نیویورک-ایرنا- جان کربی سخنگوی پنتاگون با اذعان به اینکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برای انجام هرگونه حمله یا تهاجم به اوکراین تصمیم گیری نکرده است، اعلام کرد واقعا مشخص نیست پوتین به چه می اندیشد.

 سخنگوی وزارت دفاع آمریکا این مطلب را روز شنبه به وقت محلی در پاسخ به سوال خبرنگاری بیان کرد که از او پرسید با توجه به وضعیت کنونی میان آمریکا و روسیه، چه چیزی ممکن است باعث تحریک رئیس جمهوری روسیه شود.

کربی پاسخ داد: واقعا مشخص نیست در ذهن پوتین چه می گذرد. درحال حاضر ما معتقدیم او هنوز برای انجام هرگونه حمله یا تهاجم به اوکراین تصمیم گیری نکرده است اما اکنون رئیس جمهوری روسیه در مقایسه با دو هفته گذشته، گزینه ها و توانایی  بسیار بیشتری در اختیار دارد.

وی ادعا کرد: پوتین همچنان تعداد نیروهای زمینی خود در اطراف اوکراین و بلاروس را افزایش می دهد و تعداد قابل توجهی از کشتی ها را در مدیترانه و آتلانتیک عملیاتی کرده است.

سخنگوی پنتاگون خاطرنشان کرد که پوتین "گزینه های زیادی پیش روی خود دارد" اما او امیدوار است رئیس جمهوری روسیه "دیپلماسی" را انتخاب کند.

به گزارش تارنمای هیل، جان کربی توضیح داد که برخی از خواسته های مسکو از جمله عدم عضویت اوکراین در ناتو خارج از حوزه پوتین است و اضافه کرد مسائل دیگری وجود دارد که آمریکا آماده است در مورد آنها با روسیه همکاری کند.

سخنگوی پنتاگون تصریح کرد: تصمیم گیری در مورد این امر که چه کشوری به عضویت ناتو درآید یا با چه کشوری مشارکت کند، بر عهده ولادیمیر پوتین نیست. پوتین نمی تواند به راحتی حاکمیت آنها را نقض کند. اصولی هستند که ما حاضر به مصالحه در خصوص آنها نیستیم.

کربی ادامه داد: اما زمانی که ما مذاکرات را با روسیه آغاز کردیم، آماده بودیم پیشنهاداتی را بر اساس اقدام متقابل روی میز بگذاریم. به عنوان مثال، حاضر بودیم اندازه و محدوده رزمایش های نظامی خود در قاره اروپا را کاهش دهیم. اما این کار نیازمند اقدام متقابل روسیه نیز بود. آنها حاضر به چنین کاری نشده اند. ما گفت و گو را مسدود نمی کنیم. وزارت خارجه به صراحت بیان کرده است، هنوز فضای دیپلماسی وجود دارد، باید ببینیم این گفت و گو ها به کجا ختم می شوند.

این در حالی است که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین با رد تلاش آمریکا و متحدان اروپائی اش برای تنش آلود و بحرانی نشان دادن وضع میان روسیه و اوکراین، ارزیابی واشنگتن را از تهاجم قریب الوقوع روسیه، کم اهمیت می داند.

به گزارش پولیتیکو، رئیس جمهوری اوکراین این واکنش را در پی تماس تلفنی پنجشنبه با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نشان داد که به باور رسانه ها تنش آلود بوده است و زلنسکی در آن تصور بایدن را از تهدید روسیه، رد و رسانه های غربی را به تضعیف باور شهروندان اوکراین بر دولت و ایجاد جنون اقتصادی در سراسر اوکراین متهم کرده است.

به گزارش ایرنا، جو بایدن رئیس‌ جمهوری آمریکا همزمان با افزایش تنش های میان واشنگتن و ناتو با روسیه بر سر اوکراین اعلام کرد نیروی نظامی به شرق اروپا اعزام خواهد کرد.

پیش از این، جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرده بود هشت هزار و ۵۰۰ نیروی نظامی آمریکا در حالت آماده باش قرار دارند.

سخنگوی پنتاگون اعلام کرده بود این اقدام  برای آماده سازی نیروها و برای اطمینان از تقویت و اتحاد ما با ائتلاف ناتو است و هنوز دستور اعزام نیرو صادر نشده است.

ژنرال مارک میلی رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز همزمان با افزایش تنش ها بر سر اوکراین اعلام کرد به کمک های نظامی به کی یف به همراه سایر کشورهای ناتو ادامه می دهیم.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا مدعی شد که حمله احتمالی روسیه به اوکراین "وحشتناک" خواهد بود و به تلفات بسیار زیاد منجر خواهد شد.

 وزیر دفاع آمریکا نیز همزمان اذعان کرد ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه هنوز تصمیم نهایی را برای استفاده از این نیروها علیه اوکراین نگرفته است.

لوید آستین در عین حال مدعی شد اما اکنون پوتین این توانایی را بدست آورده است. او گزینه های زیادی مانند تسخیر شهرها و مناطق گسترده یا اقدامات قهر آمیز و تحریک آمیز سیاسی مانند به رسمیت شناختن مناطق جدا شده از اوکراین را در اختیار دارد.

روسیه بارها ادعاها در مورد حمله به اوکراین را رد کرده و اعلام کرده که قصد حمله به هیچ کشوری را ندارد. مسکو  همچنین هشدار داده است که اقدامات ناتو در نزدیکی مرزهایش تهدیدی برای امنیت ملی است و این حق را برای خود محفوظ می‌دارد که نیروها را به دلخواه در قلمرو مستقل خود جابجا کند.

ساکنان روس تبار منطقه دونباس در شرق اوکراین، از سال ۲۰۱۴ دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوگانسک تاسیس کرده و دولت‌های محلی مستقل از دولت اوکراین تشکیل داده‌اند.

کشورهای غربی و کی‌یف به تازگی ادعاهایی درباره «تهاجم» احتمالی روسیه به اوکراین منتشر کرده‌اند. مسکو این ادعاها را "پوچ و بی‌اساس" خواند و از آن به عنوان ترفندی برای تشدید تنش‌ها یاد کرد و  اشاره کرد که روسیه هیچ‌ تهدیدی برای کسی ایجاد نکرده است.

روسیه بارها خواستار مذاکره دولت اوکراین با نمایندگان این دو منطقه برای دستیابی به توافق و حل و فصل اختلافات شده است اما کی‌یف، مسکو را به حمایت و تشویق جدایی طلبان متهم و مذاکره با نمایندگان این مناطق را رد می‌کند.

برچسب‌ها