حجتالاسلام علیرضا نجیمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در صورت بهبود شرایط بهداشتی از لحاظ رنگ بندی کرونایی در اولین فرصت نحوه برگزاری آیین اعتکاف و اسامی مسجدهایی که امکان برگزاری آن وجود دارد اطلاع رسانی میشود.
این فعال فرهنگی یزد با بیان اینکه اعتکاف از مهمترین برنامههای معنوی در اسلام است و نقش مهمی در صفای روح و جان مردم و جوانان دارد ادامه داد:تمامی برنامههای تبلیغی و معنوی در استان و با همکاری بخشهای مختلف و توجه به مقررات با حفظ سلامتی شهروندان و برای ارتقای دینی مردم به خصوص نوجوانان و جوانان صورت میگیرد.
نجیمی به اهمیت برگزاری اعتکاف دانشآموزی هم اشاره کرد و یادآور شد: در این خصوص برنامهریزی و اجرای کامل برنامه از سوی تبلیغات اسلامی با همکاری اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان یزد برگزار میشود.
به گفته وی، ماه رجب فرصت بسیار ارزشمندی برای حضور در مراسم معنوی به خصوص اعتکاف است امید می رود با بهبود شرایط کرونایی امسال بتوان این مراسم را به نحو مناسب با همکاری مردم مومن در مسجدها برگزار کرد.
آیین اعتکاف ۲ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا در استان یزد برگزار نشد و این مراسم معنوی هر سال در روزهای ۱۳ تا ۱۵ ماه رجب برگزار میشود.
استان یزد حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مسجد فعال دارد.
به گفته ابراهیم سلمانی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد پنج شهرستان از ۱۱ شهرستان استان از لحاظ کرونایی قرمز است و علاوه بر اردکان، مهریز، مروست، خاتم و ابرکوه که در وضعیت قرمز قرار دارد؛ شهرستانهای یزد، بهاباد، میبد و تفت در وضعیت نارنجی ،بافق و اشکذر تنها شهرستانهای زرد استان است.
از ابتدای شیوع ویروس کرونا در اوایل اسفند ماه ۱۳۹۸ تاکنون ۱۱۶ هزار نفر با استناد به گزارش رسمی مراکز درمانی و بهداشتی استان به این ویروس مبتلا شده اند و ۲ هزار و ۴۷۱ نفر نیز جان خود را بر اثر بیماری کووید ۱۹ از دست دادند.
یزد یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفرجمعیت دارد و با شیوع موج ششم اومیکرون تمامی واحدهای آموزشی ( ۲ هزار و ۱۰۰ مدرسه با ۲۸۵ هزار دانش آموز ) وابسته به آموزش و پرورش استان و همچنین حوزه های علمیه از دیروز(شنبه) تعطیل اعلام شد.
به گزارش ایرنا ویروس کرونا عامل بیماری کووید - ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود و کارشناسان همچنان توصیه می کنند مردم اصول سه گانه « شفا» یعنی شست و شوی دست ها، فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی، اجتناب از ترددها و استفاده از ماسک را باید بیش از گذشته مورد توجه قرار دهند.
حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود مییابند، برخی گزارشها نشان میدهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد.