به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از راشاتودی، ترامپ در سخنانی در جمع هوادارانش در یک گردهمایی در تگزاس، از بایدن خواست نخست امنیت مرز آمریکا را تضمین کند، قبل از آنکه از تهاجم کشورهای دیگر سخن بگوید.
ترامپ از دولت بایدن به دلیل آنچه وسواس به خرج دادن در مورد نحوه محافظت از مرز اوکراین خواند، انتقاد و دولت وی را به چشم بستن بر بحران در مرز ایالات متحده با مکزیک متهم کرد.
رئیس جمهوری سابق آمریکا در جمع هواداران خود گفت: همه در واشنگتن در مورد نحو محافظت از مرز اوکراین نگران هستند، اما مهمترین مرز در جهان در حال حاضر برای ما، مرز اوکراین نیست، بلکه مرز آمریکاست.
وی با استناد به شمار بالای مهاجران غیرقانونی که خود را به مرز آمریکا – مکزیک می رسانند، هجوم این افراد را به تهاجمی تشبیه کرد که امنیت ایالات متحده را تهدید می کند.
وی در ادامه استدلال کرد که بایدن قبلا مرز آمریکا را تسلیم کرده است و اکنون از سراسر جهان طوری به این مرز نفوذ می کنند که گویی آمریکا در میدان نبرد شکست خورده است.
ترامپ افزود: قبل از آنکه رهبران ما از تهاجم کشورهای دیگر سخن گویند، باید جلوی تهاجم به این کشور را بگیرند. وی پیشنهاد داد که آمریکا بر شمار نظامیان خود در مرز جنوبی اش بیفزاید، به جای آنکه نظامیان آمریکایی را در نزدیکی روسیه مستقر کند.
وی گفت: قبل از آنکه بایدن نیروها را برای دفاع از یک مرز در اروپا گسیل کند، باید نیروها را برای دفاع از مرز ما همین جا در تگزاس اعزام کند.
وی در حالی به این مساله اشاره داشت، که بایدن به رسانه ها گفته بود نیروهای آمریکایی به زودی به شرق اروپا اعزام می شوند.
هفته گذشته پنتاگون تقریبا ۸ هزار و ۵۰۰ نیرو را در حالت آمادگی بالا به منظور اعزام آنها به منطقه قرار داد.
در حالی که پنتاگنون احتمال مداخله نظامی آمریکا در عملیات رزمی در اوکراین را منتفی دانسته، ژنرال های ارشد آمریکایی تصویر بدی از عواقب درگیری تمام عیار بالقوه بین کی یف و مسکو ترسیم کرده و در مورد پیامدهای وحشتناک و تلفات قابل توجه حاصل از درگیری هشدار داده اند، حتی با وجودی که روسیه بارها هر گونه برنامه برای حمله به همسایه اش را رد کرده است.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین نیز گزارش رسانه ها مبنی بر قریب الوقوع بودن حمله روسیه به کشورش را رد کرد و از سیاستمداران و رسانه های غربی خواست وحشت غیرضروری ایجاد نکنند.
مسکو بارها اعلام کرده است که قصد حمله به اوکراین را ندارد، اما سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه هشدار داد: تا آنجا که به فدراسیون روسیه بستگی دارد، جنگی روی نخواهد داد. ما خواهان جنگ نیستیم. اما اجازه نخواهیم داد منافع مان گستاخانه پایمال و نادیده گرفته شود.
استقرار ۱۵۰ هزار نظامی روس در مرز اوکراین اواخر سال گذشته میلادی آغاز شد، در حالی که روسیه می خواست اوکراین از پیوستن به ناتو منع شود و ائتلاف ناتو عملیات نظامی اش در شرق اروپا را کاهش دهد.
در همین حال، واشنگتن و دیگر متحدان غربی هشدار داده اند که کرملین در صورت تصمیم به پیگیری تهاجم نظامی به اوکراین، با تحریم های اقتصادی ویرانگری روبه رو می شود.