹۶شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و  ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانباز نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود و ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

بریده ای از کتاب

«پس از عملیات بدر در جبهه‌ها رکود و سکون توجه‌برانگیزی حاکم شده‌بود. در این مدت عملیاتی که در شمال‌غرب اجرا شد راه به جایی نبرد تا اینکه با یکسری برنامه‌ریزی‌های دقیق عملیات والفجر ۸ انجام شد. محور اصلی عملیات در قسمت فاو عراق صورت گرفت، ولی نیروهای رزمی استان سمنان، که در آن زمان جزو لشکر امام رضا (ع) بودند، در عملیات فریب، جزیره ام‌الرصاص را تسخیر کردند. در این عملیات نیروهای بهداشت و درمان سپاه نقش کلیدی در راه‌اندازی و مدیریت اورژانسی مهم را در شهرک ولی‌عصر (عج) خرمشهر برعهده داشتند و طبق معمول، تیم اضطراری پزشکی استان نیز در بیمارستان فاطمه‌الزهرا (س) خدمت می‌کردند.
محمدرضا ملک‌آستانه درباره عملیات والفجر هشت می‌گوید: «در تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۶۴ همراه تیم اضطراری پزشکی دامغان به طرف تهران حرکت کردیم. از تهران تا اهواز را نیز با هواپیمای باربری نظامی رفتیم. سپس، ما را به بیمارستان صحرایی فاطمه‌الزهرا (س) بردند. در این سفر دکتر محمدبنازاده نیز همراه دکتر حسین بنازاده به منطقه آمده‌بود. دشمن گاه‌وبی‌گاه بیمارستان را هدف می‌گرفت، ولی بیمارستان محکم و مقاوم بود و حتی در برابر بمب‌های پانصد کیلویی بعثی‌ها مقاومت می‌کرد. یک روز که سرمان خلوت بود برای دیدن اطراف بیمارستان همراه برادر مرحوم عیسی قندهاری رفتیم. هنوز صد متری نرفته‌بودیم که سروکله چند هواپیمای دشمن پیدا شد.
خودم را به زمین انداختم و تا یک محل مناسب سینه‌خیز رفتم. وقتی بمب‌ها به زمین رسید و منفجر شد در یک‌لحظه آقای قندهاری را روی هوا دیدم. موج انفجار او را بلند کرده‌بود. روزهای آخر مأموریت ما بود که اخبار ساعت دو بعدازظهر رادیو خبر شهادت سیدحسن شاهچراغی، سیدابوالقاسم داود الموسوی و حجت‌الاسلام رسولی محلاتی را اعلام کرد. به دلیل ارادت و دوستی چندین ساله دکترحسین بنازاده و شهید شاهچراغی عازم برگشت شدیم. در اتوبوس ما چند مجروح اصفهانی بودند. یکی از آنها که دستش شکسته و آتل داشت و سرش نیز باند پیچی بود. با مرثیه‌سرایی‌های خودش حال و هوایی برای ما ایجاد کرد ...»