محسن داوری روز یکشنبه در شورای اداری شهرستان مشهد افزود: به دلیل اقدامات خوب پیشگیرانه گذشته فعلا در وضعیت وخیمی از نظر شیوع کرونا قرار نداریم اما لازم است برای این که درگیر اوجگیری شدید نشویم باید پروتکلها رعایت شود.
وی ادامه داد: با توجه به زیارت پذیر بودن مشهد و در پیش بودن ماه های پرمناسبت رجب و شعبان، ادارات مشهد باید راهکارهایی برای رعایت شیوه نامه های بهداشتی زائران در این ایام فراهم کنند.
سرپرست فرمانداری مشهد همچنین به در پیش بودن دهه فجر اشاره کرد و گفت: باید مسوولان در این ایام با روحیه انقلابی عمل کرده، به میان مردم بروند، مشکلات را رصد کرده و برای رفع آنها برنامه ریزی کنند و فعالیت مدیران تنها در اتاق مدیریت قابل پذیرش نیست و باید به میان مردم بروند.
داوری افزود: عملکرد مسوولان در دهه فجر باید در زیر مجموعه تحت امرشان کاملا محسوس باشد، به عنوان نمونه معابر اطراف ادارات باید مزین به پرچم جمهوری اسلامی ایران شود و در این زمینه بی تفاوتی مدیران در خصوص ارائه دستاوردهای انقلاب اسلامی در ایام الله دهه فجر مورد پذیرش نخواهد بود.
وی ادامه داد: دستگاههایی که در مشهد اداره مستقل ندارند لازم است با ارائه یک زمان مشخص، معرفی مسوول تام الاختیار برای انجام امور اداری و اجرایی شهرستان و سازوکار مشخص برای تعیین تکلیف اداره مستقل خود در مشهد اقدام کنند.
هفت درصد کارکنان ادارات مشهد واکسن کرونا نزده اند
رییس مرکز بهداشت شماره سه مشهد نیز به نمایندگی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گزارشی از روند شیوع کرونا گفت: کشور و به تبع آن مشهد به عنوان شهرستان زائرپذیر وارد موج ششم کرونا شده است و از آنجایی که حضور هموطنان در این شهرستان اجتناب ناپذیر است دستگاه ها وظیفه دارند خدمات خودرا به نحوی ارائه دهندتا سلامتی مردم تامین شود.
ناصرامینی افزود: در حالی که موارد بستری و بیماران دارای علامت که تست کرونای آنها مثبت شده طی دی ماه پنج درصد بیماران مشهد را تشکیل می دادند اکنون این ارقام به ۳۰ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال دیروز شنبه چهار هزار و ۳۶۲ تست کرونا در پایگاه های مرکز بهداشت مشهد انجام شده که از این تعداد تست هزار و ۵۳۲ نفر معادل حدود ۳۵ درصد مثبت شده است همچنین دیروز هفت نفر (با تست مثبت کرونا) به دلیل ابتلا به کرونا در استان فوت شده اند که پنج نفر آنها مربوط به مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است.
رییس مرکز بهداشت شماره سه مشهد گفت: باید توجه داشت آمار فوتی های ذکر شده فقط افرادی هستند که تست کرونا از آنها گرفته شده لذا برای ثبت تعداد واقعی و تخمینی فوتیهای ناشی از کرونا باید عدد فوتی ها در ۲.۵ ضرب شود.
امینی افزود: در حال حاضر پنج تا هفت درصد از کارکنان ادارات مشهد واکسن نزده اند لذا باید نسبت به تزریق واکسن و به ویژه تکمیل واکسیناسیون و دز سوم در میان کارکنان ادارات اقدام شود.
وی تصریح کرد: محیط هایی که کرونا در آنها شیوع یافته است تعطیل می شود و در این راستا ۶۵ مدرسه فقط در یکی از نواحی هفت گانه آموزش و پرورش مشهد به دلیل مشاهده دانش آموزان و افراد دارای علامت تعطیل شده است.
شهرستان مشهد افزون بر ۳.۵ میلیون نفر جمعیت دارد که اکثریت آنان در کلانشهر مشهد سکونت دارند و در شرایط عادی تا پیش از بحران کرونا سالانه پذیرای ۳۰ میلیون زائر و مسافر از اقصی نقاط ایران و جهان بود.
حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از جمعیت مشهد ساکن مناطق حاشیهای آن هستند.
حدود ۵۰۰ هزار روستانشین نیز در ۴۰۰ روستا و آبادی واقع در حوزه جغرافیایی شهرستان مشهد زندگی میکنند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیرپوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.